Kako onemogočiti posodobitve programa Windows 10: Pregled metod, navodil

Takoj po izdaji novega Microsoftovega operacijskega sistema, ki je dobil ime Windows 10, ga sploh ni bilo načrtovano, da bi ga prvič zagnali. Kljub vsem zagotovilom razvijalcev so vsi novi in ​​novi paketi posodobitev sproščeni in nameščeni samodejno z zavidljivo stabilnostjo. To velja za vse dobro znane luknje v varnostnem sistemu in posodablja konfiguracijo samega sistema. Vendar se izkaže, da ni vedno primerno zaupati avtomatiziranim sistemskim nastavitvam, včasih pa je priporočljivo, da nastavite prepoved nadgradnje operacijskega sistema Windows 10. Kako to narediti, mnogi uporabniki preprosto ne vedo, ker standardne metode (zaradi najenostavnejših nastavitev, ki so na voljo uporabnikom) tega ne storijo vedno. Vendar pa je mogoče zlahka zaobiti različne omejitve, ki jih namešča sistem, vendar je treba pri izvajanju katerega koli od naslednjih dejanj upoštevati nekatere pomembne trenutke in nianse.


Zakaj želite onemogočiti samodejne posodobitve?

Preden nadaljujete z izbiro optimalne rešitve za deaktiviranje samodejne namestitve posodobitev, naj na kratko preučimo, zakaj je vse to potrebno. Dejstvo, da so nekateri paketi očitno nepopolni, vedo skoraj vse. Naenkrat se je to jasno pokazalo v sedmi spremembi sistema Windows. Toda onemogočanje posodobitev za uporabnike operacijskega sistema Windows 10 se je začelo uporabljati pred kratkim. Eden od najbolj zaskrbljujočih signalov je bila izdaja zadnje posodobitve oktobra,ki je kršila delo številnih računalnikov na osnovi procesorjev AMD. Poleg tega so se nekateri uporabniki začeli pritoževati zaradi izginotja zvoka in celo brisanja vse vsebine uporabniške mape dokumentov, da ne omenjamo, da so pri kopiranju združitvene mape postale nedostopne, vendar obnovitev informacij ni bila mogoča brez znanih metod. Malo prej v ustanovitvi skupščine leta 1803 je bil še en pomemben dogodek. Dejstvo je, da po namestitvi paketov, ki jih je bilo treba namestiti, namestitve ni bilo mogoče preklicati, ker se je sistem sam ponujal samo za njihovo izklop ali ponovni zagon računalnika. Na splošno je postalo jasno, da je Microsoft, če lahko tako rečemo, odstranil očitno pomanjkljive izdelke programske opreme za uporabnike, zaradi česar je absolutno nemogoče delati s sistemom in namestiti v njegove okoljske programe. Nato bomo poskušali razmisliti o vseh možnih rešitvah, ki vam omogočajo, da se znebite starih posodobitev in preprečite novo posodobitev 10.


Delno zaustavitev samodejnega prenosa in namestitve paketov.

Začnimo torej z najpreprostejšim. Najprej morate upoštevati, da je razdelek »Center za posodobitve« v standardni nadzorni plošči nekaj časa izginil, tako da je treba deaktivirati njegove storitve v najboljšem primeru v ustreznem razdelku menija z možnostmi. Ampak tukaj ne boste zelo razočarani. Tukaj lahko samo delno zaustavite iskanje in namestitev novih paketov. Kako izklopiti namestitev posodobitev vsaj delno v sistemu Windows 10? Za to v razdelku za nadgradnjo in varnost v meniju na levimorate iti neposredno na točko "Center za posodobitve" in za začetek poskusite spremeniti obdobje aktivnosti, tako da določite čas, ki naj bi ga računalnik uporabljal (vklopljen). Trenutno bo sistem lahko samostojno namestil nove pakete.
Toda kdo vam preprečuje, da bi določili obdobje, recimo od 11:00 do 6:00, ko je naprava izklopljena? V drugih primerih je namestitev paketov prepovedana. Če razmišljate o tem, kako s tem odsekom izklopite posodobitve programa Windows 10, lahko podate še en namig.
Pojdite na povezavo za dodatne možnosti, popolnoma izklopite posodobitve prenosov, tudi prek omejenih povezav, in vklopite postavko zamude pri nameščanju. Toda v tem primeru je treba jasno razumeti, da se namestitev lahko odloži za največ 35 dni. Ni najboljša rešitev, toda prvič bo dobro.

Omejitve za namestitev prek omejenih povezav

Zdaj pa poglejmo, kako onemogočiti nadgradnje sistema Windows 10 z nastavitvami internetne povezave. V preteklosti je bila možnost prenosa prek omejene povezave že onemogočena, zdaj pa morate natančno določiti, kateri sistem je povezava s to vrsto. Kako onemogočiti samodejno posodabljanje sistema Windows 10 v tem primeru? Prav tako je enostavno!
V meniju z možnostmi pojdite v razdelek Omrežje in internet, nato v razdelku o uporabi podatkov nastavite omejitev prometa in aktivirajte ozadje za sistemske storitve in Trgovino tako, da odkljukate možnost Vedno.
Opomba: Zgornja rešitev je na voljo v zbirkah 1803 in 1809, in če niso nameščeni, se lahko podoben postopek izvede v delu brezžičnega omrežja Wi-Fi.

