Kako dostopati do varnega načina v sistemu Windows 10: navodila po korakih

Napredni uporabniki PC-ja se zavedajo take možnosti "Windsor" kot varni način. To je potrebno v sodobnih operacijskih sistemih, ker slednji sploh niso brezgrešni. Pojavijo se napake, včasih pa jih ni mogoče popraviti v delovnem stanju. Z XP in 7 je bilo vse bolj razumljivo. Toda z različico 10 je vse postalo bolj zapleteno. Standardno prijavo v varen način je onemogočeno. Zdaj ni tako enostavno narediti. Kaj je povzročilo takšno rešitev razvijalci - to je nejasno. Toda nesporno dejstvo je, da je bila sedma različica veliko jasnejša od novodobnih "desetin". Vendar so v času kronike govorili. Torej, najverjetneje se bodo uporabniki navadili na ta "čudež". Kako naj grem v varni način Windows 10? Pogovorimo se o njih.


Kaj je "varen način"?

Varni način je način za zagon sistema s samo najpomembnejšimi gonilniki. To pomeni, da bodo naložene le tiste komponente, ki so potrebne za minimalno zmogljivost sistema. Brez dodatnih kodekov, bliskavice in drugih nepotrebnih nesmisel. Ta način se uporablja za popravljanje napak operaterja, vrnitev v zgodnje stanje z obnovitvijo sistema. Tudi nekatere viruse je mogoče odstraniti le na ta način. Zato je za vsakogar in vsakogar potrebno vedeti, kako vstopiti v varni način Windows 10. Včasih potrebujem OS, da popravim zaznamek ali lokalno pretvorbo. Seveda ta postopek zahteva dostop do interneta. In tukaj je možnost "Safe Mode withnalaganje omrežnih gonilnikov. "Desetim uporabnikom morate izbrati to možnost, ker ne bo uspelo popraviti računa brez interneta, kar nas spet pripelje do vprašanja, kako se prijaviti v varni način Windows 10.

10)

Kako se prijaviti, če operacijski sistem teče?

Obstaja več načinov za nalaganje "ducatov" v varnem načinu, če je vse v redu. Izberite vrsto prenosa, samo izberite tistega, ki ga želite e "vrnitev" začetek načinu s pritiskom F8. Potrebujemo le registrirati želeno besedilni niz poveljnik. Kako, da gredo v varen način Windows 10 z ukazno vrstico? To je malo manjši.
Obstaja še ena možnost. Prijavite se v »Možnosti« in nato »Obnovitev sistema«. Obstaja veliko nepotrebnega besedila z razpoložljivimi možnostmi. Med drugim bo "Znova zaženite računalnik v varnem načinu" in "Znova zaženite računalnik v varnem načinu s podporo za omrežni gonilnik". Izberite tistega, ki ga potrebujete, in ponovno zaženite računalnik ali prenosni računalnik. Lahko poskusite narediti še en tak postopek. Pojdimo na "Start", izberite "Run", vnesite "msconfig" (brez narekovajev). Prikaže se pogovorno okno, ki bo imelo zavihek »Prenosi«. Med številnimi postavkami bodo »Možnosti prenosa« in »Varni način« s kupom možnosti. Iz nje in je treba opozoriti kljukico. Nato ponovno zaženite računalnik.

Uporabljamo ukazno vrstico

. Odločimo se za "Start"točka "Command Line", vnesite besedilo v ukazno vrstico: "bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy" (brez narekovajev). Nato ponovno zaženite napravo in pritisnite F8. Pojavi se okno Windows Start Options. Tukaj izberemo "Varni način". In če potrebujete omrežne gonilnike - se odločite sami. To je eden od odgovorov na vprašanje, kako se prijaviti v varni način operacijskega sistema Windows 10.
Poveljnik običajno rešuje različne težave. Toda v "desetih" je najbolje, da uporabite Windows Power Shell - konzolo, ki si jo izposodite iz operacijskega sistema Linux. To orodje vam omogoča izvrševanje ukazov kot skrbnika in deluje veliko hitreje kot standardni krmilnik. In to je bolj jasno tistim, ki so vsaj enkrat uporabili "Ubuntu" ali "Minute". Metoda ukazne vrstice deluje v katerem koli operacijskem sistemu Microsofta (razen za XP). Redmond je naredil nekaj primernega. Častite in hvalite jo!

Kaj naj storim, če se operacijski sistem ne zažene?

