Konfigurirajte DIR-100. Vrstni red ukrepov in priporočila

Ta pregled bo zajemal ne le konfiguracijo DIR-100 in tehnične specifikacije tega vstopnega usmerjevalnika. Najpogosteje se taka omrežna naprava uporablja za izvajanje računalniških omrežij vstopne ravni. In tako v pisarni kot doma. Ta pregled bo posvečal njegovim zmožnostim in nastavitvenemu algoritmu.

Zaključek. Namen

Seznam potrebščin za to vodilno omrežno vozlišče vključuje naslednje komponente:
 • usmerjevalnik.
 • Kabel s sukano parico dolžine 1 meter. Hkrati je stisnjen z dveh strani in ga uporablja predvsem v fazi postavitve dostopne točke do interneta.
 • Disk s programsko opremo in dokumentacijo. Na njem lahko najdete pripomoček, ki ga želite nastaviti. Digitalni dokumenti so digitalno posneti tudi na tem digitalnem mediju.
 • Impulzna napajalna enota. Z njegovo pomočjo se izvede napajanje takšnega žičnega usmerjevalnika.
 • Navodila za nastavitev in delovanje v papirni obliki. V njem najdete ne samo tehnične lastnosti te naprave, temveč tudi podroben postopek za nastavitev DIR-100. Zato brez podrobne študije uporabnik začetnik zagotovo ni dovolj.
 • Na seznamu dobav je tudi garancijska kartica. Dejanska življenjska doba je 1 leto od nakupa takega omrežnega vozlišča.
 • V tem pregledovalniku je usmerjevalniknamenjene za izvajanje računalniških omrežij na začetni ravni. In tako v pisarni kot doma. Edina omejitev v tem primeru je pomanjkanje brezžične pokritosti.


  Osnovni parametri

  Preden se lotimo konfiguracije usmerjevalnika DIR-100, bomo določili njegove osnovne tehnične lastnosti. Prva pomembna točka je pomanjkanje brezžičnega Wi-Fi oddajnika. To pomeni, da junak tega pregleda ne more brezžično posredovati informacij. Ta sprememba usmerjevalnika je opremljena z enim vhodnim vhodom in štirimi izhodnimi. In vsi - to je RJ-45. Največja hitrost prenosa podatkov je v tem primeru omejena na 100 Mb /s. Dostopna točka napajalnega omrežja je v nazivnem načinu 5V. V tem primeru je tok enak 12 A. To pomeni, da poraba energije v omrežni napravi ne presega 6 vatov. To pomeni, da je junak tega pregleda zelo in zelo energetsko učinkovita naprava.


  Postopek namestitve. Osnovni koraki

  Konfigurirajte usmerjevalnik D-Link DIR-100 na naslednji način:
 • Vse komunikacijske žice se pripeljejo do mesta namestitve. Njihovi priključki so priključeni na konektorje vseh računalniških naprav. Vita Pair iz podjetja - ponudnik je nameščen v priključku z oznako WAN. Vsi drugi vtiči morajo biti nameščeni v prostih priključkih z znakom LAN.
 • Napajalna enota naprave je nameščena v vtičnici, kabel z vtičem - v ustreznem priključku omrežne naprave.
 • V naslednjem koraku vklopite usmerjevalnik in osebnoračunalnik, ki je del nastavljivega računalniškega omrežja. Obvezni smo počakati, da se njihov prenos izteče. Po tem se na računalniku zažene brskalnik. V vrstico vnesite »1921680.1«.
 • Nato boste morali potrditi prijavo v meniju za nastavitev omrežne naprave. V vsako polje vnesite besedo "admin".
 • Po odprtju vmesnika gremo na zavihek "Nastavitev". Na njej izberemo podpostavko "Internet". Nato morate določiti možnosti povezave za napravo v svetovnem spletu. To je vrsta preklapljanja (PPPoE, L2TP ali PPTP), verifikacijski podatki (uporabniško ime in geslo) in metoda naslova. Slednji so lahko dinamični ali statični. Vse te informacije lahko najdete v pogodbi o storitvah ali v naročnikih ponudnikov telefonske podpore. Prav tako v primeru statičnega naslavljanja navedemo potreben nabor številk za identifikacijo v omrežju. Omenjen je tudi v pogodbi.
 • Na istem zavihku podamo tudi metodo naslavljanja znotraj omrežja, ki ga je treba ustvariti. V tem primeru izberite dinamično. Spremembe shranimo in zapustimo namestitev omrežne dostopne točke.
 • Nato prisilite usmerjevalnik in ponovno zaženite računalnik.
 • Ta nastavitev je popolna DIR-100. Potrebno je le preveriti pravilnost predhodno določenih vrednosti.

  Testiranje delovanja

  Po prej opisanih manipulacijah so parametri D-Link DIR-100 popolnoma zaključeni. Zdaj morate le zagotoviti, da prej ustvarjeno računalniško računalniško področje deluje. Za to je dovolj samo na računalniku, ki je vklopljen, karpovezan z njim, zaženite kateri koli brskalnik, ki je na voljo. Potem je v svoji vrstici nizov naslovov potrebno vnesti, na primer, «yandex.ru» in nato pritisniti «Enter». Če so bile prej izvedene manipulacije pravilno izvedene, se odpre izvirna stran tega iskalnika. V nasprotnem primeru se vrnite v nastavitveni meni in preverite zgornje parametre.

  Mnenja

  Zelo preprosto nastavitveno povezavo Link DIR-100. To je ključna prednost te naprave. Poleg tega ima zelo nizke stroške. To je mogoče kupiti za 600-800 rubljev. Še en plus tega omrežja je zanesljivost. Izkušnje kažejo, da se napake in druge težave pri njegovem delu pojavljajo zelo redko.
  Edina pomembna pomanjkljivost takšnega žičnega usmerjevalnika je pomanjkanje oddajnika Wi-Fi. Zato je treba pred nakupom te funkcije nujno upoštevati. Tako brezžične naprave ni mogoče namestiti v usmerjevalnik. V tem primeru morate kupiti dražje takšne omrežne sisteme.

  Sklep

  Prvič, v tem pregledu je bila opisana postopna konfiguracija DIR-100 z različnimi priporočili. Podane so tudi najbolj optimalne možnosti za uporabo take omrežne naprave in določeni so njeni glavni parametri. To je res dober vstopni usmerjevalnik. Glavna pomanjkljivost je pomanjkanje vgrajenega Wi-Fi oddajnika za brezžični del računalniškega omrežja. V drugem pa nima večjih pomanjkljivosti in je superPrimerno za domače in uradne LAN-ove. Ampak samo na podlagi vodilnega načina prenosa informacij.

  Sorodne publikacije