Kako onemogočiti posodobitve sistema Windows 10 s politikami skupin

Nazadnje, preidimo na temeljne metode za deaktiviranje namestitve nepotrebnih posodobitev za uporabnike paketov. Takoj bi morala povedati, da bo sistem kljub vsem prepovedim uvedel posodobitev in nikamor ne boš šel. Ampak tukaj jih ne morejo namestiti. Zato onemogočanje posodobitve 10 prek pravilnikov skupin poteka na naslednji način.
Pokličite ustreznega urejevalnika iz ukazne vrstice Run, tako da vnesete ukaz gpedit.msc, nato pa prek računalniškega dela in administrativnih predlog poiščite mapo Windows Components. V seznamu map, poiščite element "posodobitev oken", dvokliknite desni klik na desni klik na oknu z nastavitvami samodejne posodobitve in preverite vrh vrstice stanja za zaustavitev. Po tem preprosto shranite spremembe in v vsakem primeru dokončajte ponovni zagon, čeprav v tem primeru ta pogoj ni obvezen. Opomba: Če iz določenega razloga ne morete izvesti takšnih dejanj (na primer, če ni administratorskih pravic), zaženite urejevalnik iz upravitelja opravil tako, da ustvarite novo opravilo in označite začetno točko imena skrbnika.

Onemogočanje centra za posodobitve v razdelku Storitve

Zdaj pa poglejmo, kako onemogočiti posodobitve programa Windows 10 tako, da deaktiviramo storitve, ki so za to odgovorne. To je točno toUporabite razdelek storitve, do katerega lahko dostopate iz istega zagona z ukazom services.msc.
Na desni strani okna poiščite storitev "posodobitev oken", spet dvakrat kliknite na okno za urejanje nastavitev, zaustavite storitev s klikom na ustrezen gumb in nato v spustnem tipu zagona izberite neaktivno stanje. Veliko ljudi zmotno verjame, da bo to dovolj. Na žalost se to v praksi dogaja precej drugače, saj je poleg glavne storitve prav tako potrebno deaktivirati storitev monterja namestitvenih modulov sistema Windows in storitev optimizacije dostave. Zadnja komponenta mora biti onemogočena, tako da sistem ne prenaša posodobitev iz drugih računalnikov v omrežju. Ko shranite možnosti, znova zaženite sistem.

Kako onemogočiti posodobitev 10 za vedno?

Nazadnje, upoštevajte najučinkovitejšo metodo, ki vključuje uporabo sistemskega registra. Malo odvrnilo od glavne teme, je treba opozoriti, da sta prejšnji dve metodi deaktiviranja naredili lastne spremembe v registru, vendar pa ima registracija najvišjo prednostno prioriteto, saj lahko spreminjanje njenih parametrov omogoča preklic sprememb, izvedenih v zgornjih poglavjih. Ravno nasprotno - ne! Torej, kako onemogočiti posodobitve za Windows 10 za vedno z uporabo registra za to?
Prijavite se v urejevalnik s pomočjo ukazne ukazne vrstice za zagon z nastavitvijo ukaza regedit in nato po odcepu HKLM na razdelek WindowsUpdate, ki vsebuje mapo AU, kot je prikazano na zgornji sliki. V desnem oknu urejevalnika skozi PCM ustvarite32-bitni parameter DWORD, ki mu dodeli ime NoAutoUpdate, z dvojnim klikom na uredi novo možnost in v polju vrednosti postavi enoto. Zapustite urejevalnik in znova zaženite sistem. V tem primeru je ponovni zagon predpogoj, spremembe pa morajo biti shranjene le na stopnji dodelitve vrednosti ustvarjenega parametra.

Onemogočanje namestitve posodobitev z orodjem Windows Update Disabler

Kako onemogočiti nadgradnjo sistema Windows 10 s standardnimi sistemskimi orodji, nekoliko razstaviti. Zdaj pa preidimo na uporabo programske opreme drugih proizvajalcev, ki vam pomaga, da uporabniku čim bolj poenostavite dejanja.
V ponujenem programu morate zapisati samo prvi element na glavnem zavihku (Onemogoči posodobitve za Windows), kliknite Uporabi, da shranite spremembe, in za vsak slučaj znova zaženite računalnik. Opomba: Aplikacija je na voljo kot prenosna različica (brez nameščanja na trdi disk), za zagon namestitve posodobitev pa jo je treba zagnati samo v imenu skrbnika.

