Paginacija je definicija, značilnosti, zahteve in navodila po korakih

Koliko izrazov trenutno ni znano ljudem? Z razvojem tehnologije in vsega, kar je povezano z internetom, postajajo koncepti vedno bolj iz dneva v dan. Tudi znani pojmi pridobivajo nove vsebine in jih uporabljajo drugi strokovnjaki na popolnoma drugem področju. Paginacija je samo koncept, ki se je preusmeril iz založniškega poslovanja v internetni marketing in je postal njegov sestavni del.

Splošno

Treba je določiti skupno objavo in paginacijo pri spletnem trženju. V obeh primerih ta izraz izvira iz latinske besede "page". Pogojno lahko rečemo, da prvotni koncept praktično ni spremenil svojega pomena. Paginacija se je premaknila iz papirja v elektronsko obliko in v nekaterih primerih nekoliko spremenila specializacijo.


Začetna opredelitev

Zato se v tem primeru šteje, da je paginacija večkraten izraz, ki se na nek način nanaša na strani.
Toda kljub temu je svet spoznal ta pojem založništva. Tam opisuje ordinalno številčenje strani, ki se izvaja s kolonizatorji. Lahko jih postavimo na vrh, dno in celo na stranice. S preprostimi besedami, pri objavljanju, je paginacija običajni podatki na poljih v knjigah, dokumentih, revijah itd. Avtomatsko paginacijo besedila z ilustracijami oblikujejo zapletena pravila in zaposeben algoritem, ki neodvisno določi, kje je potrebno natančno oblikovati prelom strani.


V tem primeru pravila ne smejo pozabiti na druge norme, na primer o obešanju linij. To je dokaj strogo pravilo v založniški industriji, ki je v zadnjem času vir številnih urednikov. Poleg tega ni jasno iz katerega koli razloga: bodisi zaradi nevednosti, bodisi zaradi lenobe ali v protestu. Viseči niz je izraz, ki opisuje končno vrstico odstavka, ki se začne na začetku traku ali stolpca. Prav tako lahko obešeno linijo imenujemo prvo vrstico odstavka, ki je bila "izgubljena" in levo na prejšnji strani. Na koncu, da se to ne zgodi, sledijo algoritmi avtomatskega paginga. Tako so semantične komponente vsebine skupaj, ne da bi se prekinjale.

Ločeno

Taka paginacija je bibliografski izraz, ki ga odobri GOST. To je klasična manifestacija te definicije. Označuje ločeno številčenje strani za vsak članek, del zbirke, poglavje knjige.
Poleg tega izraza se pojavi izraz "foliacija". Razlaga se kot oštevilčevanje, ne pa vsaka stran vsakega lista. Podobna terminologija (prevedena iz latinskega folio je »stran«).

Razvoj

Nato se naš izraz pojavlja v okviru spletnega programiranja. Paginacijo uporabljajo oblikovalci, ki jo različno interpretirajo. Za njih ta izraz pomeni prikaz določene količine podatkov na eni spletni strani. Rezultati iskanja na primer prikazujejo 10 strani. Forum je lahko
V tem primeru se paginacija uporablja kot ločilo velikih nizov informacij in se izvaja prek navigacijskega bloka, ki pomaga premakniti na druge strani.

Optimizacija iskalnikov

Torej smo se postopoma približevali paginaciji in SEO. Ta tema je globlja, tako da bodo ljudje, ki popolnoma ne poznajo optimizacije iskalnikov, morali dati več definicij. Začnimo z najpomembnejšo stvar - SEO. Torej v ruskem jeziku ta kratica zveni kot "optimizacija iskalnikov". V angleščini pomeni optimizacijo iskalnikov. Če ne pridete v specializirano terminologijo, potem imamo - specializacijo, ki se ukvarja z zunanjo in notranjo optimizacijo mesta, da bi povečali svoj položaj v iskalniku. To lahko pojasnimo z zgledom. Torej ste se odločili odpreti trgovino za otroške igrače. Če želite to narediti, ustvarite spletno mesto in kaj je naslednje? Neodvisno, brez vaše pomoči, ne bo takoj videti vsem, ki iščejo otroške igrače. Prvič, robot iskalnika mora ugotoviti, da imate spletno stran. Drugič, na vašem viru bi morale biti besede, da lahko potencialna stranka najde blago, ki ga potrebujejo. Tretjič, vir mora biti ustrezno obdelan, tako da iskalniki ne dajejo filtrov in se ne pošiljajo prepovedi.
Da bi vse to delovalo, uporabljajo optimizacijo. Če je vse narejeno pravilno, potem bo na zahtevo "otroške igrače" vaš vir na prvih mestih v iskalniku.

