Hyundai Coupe: fotografija, pregled, značilnosti, značilnosti avtomobila in pregledi

Mladi raje svetli in izraziti avtomobili. Ni presenetljivo, da izbira pade na avto v karoseriji coupe - eleganten in nenavaden. Težava pa je v tem, da ne vsak proizvajalec proračuna proizvaja takšne stroje in v veliki meri niso na voljo. Danes bomo razmislili o popolnoma dostopni kopiji - korejskem Hyundai Coupe. Ocene, pregled in tehnične specifikacije so na voljo v našem članku.

Opis

Torej, kaj je ta avto? Sprednji pogon trivratnega dvigala od znane korejske družbe Hyundai Motors, ki je bil serijsko izdelan od leta 1996 do leta 2009. Drugi naslov je Hyundai Coupe - Tiburon. Pod tem imenom je avto potekal tako za severnoameriški trg kot tudi za Avstralijo. Tiburon v španščini se prevaja kot "morski pes". Podatki so bili zbrani v:


 • Južna Koreja.
 • Tajska.
 • Turčija.
 • Hyundai Coupe je nekaj sprememb, vendar bomo o njih govorili malo kasneje.

  Videz

  Dizajn korejskega kupeja ni nič slabši od japonskega "Toyota" ali "Honda". Avtomobil ima elegantne in izrazne oblike: gladka maska, rahlo zatemnjena svetila in trapezni dovodi zraka odlično prikazujejo silhueto plenilskega morskega psa. Avto ima kompaktni spojler in široke zadnje loke. "Handy" je mišičast in napet. Kot navajajo ocene, avto zagotovo privlači poglede, ni dvoma, da je to pravi športni avto.
  Kaj pravite na kakovost povratnih informacij o kovinah? Poročilo lastnikovda avto nenehno doživlja ruske zime in cestne reagente. Kovina ne rja, lahko pa se pojavi občasno, zlasti na prednjem odbijaču. Visokokakovostna barva ne oslabi ali opekline na soncu.

  Mere, zračnost

  Vozilo ima naslednje dimenzije. Dolžina karoserije je 434 metrov, širina - 173 metrov, višina - 131 metrov. Razdalja "Hyundai Coupe" na standardnih 14-palčnih pogonih je 15 centimetrov. Lastniki pravijo, da je avto zelo nizek, in to je res tako, zato je potrebno skrbno parkirati v bližini meja in, če je mogoče, ne voziti zunaj asfaltiranih cest.

  Salon

  Notranjost avtomobila izgleda precej nenavadno. Najprej je treba omeniti nizko pristanek Hyundai Coupe. Sedeži se razlikujejo od običajnih Hendayevsky: bolj napreden profil stranske podpore, oblika pa je podobna polkrožni. Volan s tremi kraki, z dekorativnimi vložki pod aluminijem. Analogna armaturna plošča z rdečimi puščicami in računalnikom na sredini. Na osrednji konzoli sta dva masivna deflektorja, na dnu - radijski snemalnik in klimatska naprava. Kabina ima majhen naslon za roke in blazino. Mnenja kažejo, da je salon sestavljen precej kakovostno, in predelovalni materiali niso poceni. Toda skromnost pri oblikovanju je še vedno prisotna: ni čudovitega drevesa ali svetlih vložkov.
  V zvezi s prostim prostorom pri tem odkrito manjka. In če se sprednji še vedno počutite udobno, potem od zadaj - ne. Druga vrsta je namenjena samo dvema potnikoma. Zmedite ne le blizukolena sprednjih sedežev, pa tudi nizek strop. Za luksuzne potnike bo tukaj neudobno. Tudi prtljažnik ni zajeten: njegova maksimalna zmogljivost - 284 litrov, zato ne morete nositi večjih stvari.

