Prenosnik ne vidi modema: razlogi, načini za njegovo odpravo

Pogosto se prenosniki soočajo s takšnim problemom, ko prenosni računalnik ne vidi modema. Zakaj se to dogaja? Tu je več razlogov, tako najpreprostejših in nepomembnih kot tudi resnejših, ki so že povezani s strojnim delom. Danes si bomo ogledali najpogostejše težave, ki povzročajo, da prenosni računalnik ne najde modema, in vam pove, kako ravnati z njimi.

Neuspeh pri gonilnikih

Eden od najpogostejših razlogov, zakaj prenosnik ne vidi modema, je težava voznika. Na kratko, internetni modul prenosnega računalnika preprosto "izgubi" svoje gonilnike in začne nepravilno delovati. Običajno se to zgodi iz nekaj razlogov:


 • Prisilna zaustavitev prenosnega računalnika.
 • Napaka med nadgradnjo sistema.
 • Poškodba ali odstranitev voznika s programom tretje osebe.
 • Kako ugotoviti, ali je težava pri voznikih? Vse je zelo preprosto. Če želite začeti, morate preveriti sistemski pladenj (ikone v spodnjem desnem kotu ob uri). Če je gonilnik poškodovan, bo ikona za dostop do omrežja skrajšana ali popolnoma manjka, z visoko stopnjo verjetnosti.
  Druga možnost je, kako preveriti gonilnik - pojdite v Device Manager in si oglejte zavihek "Network Adapters". Če je tam prikazana naprava s klicajem, so gonilniki napačni ali manjkajo. V tem primeru lahko odpravite težavo le z vnovično namestitvijo gonilnikov.Ponavadi so na disku, ki je priložen prenosnemu računalniku ali ločenemu posebnemu pogonu na sistemskem pogonu.


  Težave z avtomatskim odkrivanjem

  Drugi razlog, zakaj prenosnik ne vidi modema, je problem z avtomatskim odkrivanjem. Verjetno je veliko ljudi opazilo, da včasih laptop za zelo dolgo časa samodejno odkrivanje modema in povezavo z njim. Pravzaprav je ta postopek precej standarden in včasih lahko traja do nekaj minut, vendar pa zaradi nekaterih napak pri delu internetnega modula ali njegovih nastavitev lahko zaznavanje traja večno, in tudi ponovni zagon prenosnika v tem primeru ne bo pomagal. Vendar pa ni treba vnaprej razburjati, ker je v resnici problem nekritičen in obravnavan precej preprosto. Pojdite v Upravitelj naprav in pojdite na zavihek Omrežni adapterji. Nato morate z desno miškino tipko klikniti na omrežno kartico in izbrati Lastnosti. Zadnja stvar je, da izberete zavihek "Gonilnik", kliknete gumb "Odstrani napravo", ponovno zaženete prenosni računalnik in namestite gonilnik omrežne kartice v skladu z novim.

  Preverjanje modema

  Pogosto razlog, zakaj prenosnik ne vidi modema, je neuspeh slednjega. Ponavadi pride do napake, ker ni zelo dobre vdelane programske opreme modema, zaradi česar lahko občasno visi. Zunanji znaki, da je modem prekinjen, navadno niso prisotni, v resnici pa se morda ne prikažejo na seznamu razpoložljivih omrežij za povezavo.
  Kako lahko odpravim ta problem? Tu sta dve možnosti. Prvije preprosto ponovno zagnati modem, tako da odstranite napajalni kabel za 10-20 sekund. Drugi način je bolj zapleten in bo ustrezal bolj izkušenim uporabnikom. Vključuje posodabljanje strojno-programske opreme modema za novejšo in stabilno, če je seveda. Za informacije o nadgradnji vdelane programske opreme preberite najboljšo uradno spletno stran proizvajalca modema. Tam, kot pravilo, so podrobna navodila s slikami.

  Ponastavitev nastavitev

  Drug razlog, zakaj prenosnik ne vidi modema, je ponastavitev nastavitev. Dejstvo je, da ta problem še zdaleč ni nenavaden, mnogi uporabniki se srečujejo z njim. Ponastavitev je predvsem posledica napetostnih skokov, ki vodijo do nujnega ponovnega zagona modema. Nastavitev internetne povezave se lahko ponastavi zaradi odklopljenega napajanja modema iz napajanja. Vendar niso vse nastavitve povezave vedno popolnoma ponastavljene, praviloma najpogosteje ponastavitev vpliva le na parametre wi-datoteke povezave, zaradi česar prenosni računalnik ne vidi modema.
  Kaj storiti, če se to zgodi? No, obstaja samo en izhod - pojdite na nastavitve modema in ustvarite novo dostopno točko za datoteko wif, če je problem vplival nanj. Če je z dostopno točko vse v redu, bo potrebno ponovno konfigurirati internetno povezavo v skladu s parametri, ki jih poda ponudnik.

  Težave z modemom USB

  Mnogi uporabniki tako imenovanih prenosnih USB-usmerjevalnikov se soočajo tudi s težavo, da njihov prenosni računalnik med povezanimi napravami ne vidi internetnega modema. KakoVemo, da vse naprave USB poganja Plug & amp; Igrajte in ne potrebujete namestitve dodatnih gonilnikov. Toda tudi ta tehnologija pogosto greši z napakami, zaradi katerih naprave niso povezane v sistem.
  Kako lahko odpravim to težavo? Najprej se morate prepričati, da so vrata USB, na katera je priključen modem, popolnoma funkcionalna, ker so lahko samo okvarjena. Če je priključek v redu, je naslednji korak preverjanje pravilne namestitve gonilnika naprave. Vse naprave, kot je Plug & Play, imajo lasten gonilnik, ki ni vedno pravilno nameščen v sistemu ob prvi povezavi. Če želite preveriti gonilnik, se morate prijaviti v Upravitelja naprav in preveriti 2 zavihek Modemi in Vrata. Če ima katera od njih napravo s klicajem ali križcem, morate storiti naslednje:
 • Iz sistema odstranite programsko opremo, ki je priložena modemu USB.
 • Znova namestite gonilnik prenosnega računalnika, ki je odgovoren za vrata USB in druge priključke. Praviloma je gonilnik čipov.
 • Po zaključku korakov 1 in 2 boste morali AP ponovno namestiti iz modema v skladu z vsemi navodili.
 • Še vedno ni pomagalo, potem se morate prepričati, da je vrsta USB vrat, ki jih želite uporabiti, priključena na modem. Vse naprave te vrste delujejo samo s priključki USB 2.0 in če je povezava na priključku 3.0, prenosnik ne more prepoznati.

  Če v tem primeru modem ni določen, je vredno preveriti njegovo učinkovitost na drugemprenosni računalnik, ker je lahko samo okvarjen in neuporaben.

  Napaka modula

  In zadnji razlog za laptop modem ne izgine ali pa ne vidim sploh nepomembno napako modula v prenosnem računalniku. Če nobena od zgoraj navedenih metod rešiti ta problem ne pomaga, potem z verjetnostjo 99% adapter ni uspelo. Kako jo lahko preverim? Vse skozi isti upravljalnik naprav. Okvarjen internetni modul bo označen s trikotnikom ali pa bo popolnoma izginil. Ko poskusite znova namestiti gonilnik naprave pojavijo napake, in če poskusite, da gredo na modul z nastavitvami, bo sistem propadel. Vse, kar je v tem primeru mogoče storiti, je, da se laptop popravi.

  Sorodne publikacije