Težave

Zdaj, ko veste o SEO, se ukvarjate s tem, kar jeluščenje bo lažje. Kot smo že omenili, ta izraz v spletnem programiranju pomeni skoraj enako kot pri založniku. Mesta imajo tudi svoje lastne številke, ki so lahko na vrhu ali na dnu. Pogosto jo najdemo na straneh spletne trgovine blaga, pri filtriranju določenega izdelka pa dobimo celoten seznam modelov. Tako se zgodi, da je paging za notranjo optimizacijo pomembna točka. Z njim se pogosto pojavljajo vprašanja in dve glavni težavi:
 • Omejeno delo iskalnega robota.
 • Dvojniki.
 • Omejitve

  Torej, če je vaše spletno mesto konfigurirano tako, da ima pravilno paginacijo, vendar brez kakršnih koli težav, boste naleteli na omejeno delo robotov. Ko obiščejo vaš vir za skeniranje novih strani in jih dodajo v indeks, to storijo v različnih načinih. Glede na lokacijo, njeno globino, število elementov, ki jih tako delo lahko traja bolj ali manj časa. Če imate mladi vir, ki se redko pojavlja na vsebini, bo delo manj verjetno prišlo do vas in skeniranje bo postalo površinsko.
  Če imate strani s paginacijo, potem najverjetneje delo ne bo šlo skozi vsakega od njih. V skladu s tem se ne bo indeksiralo vse blago, pač pa bo izročeno iskanju. Vse to bo pripeljalo do nizke prodaje, saj potencialni kupec ne bo niti vedel, da je v vaši spletni trgovini takšna igrača.

  Duplikati

  Naslednji problem je povezan z dvojniki. Seveda je vse odvisno od strukture vašega vira in kajkoliko ste razmišljali o njegovi vsebini. Pogosto pa se izkaže, da imajo strani za paging podobne ali enake vsebine. Na primer, obstaja pisalni stroj določenega modela in proizvajalca, vendar v nekaj barvah. Strinjate se, da se zgodi, da kupec išče določeno postavko, ki navaja vse podrobnosti o njej, vse do barve. Zato je imeti ločene strani za blago, ki se razlikuje samo po barvi, dobro, vendar nevarno. Vse to vodi do dvojnikov. Začnete iskati enake meta oznake. Iskalnik lahko napačno razlaga podvojeno vsebino. Težko je ugotoviti, kako pomembna je stran in katera je pomembnejša.

  Odločba

  se je že zgodilo, da je strokovnjak za SEO ustvarjalni poklic. Pogosto zahteva individualen pristop, redko narekuje določena pravila. Strokovnjaki včasih morajo samostojno iskati rešitve za težave. Hkrati pa se ne držijo nobenih priporočil, ampak poskusijo vse, kar je mogoče. Toda takšne situacije ne vključujejo interakcije paging in SEO. Morebitne težave in priporočila so že izdelana in nameščena, zato obstaja več možnosti za odpravo zgoraj opisanih "nesreč pri trženju".

