Brezprekinitveno napajanje APC Back-UPS ES 700: specifikacije in pregledi

Sodoben osebni računalnik je niz komponent, ki so precej drage. Zato je, če je nekaj zgorelo s skokom napetosti, kriv sam uporabnik in ne omrežje. In za trganje las na glavi bo brezskrbno lastnik računalnika. Konec koncev, to je samo za nakup vira neprekinjenega napajanja, in vse komponente sistema so ostale nedotaknjene in varne. UPS ne podpira samo računalnika, ko je napajanje izklopljeno, temveč tudi stabilizira vhodni tok in se izogiba ostrim skokom napetosti. In zdaj bomo govorili o APC Back-UPS ES 700 UPS, kar je dobra rešitev za dom.


Nekaj ​​o podjetju

Podjetje APS je bilo ustanovljeno leta 1981 na podlagi Tehnološkega inštituta Massachusetts. Specializirana je za proizvodnjo napetostnih regulatorjev in neprekinjenega napajanja. V tej obliki je podjetje trajalo do leta 2007. Potem pa jo je kupila francoska strojna družba Shneider Electric. Zdaj je ARS hčerinska družba, ki proizvaja neprekinjeno napajanje za uporabnike.
Vstop podjetja v zadevo Schneider ni vplival na njegovo uspešnost. Njegovi izdelki so vsi enaki, dobavljeni na trg in so uživali enako priljubljenost med lastniki osebnih računalnikov. Arsenal razvijalca ima različne modele za različne potrebe: od preprostih blokov do večnamenskih kombinacij. Brezprekinitveno napajanje ARS Back-UPS ES 700 je cenovno ugodenmožnosti in je primerna za skoraj vse. Oglejmo si podrobneje.


Dobavni komplet

Brezprekinitveno napajanje je dobavljeno v nevsiljivi reciklirani kartonski škatli. V notranjosti je enota, uporabniški priročnik, garancijski list, kup nezaželenega papirja za varno delovanje, priključni kabel za povezavo z računalnikom, telefonski kabel 62RC in CD z gonilnikom in programsko opremo. Kot lahko vidite, je vse zelo strogo. Stoji v korporativnem minimalističnem stilu ARS. Zanimiva stvar je življenjsko zavarovanje proizvajalca. Vključena je tudi v komplet. V skladu s tem dokumentom podjetje podari doživljenjsko garancijo na svoje izdelke. In v primeru okvare katere koli komponente, morate poslati celotno napravo proizvajalcu (na svoje stroške) in vam poslati novo. In kdo se ukvarja z nami? Lažje kupiti nove.
Najbolj zanimivo je, da uporabniški priročnik vključuje ruski jezik. To je znak, da je proizvajalec resnično trden in želi, da mu ljudje zaupajo. Mnogi so zanemarjali jezikovno podporo. Vendar ne ARS.

Videz in oblikovanje

Neprekinjen zaslon back-UPS ES 700 je videti kot črna plastična škatla z vrsto priključkov za priključitev napajalnih kablov računalnika. Ohišje je izdelano iz trpežne plastike. Baterija se skriva na dnu ohišja. Zahvaljujoč njemu se je naprava izkazala za težko. V videzu tega UPS ni nič zanimivega. Čuten je APC podjetja. Toda nič več. Od oblikovanja veliko iztisnite ven ne bo izšlo. Zato je najbolje, da gremo naravnosttehnične značilnosti.

Specifikacije

Največja vhodna napetost naprave mora biti 230 V. Nič več. V nasprotnem primeru neprekinjeno napajanje ne bo preživelo. In nobena napetost usmernika ne bo pomagala. V tem primeru UPS oddaja enosmerni tok 230 V z vsemi popravki. Izhodna moč bloka je 405 W. Čas delovanja osebnega računalnika iz baterije UPS je odvisen od konfiguracije sistemske enote. Ampak povprečne številke so: na pol obremenitve - 15 minut, s polno obremenitvijo - 4 minute. Povprečne številke. Kaj je bilo pričakovano pri takšni ceni.
Če napolni Back-UPS ES 700, to pomeni, da nekaj ni v redu z baterijo. Enota je opremljena s posebnim indikatorjem, ki prikazuje tudi problem z baterijo. Lahko pa ga enostavno zamenjamo z novim. Iskanje iste kartuše ne bo delovalo. Nekateri "obrtniki" celo uspejo namestiti avtomobilske baterije v UPS. Kaj? Odlična rešitev. Živijo dlje. Vendar je najbolje uporabiti prvotne komponente.

