Trženje iskalnikov (SEM): metode, tehnologije, varnost

Kaj je iskanje trženja? Pred nekaj leti tak izraz preprosto ni obstajal. Vendar pa je hiter razvoj internetnih tehnologij privedel ne samo do nastanka te smeri, ampak tudi do njene neverjetne priljubljenosti. Trenutno je iskanje trženja znano kot učinkovit način promocije, ki vključuje celo vrsto aktivnosti, namenjenih doseganju samo enega cilja - pritegniti stranke.

Opredelitev

Če tega časa še niste doživeli, je čas, da se z njim seznanite. Iskalni marketing vključuje napredovanje v iskalnikih, da dosežejo ciljno občinstvo. Moram reči, da je to celoten sistem, ki vključuje več strokovnjakov naenkrat. To so prodajalci, programerji, tekstopisci, oblikovalci itd.


V primerjavi z drugimi metodami ima najpomembnejša prednost trženje iskalnikov na internetu. Omogoča vam, da se obrnete na občinstvo, ki ga zanima stavek, naslovljen nanj. To je posledica dejstva, da pride na iskalnik v odgovor na njeno zahtevo. Ponudba, ki jo potrebujete za potencialne obiskovalce, ste v zmagi. Kupci dobijo tisto, kar so iskali, vi pa ste pravi kupci.

Ustreznost

Iskalni marketing je še vedno precej nova tehnologija. Zato imajo uporabniki logično vprašanje: zakaj ga potrebujejo in ga potrebujejo? Ugotovimo. Zato je glavna naloga trženja iskanja privabiti potencialne stranke.In ne priložnostno, ampak samo zanima. Navsezadnje je ponudba namenjena le tistim, ki že iščejo izdelek ali storitev, ki ste jo pripravljeni ponuditi.


Za zagotovitev, da uporabnik med ducate konkurentov opazi vaše spletno mesto, morate uporabiti različne tehnike trženja iskalnikov. Konec koncev, praviloma, rushing za izročitev, uporabnik redko brskanje več kot deset mest. Pravilno uporabo dejanske tehnologije, lahko v prvih deset in presegajo konkurenti v boju za pozornost potencialnih kupcev.

Kako je organizirano vse?

Teoretična opredelitev ne daje vedno natančnega razumevanja. Poskusimo ugotoviti, kako deluje in zakaj je potrebno trženje iskanja. Torej, predpostavimo, da se je začetnik poslovnež odločil odpreti svoje podjetje - prodati perilo v spletni trgovini. To je blago na strani povpraševanja, ki je povpraševanje. Vendar pa je na vseh področjih oglaševanje potrebno za privabljanje strank. Ker njihova odsotnost pomeni pomanjkanje dobička. Za začetnike podjetnike, vse stroške na računu, in vsako oglaševanje ne stane poceni. Obstaja veliko podjetij, ki ponujajo iskanje trženje med drugimi storitvami. Lahko celo nastavite znesek plačila na doseženi rezultat ali dodate dele. To pomeni, da najprej podjetnik prejme prave stranke, nato pa del plačila za tako nenavaden način oglaševanja dobi od zasluženega dobička. Priročno za vse.

Cilji in cilji

Zavedati se, da opredelitev ni dovolj. Potrebno je vedeti, za katere nameneuporablja se trženje iskanja.
 • Za prodajo. To je najbolj očitna naloga, ki jo ta način dela. Treba je pritegniti zainteresirane kupce, ki bodo opravili nakup na spletnem mestu.
 • Slika. Več ljudi bo videlo logotip vašega podjetja, bolj je verjetno, da se ga boste spomnili, in prej ali slej bo postal stranka.
 • Ugled. Ko gre za socialno mreženje, so lahko povratne informacije zelo pomembne. Priporočljivo je najti način za spodbujanje kupcev, da pustijo prave ocene. Bolj ko je mogoče pridobiti pozitivna mnenja, večja je stopnja zaupanja v podjetje med potencialnimi kupci.
 • Konkurenca. Trg blaga in storitev je trenutno preveč nasičen. Zato je še posebej pomembno tekmovati in osvojiti kupce sami.
 • Informacije. Uporabnikom lahko ponudite ustrezne informacije o njihovih izdelkih in storitvah. Tudi če ne bodo kupili ničesar naenkrat, bo vaše podjetje postalo strokovnjak za njih. V prihodnosti se lahko vrnejo z izbiro med mnogimi konkurenti.
 • Metode in tehnologije

  Razumeti je treba, da je SEM (iskanje trženja) niz dejavnosti, ki lahko vključujejo optimizacijo lokacije, zagon kontekstnega in virusnega oglaševanja itd. deluje bolj učinkovito, privablja ciljne stranke in jih pretvarja v prave kupce. Torej, kakšna je tehnologija iskalnega marketinga?
 • Kontekstno oglaševanje.
 • Ciljno oglaševanje.
 • Optimizacija iskalnikov.
 • Socialna omrežja.
 • Govorimo o nekaterih zgoraj navedenih tehnologijah.