  Specifikacije

  Na ta avtomobil so nameščeni samo bencinski štirivaljni motorji serije "Beta", ki jih odlikuje 16-ventilna glava enote. Torej, začnimo z redom. Osnova za Hyundai Coupe je 16-litrski motor z zmogljivostjo 114 konjskih moči. Ta motor razvije do 143 Nm navora na treh tisočih zavojih, opremljen s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Pospešek na stotine s podatki o potnih listih - 108 sekund. Najvišja hitrost Hyundai Coupe je 190 kilometrov na uro. Poraba goriva je odvisna od pogojev obratovanja. Torej, v mestu avto porabi 116 litrov bencina, in na avtocesti - 64 litrov.
  Naslednji na seznamu je 18-litrski atmosferski motor. Ta motor razvija 130 konjskih moči. Maksimalni navor je 171 Nm pri 42.000 vrt /min. Ta motor je opremljen tudi z ne-nadomestnim mehanskim menjalnikom. S tem se Hyundai Coupe pospeši na stotine v devetih sekundah. Največja hitrost je 193 kilometrov na uro. Poraba goriva v vozilu Hyundai Coupe v mestu je približno 11 litrov. Na cesti porabi 78 litrov. Topovoy v postavi je dvolitrski motor. Njegova največja moč je 139 konjskih moči, navor - 180 Nm pri 48 tisoč vrtljajih na minuto. Za to enoto se predpostavlja, da sta mehanski in avtomatski menjalnik (za pet alištiri stopnje. Pri mehaniki se stroj v 86 sekundah pospeši na stotine. Največja hitrost je 201 kilometrov na uro. Tako avtomobil porabi približno 73 litrov bencina na sto na avtocesti. V mestu porabi 115 litrov goriva.

  Zdaj o različici z avtomatom. Dvokrilni "Hyundai Coupe" z ACPP pospeši na stotine v 107 sekundah. Največja hitrost doseže 198 kilometrov na uro. Hkrati v mestu avtomobil porabi do 133 litrov goriva. Na tej progi je strošek ustreznejši - 79 na sto.

  Hyundai Coupe GK

  To je druga generacija Hyundai Coupe, ki se serijsko proizvaja v obdobju od 2002 do 2009. Ti stroji so bili opremljeni z istimi motorji kot pri prejšnji generaciji avtomobilov.
  Linija se dopolni tudi z novim 27-litrskim motorjem. To je atmosferski bencinski motor z močjo 173 konjskih moči, ki se razvije do 245 Nm navora. V parih s to enoto lahko deluje tako avtomatski kot mehanski prenos. Najvišja hitrost v prvem primeru je 218 kilometrov na uro, v drugi pa 233 kilometrov na uro. Pospešek do sto je tudi drugačen. Torej, z mehaniko "Hyundai Coupe" pospeši v 82 sekundah, in z avtomatom - za 03 sekund kasneje.

  Hyundai S-Coupe

  Kaj je ta model? To je dvojen avtomobil, zgrajen na osnovi Hyundai Pony. Avto je bil dostavljen na trg zahodne Evrope in ZDA. Serijska izdaja te spremembe je bila uvedena leta 1988. Avtomobil je bil izdan do leta 1995. Verzija S-Coupe je bila opremljena z 1,5-litrskim Mitsubishi motorjem, ki je razvil 84 konjskih moči intudi mehanski ali avtomatski menjalnik. Navor je bil prenesen na sprednja kolesa. Kaj izgleda kot Hyundai S-Coupe zunaj, lahko bralec vidi na sliki spodaj.

  "Hyundai Genesis"

  Hyundai Genesis Coupe je vozilo z dvema vratoma s pogonom na zadnja kolesa, ki nadomešča običajno različico Coupe. Ni treba posebej poudarjati, da je to popolnoma nova generacija, ki ni posledica globokega restilinga. Pred avtomobilom je bil nameščen odbijač, kompaktna maska ​​hladilnika in razdeljeni žarometi. Za lepim spojlerjem.
  Avto je bil serijsko proizveden od leta 2009 do leta 2016. Avto je bil opremljen z 210-voltnim turbo motorjem prostornine dveh litrov. To je bila serija enot "Zeta", ki daje do 302 Nm navora. Pospešek na stotine s podatki o potnih listih - 76 sekund. Največja hitrost je 235 kilometrov na uro. V paru z motorjem "Zeta" je avtomatski menjalnik z osmim dometom. Poraba goriva v mestu je 152 litrov. Na cesti porabi 74 litrov.

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, kaj je Hyundai Coupe. Kot lahko vidite, ima avto več modifikacij in zato različne stroške. Vsakdo lahko izbere pravi avtomobil na lastne stroške. V vsakem primeru je Korejcem uspelo ustvariti živo podobo športnega avtomobila, ki bo privlačil vsakogar. Ta avtomobil nikoli ne bo povzročil negativnih čustev, bo le zadovoljil njegovo zunanjost, usmiljenje in dinamiko overclockinga.

  Sorodne publikacije