Ocene lastnikov

Pregledi so izjemno pomembni pri izbiri določenega izdelka. Oni so tisti, ki lahko pokažejo, kako se naprava obnaša v realnih pogojih in kako zanesljiva je. In v primeru neprekinjenega napajanja je ta dejavnik še posebej pomemben. Torej, kaj uporabniki UPS UPS ARS Back-UPS ES 700 pravijo? Cena - to je prva stvar, ki zadovoljen ljudje. To res stane malo. Mnogi lastniki opozarjajo na dolgo življenjsko dobo baterije in vgrajeno tehnologijo, ki bateriji ne omogoča hitrejšega zagonaizrabiti Enota deluje tiho, ne napne. Začne zvoke le, če se preklopi na samostojno napajanje. Na splošno so skoraj vsi lastniki te naprave zadovoljni z njegovim delom. In to je najpomembnejša stvar.
Vendar pa so našli nesrečne spremljevalce. V nekaterih je baterija takoj "mrtva". Očitno imajo napravo s tovarniško poroko. Bilo je tudi nekaj pritožb glede UPS ES 700. Baterija, na primer, ni želela polniti. Vendar so to osamljeni primeri. Posebej smešni lastniki starih računalnikov, ki so rekli, da ne nameščajo gonilnikov. Seveda, če še vedno sedijo na Windows 2000, je to zelo verjetno. Natančno preberite specifikacije naprave. In taka vprašanja se ne bodo pojavila. Prav tako morate pravilno in varno upravljati vir neprekinjenega napajanja. In potem z njim na splošno ne bo nobenih težav.

Pravila delovanja

Da bi Back-UPS ES 700 UPS trajal čim dlje in da ne bi zažgal vašega stanovanja, je treba upoštevati osnovna varnostna pravila. Ne pozabite, da nikoli ne namestite prekinjala v bližini ogrevalnih baterij. Še posebej pozimi. Izkazalo se je, da so akumulatorski prekinjevalci zelo občutljiv del. Pri pregrevanju tečejo, preplavijo tiste dele UPS, ki so pod napetostjo, in tiste, ki so nato vžgane. In to je dobro, če se primer ne topi. Zato ne vstavljajte svojega Back-UPS ES 700 v baterije, saj vas bo ročno opozoril o tem. Toda kdo jo bere?
Še eno pravilo je prepoved hišnih ljubljenčkovneprekinjeno napajanje. Če vaš kavboj ali kužek razmišlja o oprijemanju žice na prekinjevalce, potem obstajata dve možnosti za razvoj tega položaja. V prvem od teh, vaš hišni ljubljenček ni rahlo električna in vse poznejše oživitvene akcije bodo zaman. V drugi varianti bo prišlo do kratkega stika in nato do požara. V skladu z vsemi žanrskimi zakoni. Ne dovolite, da se živali igrajo z napravami pod stresom. To je pomembno.

Značilnosti zamenjave naprave pod garancijo

Podjetje ARS ima zelo specifično vizijo postopka garancijskega servisa. Uporabnikom strogo prepovedujejo stik z virom neprekinjenega napajanja. Uporabnikom ponujajo, da jim pošljejo pokvarjeno napravo, vendar namesto tega podjetje pošlje drugo. Novo No, komu moramo to storiti? Še posebej, če menite, da bo pošiljanje sogovornika na vaše stroške. In cene za poštne storitve nismo še posebej zadovoljni. Še posebej, da bo treba poslati v ZDA.
Tako lahko z gotovostjo trdimo, da v produktu ARS ni garancijskega servisa. Vsaj za našo državo. Konec koncev, zamislite našega človeka, pošilja nekam na lastne stroške napačen pripomoček samo fantazija ni dovolj. Ampak ponavadi ni nobenih težav z neprekinjenim napajanjem UPS. In če se pojavijo, potem prodajalci gredo proti stranki in sami spremenijo izdelek z napako.

Zaključek

UPS Back-UPS ES 700 UPS je najboljša rešitev za dom in pisarno. On je preprost priuporaba, nezahtevna v delovanju in je poceni. In zadnji dejavnik za mnoge je lahko odločilen. Sogovornik se je odlično pokazal, ko je delal v realnih razmerah. Prav tako je prijetno imeti uporabniški priročnik v ruskem jeziku. Potrebno je le upoštevati pravila varnega delovanja. In potem bo naprava delala zvesto in dolgo časa.

Sorodne publikacije