  Priročnik

  Tako je prva možnost za reševanje teh težav, da se odstranite s strani strani, tako da jo odstranite iz indeksa. To naredite tako, da uporabite oznako noindex.
  To možnost se pogosto priporoča, ker se preprosto in hitro izvaja. Zahvaljujoč tej metodi lahko iz iskalnika preprosto izključite vse elemente osebnega klica, razen glavne.Če želite uporabiti to možnost, morate vsaki meta oznaki dodati po meri prilagojeno oznako, razen prve. Ta ukaz naj bo v bloku. Ta oznaka nam bo pomagala odstraniti vse strani s paginacijo iz indeksa, razen glavne. Vendar bo indeksacija vsakega izdelka še vedno izvedena. S to možnostjo se morate spomniti nekaj trenutkov. Prvič, če imate opis glavne strani kataloga, naj bo le na glavni strani. Drugič, sledite dvojniku "url". Ta odločitev ima tako pluse kot minuse. Menijo, da je ta različica primerna za iskalnik "Yandex", kot tudi, da je zelo preprosta za izvajanje. Ampak med pomanjkljivostmi je mogoče najti, da lahko tako "vrgel" dodatno vsebino iz indeksa.

  Google Priporočilo

  Ni treba misliti, da je ostranjenje najslabše, kar se je zgodilo na vašem spletnem mestu. To je majhen problem, ki ga je mogoče rešiti na več načinov. Prvi, ki smo ga pregledali. Kot razumemo, je bolj primerna za tiste vire, ki so odvisni od Yandex robota.
  Google predlaga, da se ustvari ločena stran, ki bi izpisala vse blago v določenem imeniku. Ta stran se imenuje "Watch All". Na njem bo dovolj, da v blok postavite: rel = "canonical". Pomembno je vedeti, da ta način zahteva hiter prenos "Watch All". Ne sme presegati 3 sekund. Ta metoda se popolnoma prilega kategorijam, ki imajo do 20 strani strani.

  Universal

  Naslednji način boja proti ostranjevanju je uporaba Rel = "prev" /"next". Menijo, da je to vseenoUniverzalna različica za Google pa je zelo težka, za začetnike pa je še bolj nevarna. Z zgornjim ukazom ustvarite pogojno verigo med vsemi stranmi v kategoriji. Ta atribut pomaga združevati želene strani v en element, ki bo indeksiran.

  Optimizacija paginacije

  Tako se lahko zlahka znebite strani paginacije in dvojnikov. Iz zgoraj navedenega lahko izberete katero koli različico. Kot kaže praksa, so lahko različne rešitve različne.
  Glavno je razumeti, da morajo takšne metode še vedno uporabljati tisti, ki imajo vsaj nekaj razumevanja v optimizaciji. V nasprotnem primeru je mogoče resno umiriti in treba bo popraviti druge in za velik denar. Če niste prepričani o sebi, je najbolje, da se vsakodnevno obrnete na SEO strokovnjake, ki so vključeni v podobne dejavnosti. Neodvisno bodo analizirali spletno mesto in individualno izbrali možnost popravljanja težav s paniko.

  Sklepi

  Tako zanimiv je izraz. Vse, kar morate vedeti, je povprečen uporabnik, ki je prvič slišal ta pojem: paginacija je zaporedno oštevilčenje. Ta definicija se uporablja v založniški dejavnosti. Z navdušenjem v tem primeru se vsak dan srečamo, pobiramo knjigo ali časopis. Enaka razlaga velja za paginacijo na internetu. Edina stvar je, da je v tem primeru obseg informacij drugega in, posledično, oštevilčenje lahko različen. Na primer, lahko uporabljajo neposredno številčenje (123 4). Obstaja varianta neposrednega oštevilčenja, ki pa navaja številkona seznamu. Na primer, na vsaki strani 10 izdelkov, bo paginacija izgledala takole: 1-1011-2021-30, itd. Obstaja spletno programiranje in uporaba inverznega paginiranja.
  Tema optimizacije paginacije je precej obsežna. Navedeni problemi in rešitve so le površinska ideja. Najbolje je prepustiti se strokovnjakom, ki delajo z njim vsak dan. Pomembno je razumeti, da lahko slabo optimizirane strani ostrenja škodujejo celotnemu viru, saj se indeksira nekaj popolnoma nepotrebnega materiala, vendar se odstranijo pomembne in občutljive strani.

  Sorodne publikacije