Kako namestiti prednastavitve v Laitrum: Nasveti za začetnike

V programu "Laytrum" lahko ne samo urejate slike, temveč ustvarjate tudi edinstvene slike z vtičniki. Veliko število posnetkov je boljše za upravljanje prednastavitev. Plug-ine ustvarjajo številna znana podjetja, ki proizvajajo fotografsko opremo. Članek vsebuje nasvete za namestitev prednastavitev v Laitrum. Začetnik lahko kupi dodatke na uradni spletni strani proizvajalca.

Kako ustvariti prednastavitev v programu "Laytrum"

Za začetek, pojdite v mapo s prednastavitvami, kliknite na ikono s znakom "+", ustvarite mapo in ji dodelite ime. Kliknite gumb Ustvari. Pojavi se okno, v katerem želite nastaviti nastavitve.


Nato shranite vse korake v aplikaciji. To vam bo omogočilo, da uporabite nastavitve po meri za druge slike.

Kako dodati prednastavitve v Laytrum

Plugine je treba prenesti iz preverjenih virov. Če ne najdete prednastavitev na uradnih straneh, jih morate poiskati v spletu v prednastavitvi Lightroom. Sistem bo ponujal veliko plačanih in brezplačnih nastavitev. Nato morate rešiti problem, kako namestiti prednastavitev v Laitrum. Po prenosu vtičnikov v računalnik morate razširiti arhiv. Program doda samo prednastavitve s pripono .intemplate - program ne prepozna pomožnih datotek. Kako namestiti prednastavitev v Laitrum? Uporabnik mora kopirati vtičnike s kombinacijo Ctrl + C. Vsa prednastavitve je treba poslati namoduli map Če želite, da se vtičniki prikažejo v programu, morate znova naložiti aplikacijo.


Kako prenesti prednastavitve v "Laitrum"

Po namestitvi niza nastavitev morate iti na področje razvoja. Kako dodati prednastavitve v Laitrum? To storite tako, da poiščete mapo s prednastavitvami in z desno miškino tipko kliknete računalniško miško. V kontekstnem meniju izberite uvozno vrstico. Odpre se datoteka z nameščenimi ali ustvarjenimi vtičniki. Nato lahko uporabite prednastavitve za obdelavo slik.

Kako uporabljati vtičnike

To orodje močno olajša delo s fotografijami. Prednastavitve lahko uporabite tako za posamezno sliko kot za celoten paket slik. Če želite uporabljati vtičnike, morate iti v območje za razvoj. V seznamu možnosti na levi strani morate izbrati prednastavljeno vrstico, v seznamu prednastavitev podati zahtevani vtičnik in ga kliknite. Spremembe se takoj prikažejo v posnetku.

Kako shraniti vtičnik v program

Uporabnik lahko ustvari prednastavitve avtorja. Ko kliknete gumb Ustvari, se vtičniki samodejno shranijo v program. Nastavitve ostanejo v mapi z drugimi prednastavitvami, ki so bile prenesene ali nameščene prej. Pri dodajanju vtičnika prek vmesnika programa ali mape je priporočljivo, da je datoteka pravilno podaljšana in ni pokvarjena. V nasprotnem primeru ga program ne bo mogel prepoznati in odpreti.

Kako shraniti vtičnik v računalniku

Ko ustvarjate novo prednastavitev ali jo dodajate prek vmesnika z gumbomuvozite vse konfiguracijske datoteke v mapo z dodatki v računalniku. Tam so tudi drugi vtičniki programa.

Kako odstraniti niz nastavitev

Pri delu z več deset slik fotografi ustvarijo veliko število prednastavitev. Čez nekaj časa se pojavijo novi vtičniki ali se spremeni slog avtorjevega obdelave slik. V takih primerih je priporočljivo odstraniti nepotrebne prednastavitve. Obstajajo dva načina za brisanje niza nastavitev. Za izvedbo postopka se mora uporabnik pomakniti na zavihek develop. V panelu vtičnika morate z desno miškino tipko klikniti na neželeno prednastavitev in v kontekstnem meniju izbrati vrstico za brisanje. Prav tako lahko izbrišete niz nastavitev neposredno iz mape prilog Adobe Lightroom.

Kjer so shranjeni programski vtičniki

Vse prednastavitve dodatkov so shranjene v mapi z dodatki. Poiščite jih v dokumentih in nastavitvah z Raziskovalcem. Če imate težave pri iskanju vtičnikov, pojdite v program in odprite razdelek za urejanje. Nato morate izbrati nastavitve kataloga izdelkov. Odprlo se bo novo okno, ki prikazuje pot do mape aplikacije. Če želite preklopiti na prednastavitve, morate klikniti gumb za prikaz.

Kako preseliti vtičnike Laitruma v drug računalnik

Pri posodabljanju operacijskega sistema osebnega računalnika in zamenjavi trdega diska morate shraniti vse nastavitve programa na drugo napravo ali izmenljivi medij. Kako znova namestiti prednastavitve v Laitrum na PC? Če želite začeti v standardnem načinu, ga morate premakniti vnova naprava ne le vse slike in programski imenik, temveč tudi niz nastavitev. Namestitev prednastavitev v "Laitrum" se izvaja z avtomatskim posodabljanjem vgrajenih vtičnikov. Če želite prenesti shranjene nastavitve avtorja nastavitev, morate kopirati iz mape z dodatki v izmenljivi medij. Potem morate datoteke ponastaviti v mapo Laitrum na novem računalniku. Po redni posodobitvi sistema se vtičniki preselijo na mesto, kjer so bili prej shranjeni.

Sorodne publikacije