Matična plošča GIGABYTE GA-G31M-ES2C: pregledi, tehnični podatki in mnenja

Izbira matične plošče za vaš računalnik je zelo pomemben korak pri sestavljanju računalnika. Ta komponenta je platforma, na kateri bodo nameščeni vsi drugi elementi. Zato je potrebno pazljivo izbrati ploščo. Če je okvarjen ali ni dovolj močan, računalnik ne bo zagnal (v najboljšem primeru) ali goril pomembnih komponent (v najslabšem primeru). Med proračunskimi modeli je precej dobra matična plošča Gigabyte GA-G31M-ES2C. Vendar pa za računalnike za igre na srečo ne ustreza.

Pozicioniranje

Ta plošča je nastala kot proračunska rešitev za ne zelo zmogljive računalnike. Odličen je za pisarniške računalnike in domače multimedijske rešitve. Vendar pa za igre Gigabyte GA-G31M-ES2C to ni kategorično primerno. Ne na ravni napravi. Proizvajalec se je odločil, da se ne bo trudil s podporo iger in mu pustil bolj napredne plošče.


Takšna matična plošča ni daleč. Kljub temu jih mnogi kupujejo za opremljanje starih računalnikov in multimedijskih centrov. Za takšne naloge je zelo primerno. Vendar morate upoštevati, da novo železo ne bo delovalo na tej plošči. Ne izpolnjuje trenutnih zahtev za sestavne dele plošče.

Specifikacije

Glede na parametre matične plošče ima obliko mikro-ATX. To pomeni, da se plošča zlahka prilega najmanjši velikosti sistemske enote. Tam bo še en kraj. Vtičnica - LGA775. Plošča podpira večjedrne procesorje (do 4 jedra). Boljšeuporabite procesorje Intel. Z njimi je mogoče doseči največjo produktivnost.


Gigabyte GA-G31M-ES2C v1 odlično deluje z večkanalnim zvokom in digitalnim izhodom. Vendar pa nima podpore za CrossFire SLI. To pomeni, da povezovanje več kot ene grafične kartice ne bo delovalo. Vendar pa je vgrajeno grafično jedro Intel GMA. Posel od njega, seveda, malo, ampak na krompirček in ribe.

Zvočni sistem

Na matični plošči je nameščen sklop čipov Realtek, ki podpira večkanalni standard 7.1. Poleg tega popolno podporo. To pomeni, da obstajajo ločeni izhodi za vsako komponento večkanalnega sistema na hrbtni strani. To kaže na široke multimedijske zmogljivosti Gigabyte GA-G31M-ES2C.
Kot zvočni čip se uporablja Realtek ALC 883. Po mnenju proizvajalca je sposoben zagotavljati 24-bitno in 192 kHz kakovost zvoka. Samo to je slabo verjel. Celoten zvok te ravni lahko zagotovijo le ločeni avdio procesorji, ki se povezujejo prek USB-ja. Torej ni vredno zaupati izumom proizvajalcev. Če iz nekega razloga kakovost vgrajenega zvoka ni zadovoljena, lahko vedno kupite zunanjo zvočno kartico (ali celo DAC) s povezavo USB. Ta možnost bo boljša za avdiofile. Matična plošča te ravni lahko dobro deluje s sodobnimi DAC.

Konektorji in vmesniki

Kot večina starejših matičnih plošč, ima tudi Gigabyte GA-G31M-ES2C le dva priključka PS2 za tipkovnico in miško. V našem času to izgleda kot kričeči anahronizem. Toda med sprostitvijo tega odbora je takostanje stvari je bilo normalno. Na voljo je tudi 8 USB vrat. Vendar pa ni podpore za USB 3.0. Druga vrata vključujejo S /PDIF, 1xCOM, D-Sub, Ethernet. Število priključkov je načeloma standardno. Toda v današnjih matičnih ploščah je z njimi veliko boljše. Kljub temu pa je takšen osnovni komplet dovolj za udobno delo.
Kot za priključek za omrežno kartico. Izdelana je s standardnim standardom RJ-45 in omogoča hitrosti prenosa podatkov do 100 megabitov na sekundo. Relativna "antika" te matične plošče kaže tudi na prisotnost zastarelega vmesnika IDE v soseščini s povsem modernim SATA. Razširitvene reže - 1xPCI-E x16 1xPCI-E x1 2xPCI so tudi nekoliko zastarele. Na primer, ne podpirajo hkratnega delovanja več grafičnih kartic. Veliko igralcev je zdaj najbolj priljubljena rešitev. Zato ta matična plošča ni primerna za sodobne igre.

Pomnilnik

Gigabyte GA-G31M-ES2C matična plošča podpira samo 4 GB RAM-a. Ta količina je maksimalna. No, poceni in jezni. Čeprav je večkanalni način podprt. Delovna frekvenca pomnilniškega vodila je 667-1066 MHz. V primerjavi s sedanjimi modeli plošč, se to stanje zdi nesprejemljivo. Vendar pa tudi pri takšnih značilnostih odbor dobro opravlja svoje delo.
V zvezi z vrstami RAM-a uporaba novih modulov z nizko porabo energije v tandemu s to matično ploščo ne bo delovala. Ni namenjen novim komponentam sistema. Ne takoManj modulov pred petimi leti bo zlahka delovalo. Ne smemo pozabiti, da je bolje uporabiti module istega proizvajalca. V nasprotnem primeru lahko pride do konflikta med vrsticami. In kakšne bodo posledice - ena Gates je znana.

Ocene

Pregledi lastnikov izdelkov pomagajo bolje razumeti, kako se stvari obnašajo realno. Ni treba posebej poudarjati, da dobre ocene niso toliko o Gigabyte GA-G31M-ES2C. Značilnosti so videti precej slabe v primerjavi s sodobnimi vzorci. Zato so pregledi nezadovoljni. Toda pozornost na njih ne bi smela biti, ker so ti tovariši sami videli, kaj so vzeli. Veliko bolj pomembno je, da večina uporabnikov opazi šibek južni most tega odbora. Po določenem času izgori. In to ni dobro.
Mnogi tudi ugotavljajo, da so senzorji za napetost in ogrevanje brezbožno ležali. Vendar so to trivialnosti v primerjavi s problemom južnega mostu. Vendar pa levji delež lastnikov opozarja na dobro delo te kartice na sistemih srednje močnosti. Ta plošča odlično deluje tudi v težkih pogojih. Če ne bi bilo premostitvene težave, bi jo lahko imenovali idealna proračunska rešitev za veliko večino uporabnikov.

Zaključek

Matična plošča Gigabyte GA-G31M-ES2C se nanaša na izdelke na ravni proračuna. Odličen je za pisarniške računalnike in domače multimedijske rešitve. Plošča je opremljena s polnim večkanalnim zvokom (7.1) in večkanalno pomnilniško podporo. To bo omogočilo računalniški sistem, da obravnava vse vrste multimedijskih vsebinin nekaj ne zelo sodobnih iger. Za prave igralce so izdelki dražji in produktivnejši.

Sorodne publikacije