Obstaja samo en način. Zagon programa Wind v varnem načinu ne bo deloval. Zato potrebujete bliskovni pogon z distribucijo "desetine". Ko prenesete namestitveni program za okna, lahko zavrtite centrifugirno napravo s poveljnikom in prisilite "veter", da se zažene z HDD v varnem načinu. V pozdravnem oknu namestitvenega programa morate najti "Obnovitev sistema". Tam bo poveljnik, v katerem bomo predstavili besedilo, ki nam je že znano (brez narekovajev). Zdaj ponovno zaženite računalnik ali prenosni računalnik. To je eden od odgovorov na vprašanje, kako se prijaviti v varni način Windows 10 skozi BIOS.
Mnogi menijo, da če operacijski sistem ne želi delati, potem je najlažji način za ponovno namestitev OS. Po eni strani je tako - čistasistem vedno deluje hitreje. Po drugi strani pa je pogosta ponovna namestitev operacijskega sistema resnična smrt za trdi disk. Da ne omenjam, da je treba za celoten sistem namestiti nekaj časa. To je brez upoštevanja časa za njegovo namestitev. Zato je lažje rešiti vse težave, ki jih je mogoče popraviti prek varnega načina.

ASUS prenosniki

Tukaj je nekaj odtenkov. Dejstvo je, da imajo prenosni računalniki ASUS nekakšen vhod v zagonski meni (izbira medijev ob zagonu). Pred izvedbo dejanj s poveljnikom v monterju "desetine", je potrebno prisiliti prenosnik, da se naloži iz pogona z distribucijo. To storite tako, da pritisnete Tab ob zagonu in izberete vrsto prenosa, ki jo želite. Kako dostopati do varnega načina Windows 10? ASUS - isti računalnik. To pomeni, da metoda z poveljnikom od monterja "desetine" deluje tudi.
Na splošno imajo proizvajalci prenosnih računalnikov "Asus" svoj koncept udobja in ergonomije. Zato so se inženirji odmaknili od standardnih kanonov in dodelili nekaj frenziranih tipk za nizko raven nadzora nad prenosnikom. Zato morate pred spreminjanjem nastavitev BIOS-a previdno prebrati navodila. V nasprotnem primeru lahko vaša "pravilna in standardna dejanja pripeljejo do zelo žalostnih posledic."

Prenosni računalniki Acer

Največji problem v zvezi s tem je prenosni računalnik E5-731, da bi lahko vstopili v zagonski meni tega prenosnika, morate izvesti številne operacije. Če želite začeti, morate pritisniti Enter, da vstopite v BIOS prenosnega računalnika. Nato pojdite na kartico »Boot priority« in izberite naš bliskovni pogonmonter "desetine". Zdaj morate ponovno zagnati napravo. Prenosnik se zažene iz pogona, ne iz trdega diska. Kako dostopati do sistema Windows 10 Acer E5-731 Safe Mode? S pomočjo poveljnika v monterju. Na enak način kot v prejšnjih primerih.
Pri "Aseri" je vse nekako nerazumljivo. Tak način, da pridete do pogonov z distribucijami, ki se uporabljajo v starih sistemskih blokov s procesorji iz AMD in Bios "Phoenix". Zakaj so se proizvajalci odločili izbrati to metodo ni znano. Toda s takim urnikom, po manipulacijah s poveljnikom znova, da se vrnete v BIOS in nastavite prednost, da začnete s HDD. In to je popolnoma neprijetno.

Prenosni računalniki Lenovo

Kako se prijaviti prek varnega načina Windows 10 preko prenosnih računalnikov BIOS-a družbe Lenovo? Tu je najlažji način. Dovolj je, da pritisnete gumb F12 na začetku naprave in prikaže se meni za izbiro medijev. Izberite pogon in zagon. In potem delamo na že znani skript z ukazno vrstico in pravo ekipo. Prenosni računalniki družbe Lenovo so v tem pogledu najenostavnejši. Kitajsko podjetje se jasno zaveda ergonomije.
Na splošno so prenosni računalniki družbe Lenovo v smislu kakovosti in lokacije kontrol nikakor ne slabše od uglednih blagovnih znamk. In v primeru Windows 10 in na splošno obnašajo bolj ustrezno kot drugi modeli. Za uporabnike UEFI je na voljo tudi zanimiva različica varnega načina. Ob začetku pritisnite tipko Delete in prikažejo se možnosti zagona. Kaj je lepota?

Sklep

Seveda je bilo prehod v varni način operacijskega sistema Windows 7 veliko lažje. Toda v "ducat" ni nikamor šel. Preprostorazvijalci so postali manj dostopni. Toda s pomočjo nekaterih ukazov ali dejanj nalaganje operacijskega sistema v tem načinu je povsem mogoče. In potem lahko popravite napake gonilnika, samega operacijskega sistema in njegovih komponent. Glavna stvar je, da vse naredimo jasno po navodilih. Potem ne bo nobenih težav. Če nobena od zgoraj navedenih metod ni pomagala popraviti sistemskih napak, to je vsaj dve poti. Prvi je v celoti ponovno namestiti operacijski sistem. Ta tip ni brez razloga, saj je svež "veter" vedno boljši in hitrejši. Če ne veste, kako narediti namestitev, ali nimate prostega časa, potem je edini izhod - nositi svoj prenosni računalnik ali osebni računalnik strokovnjakom v delavnici. Vse bodo naredili hitro in neboleče. Ampak to vas bo stalo.

Sorodne publikacije