  Optimizacija iskalnikov

  To je le del marketinške akcije. Zagotavlja delo neposredno s spletnim mestom. Poleg tega je lahko optimizacija iskalnikov tako notranje kot zunanje. V prvem primeru delajo z besedili, objavljenimi na spletnem mestu, meta oznakami, povezavami itd. V drugem primeru so prizadevanja usmerjena v povečanje števila povezav na vire tretjih oseb.
  Obstaja več dejavnikov, ki vam omogočajo, da povečate položaj mesta v iskalniku. Preprostemu uporabniku ni treba poznati vseh. V ta namen je ločen poklic, katerega predstavniki se ukvarjajo z optimizacijo iskalnikov.

  Kontekstno oglaševanje

  Ta sistem za postavitev plačanih oglasov, ki so ga ustvarili iskalniki sami. Vsak uporabnik lahko ustvari svoje oglase in na ta način pritegne ciljno občinstvo na svoje spletno mesto. Prednost kontekstualnega oglaševanja je, da uporabnik ne plača za dejstvo, da je objavil oglas. Plačilo se prekliče le, če uporabnik klikne oglas in preklopi na določeno spletno mesto. Druga pomembna značilnost je, da ne traja dolgo in trdo delo za optimizacijo mesta, da pridete do zgornjih vrstic. Ta kraj lahko kupite za plačilo, ki ga prikaže iskalnik. Visoka stopnja konverzije v tem primeru je težko napovedati.

  Socialno mreženje

  Ta spletna mesta so neverjetnapriljubljena med prebivalstvom. Ni presenetljivo, da ga tržniki zelo uspešno uporabljajo. V tem primeru pogosto objavljajo zanimive materiale za uporabnike, podpirajo komunikacijo v tematskih skupnostih itd. V nekem smislu lahko trženje v socialnih omrežjih imenujemo skrito. Poleg tega ta vrsta oglaševanja ni primerna za vsa podjetja. Vsak izdelek ni mogoče promovirati s čudovitimi fotografijami v družabnih omrežjih in privlačnimi besedili.

  Varnost trženja iskalnikov

  To vprašanje je pomembno, če se uporabljajo nezakonite metode promocije. Običajno se imenujejo "siva" in "črna". Zgoraj opisane izključno "bele" metode iskalnega marketinga, ki so zveste iskalnikom. Takšna vestna promocija zahteva veliko časa in truda, vendar na koncu poveča ugled mesta in daje zanesljiv rezultat. Zakaj potem uporabljati "sive" in "črne" sheme? Iz razloga, da niso vsi lastniki mest pripravljeni vložiti veliko časa, truda in denarja v vestno promocijo. Vendar pa morate razumeti, da bo z uporabo nepoštenih metod zelo težko obnoviti ugled mesta ali pa je popolnoma nemogoče. Prepovedane metode:
 • pošiljanje neželene pošte;
 • avtomatska izmenjava in nakup povezav;
 • dajanje referenc na ne-matematična mesta.
 • Nekatere od teh metod lahko prinesejo rezultate, vendar lahko povzročijo prepoved območja. Potem bo popolnoma izginil iz iskalnika. Ali je vredno tveganja, da vsak lastnik mesta reši samostojno.

  Slabosti

 • Odloženi rezultat. To lahko traja nekaj tednov trdega dela, da bi videli prve rezultate iskanja trženja. Razumeti je treba, da je to naloga, ki vključuje dolgoročno izvajanje. Ni vredno prevzeti tega, čakati na hitre rezultate.
 • Odvisnost od konkurentov. Tudi če boste zaradi kompetentno organiziranega trženjskega iskanja v ugodnem položaju pri izdajanju, se lahko v vsakem trenutku zaradi dejanj vaših konkurentov spremeni vse.
 • Težave. Dokončati celotno paleto dejavnosti za promocijo podjetja samo na internetu je skoraj nerealno. To zahteva ekipo strokovnjakov, ne pa priložnostnih ljudi.
 • Finančni odhodki. Potrebno bo plačati strokovne storitve in iskanje trženja. Na primer, ko gre za kontekstualno oglaševanje. Razumeti je treba, da napredek ne more biti popolnoma brezplačen.
 • Sorodne publikacije