Kako najti različico Windows Powershell in ukazno vrstico?

S pomočjo ukazne vrstice v sistemu Windows lahko izvajate številna dejanja, ki imajo analogno obliko vmesnika. "Ducat" razvijalcev je dodalo izboljšano različico programa. V spodnjem članku bomo razložili, kako izvedeti Powershell različico.

Zagon programa

Za zagon odprite program. Če želite to narediti, lahko uporabite meni za iskanje vrstico "Start" - najlažja možnost. V iskalno polje vnesite ime - Windows Powershell in zaženite program na običajen način. Pred vami se bo pojavila standardna ukazna vrstica. Zunanje razlike v aplikaciji - v spremenjeni barvi okna, kot tudi pri osvetljevanju različnih nivojev ukaza.

Kako najti Powershell verzijo?

Različico programa je mogoče določiti z njeno uporabo. Za to morate vnesti poseben ukaz. Pojdite na okno in vnesite vrstico $ host.version, nato pritisnite tipko Enter. Zato se bo na zaslonu pojavila majhna tabela, v kateri potrebujemo vrednosti Build and Revision.


Če želite izvedeti več informacij, je najbolje uporabiti ukaz $ PSVersionTable. Po uporabi te vrstice boste videli veliko tabelo z nizom vrednosti. Druga vrstica na vrhu je različica, nasproti katere je želena različica programa.

Naučite se različice operacijskega sistema Windows

Različico programa Windows Powershell lahko najdete z drugim ukazom. Princip je enak - vnesete vrstico v angleščino in pritisnete Enter. Če želite to narediti, odprite ukazni poziv in vnesite winver. Po temOdprlo se bo novo okno, v katerem bodo potrebne informacije o operacijskem sistemu, vključno z različico in sklopom. Obstaja tudi še en ukaz - systeminfo. Ne odpre dodatnega okna in prikaže tabelo z informacijami znotraj same PowerShell. Tu boste našli informacije o operacijskem sistemu, procesorju, BIOS-u, omrežnih vmesnikih in še več. Zadnja možnost je ekipa WMIC. Prav tako lahko določi različico operacijskega sistema Windows, vendar v nekoliko neprijetni obliki. Dejstvo je, da bodo podatki prikazani na kaotični lokaciji, zato boste morali sami najti prave vrednote.

Sorodne publikacije