Odstranitev nepotrebnih ali okvarjenih paketov: standardna metoda

Izločanje posodobitev za Windows 10 je bilo urejeno. Še vedno je treba razmisliti o nekaj osnovnih načinov, ki vam bodo omogočili, da se znebite že nameščenih paketov posodobitev, če so privedli do zrušitev ali pa samo ne potrebujete. Za začetek se pogovorimo o tem, kako odstraniti posodobitev 10 z uporabo istih standardnih sistemskih orodij. Celoten seznam si lahko ogledate prek razdelka za nadgradnjo v meniju z možnostmi aliuporabite ta razdelek programov in komponent v "Nadzorni plošči", ki ga mnogi uporabniki imenujejo bolj priročno. Tukaj na seznamu morate izbrati nepotreben paket in samo kliknite na gumb za brisanje, kot to storite za odstranitev običajnih aplikacij. Ni treba posebej poudarjati, da je ponovni zagon obvezen. Toda ta tehnika ima svoje slabosti, saj deinstallerji, ki so vgrajeni v operacijskem sistemu Windows, ne izvajajo pravilno odstranjevanja pravilno in v največji možni meri. Tudi odstranjevanje paketov tukaj ni na voljo. Za čiščenje malo smeti, ne prikrijte standardnega čiščenja diska, temveč izvedite takšne operacije, dodatno odstranite sistemske datoteke, ki bodo odpravile zastarele pakete, in hkrati sprostite dodaten prost prostor na sistemski particiji. Ker razmišljamo o vseh obstoječih načinih preklica posodobitve 10, je treba to omeniti. V najenostavnejšem primeru lahko uporabite običajno obnovitev sistema v stanje pred namestitvijo najnovejših paketov. Toda v tem primeru bo treba storitev Centra za posodobitve ponovno onemogočiti. Opomba: Odstranitev kakršne koli posodobitve ali celo vgrajene sistemske aplikacije je mogoče narediti z ukazno vrstico ali preko konzole PowerShell, vendar se takšne metode ne obravnavajo samo zato, ker so lahko preveč zapletene za obvladovanje običajnega uporabnika.

Uporaba oddaljenega namizja

Bolj specializirani programi odstranjevanja so močnejši pri odstranjevanju neželenih ali nepotrebnih posodobitev. Vse brez izjemeuporabniki lahko svetujejo edinstven program te vrste, imenovan iObit Uninstaller.
Uporabiti mora razdelek Windows Update, označiti vse neželene pakete in nato izbrisati, kot bi to storili s klikom na en gumb. Po možnosti je zaželeno takoj samodejno poiskati in očistiti preostale komponente.

Onemogočanje namestitvenega programa za posodobitev za naslednje iskanje

Toda predpostavimo, da uporabnik ne potrebuje posodobitev, vendar se ne smejo izbrisati, čeprav lahko vsebujejo pomembne posodobitve za nekatere platforme ali navidezne naprave. Toda ko iščete nepotrebne pakete, lahko še vedno dobite na seznamu! V tem primeru si lahko zapomnite ali zapišete nepotrebne pakete in nato nastavite ročno iskanje, nato pa jih označite kot tiste, ki jih ni treba namestiti. Toda to je zelo neprijetno!
V tem primeru je najlažje uporabiti "native" Microsoftov pripomoček z imenom Show ali Hide Updates in izbrati nepotrebne posodobitve. Po zaključku vseh dejanj bodo samodejno izključeni iz obveznega seznama namestitve. Če vam ta program ni všeč, je Windows 10 Manager v tem pogledu podoben, vendar je njegova prednost, da vam omogoča tudi onemogočanje nepotrebnih procesov ali komponent sistema (vključno z avtomatskimi namestitvami posodobitev). Vendar pa so taki programi do sedaj veliko na internetu, zato je izbira uporabnika odvisna samo od njihovih lastnih preferenc.Opomba: Program iz Microsofta je prenosen, toda nekateri drugi pripomočki zahtevajo namestitev na trdi disk. Če se izbrišejo, se vse nastavitve in nastavitve, ki jih je uporabnik v teh aplikacijah nastavil, samodejno ponastavijo, nato pa bodo morali ponovno opraviti vse potrebne operacije, kar je precej neprijetno.

Sklepna ugotovitev

Na koncu je treba povedati nekaj besed o primernosti deaktiviranja samodejne posodobitve. Na splošno večina strokovnjakov ne priporoča popolne zaustavitve (ker niso neumni sedijo v korporaciji Microsoft). Poleg tega so morebitne nesreče popravljene, nastanejo prav zaradi namestitve novih paketov, precej hitro, in sam sistem vsaj malo, vendar se izboljša. Namesto tega lahko preprosto odložite namestitev aviatumov ali omogočite izhod opomnika o njihovi namestitvi. Samo v tem primeru se več dni ne bo treba popolnoma vklopiti ali znova zagnati računalnik, ampak ga hraniti v stanju mirovanja ali uporabiti stanje mirovanja. To je malce neudobno, toda v tem primeru bo nadgradnja nameščena in težave, če se bodo pojavile, bodo pravočasno odpravljene.

Sorodne publikacije