Kako popolnoma napolniti baterijo? Metode predelave

Za sodoben telefon ostaja glavno in odločilno merilo njegova samostojnost, tj. Kako dolgo lahko baterija deluje brez ponovnega polnjenja. Najbolj frustrirajoči dogodek za mnoge je, ko se telefon izprazni toliko, da se ne odziva na polnilnik. Zakaj se to dogaja? Kako napolniti baterijo telefona?

Vzroki

Vsaka baterija ima krmilnik moči. Zahvaljujoč njemu vidimo odstotek napolnjenosti baterije na zaslonu. Ta postavka določa potrebo po napravi za ponovno polnjenje. Ko je telefon izpraznjen, se krmilnik po nujnih zahtevah za dopolnitev zalog energije preklopi v način zaščite akumulatorja pred popolnim izčrpanjem.


Opozoriti je treba, da se akumulator polni preko polnilnika, ki ima omejevalnik toka. Te informacije omogočajo oživitev baterije telefona - enosmerni tok. Da ne bi ogrozili življenja, je spodaj navedenih nekaj preprostih načinov.

Elementarna metoda

Ne glede na to, kaj se sliši nepričakovano, napravo napolnite za en dan. Za nekatere naprave se potisne en od impulzov, ki jih prejme polnilnik. Grobo rečeno, bo akumulator na neki točki "zgrabil" tok in začel nabirati polnjenje. Ne bodite jezni, če telefon reagira na polnilnik s temnim zaslonom. V tem primeru ne morete hiteti. Druge metode je treba izvesti samo po tej metodi.

Bloknapajanje, upor in voltmeter

Za drugi, bolj zapleten in naporen način je potrebna napajalna enota s konstantno napetostjo do 12 voltov. Bolje je imeti napetost pet ali malo višjo (tako varnejšo). Lahko uporabite napajalnik iz usmerjevalnika in celo polnilnik iz pametnega telefona. Kot pomočnik bo ustrezal upor, primeren za moč 5 vatov z nazivno vrednostjo 330 ohmov.


Kar zadeva voltmeter, je bolj verjetno moda, kot nujnost. Zato njegova prisotnost ni nujno, čeprav je zelo zaželena. Shema priključitve na primitive je preprosta: minus vir je priključen na minus baterije, plus plus skozi upor plus baterijo. Kje je plus in kje je minus blizu vira? Če imate polnilec v vrsti vtiča iz napajalnika wi-fay, potem je plus notranjost valja, in minus - zunanji. Za polnilnik USB morate pred preskusom multimetra. To vam bo omogočilo, da preverite, kje je plus, in kje je minus, z vsakim kanalom. Ko je vse varno pritrjeno, je potrebno uporabiti tok. Če gledate voltmeter, je vredno čakati, da se napetost dvigne na 35 voltov - to je približno 15 minut neprekinjenega delovanja. To je odličen način za staromodne baterije, za pametne telefone pa je tudi primeren. Spet se ne mudi in ne umiri. Napaka lahko stane trajanje baterije.

Tretja pot

Ni tako delovno intenzivno, kot je, kako oživiti baterijo telefona, uporabiti napajalnik s krmilnikom, ki je namenjen za obnovitev inpolnjenje vseh vrst baterij. Taki bloki se uporabljajo pri obnavljanju Ni-MH baterij. To je naprava Turnigy Accucell 6. Kako jo uporabljati? Tako kot kabli na drug način.
Na ta način je pomembno, da ne poskušate polno napolniti baterije prek te naprave. Zakaj? Sčasoma se bo baterija izrabila in njen volumen se bo bistveno zmanjšal. Da bi se izognili utopitvi baterije, jo napolnite preko univerzalnega polnilnika do 35 voltov, nato pa preko telefona ali tabličnega računalnika - naprave, katere baterije smo oživili.

Četrta metoda

S to preprostostjo se ta metoda lahko primerja s prvo. Na žalost pa ne deluje na vseh vrstah naprav, vendar bi moral biti, saj ne zahteva dodatne strojne opreme ali veščin. Ta način osvetlitve baterije telefona doma je naslednji:
 • Odstranite baterijo iz pametnega telefona.
 • Polnilnik priključite na napravo.
 • Vstavite baterijo na mesto.
 • Pustite telefon poln 10-12 ur.
 • Zakaj lahko to deluje? Kot smo že omenili, je treba baterijo "potisniti". Tako oster tok toka lahko postane tako spodbuda, baterija pa se bo normalizirala in začela kopičiti energijo.

  Enostavna baterija za pomoč

  Ta metoda prav tako ne pomaga vedno, vendar ima veliko popularnost. Če želite to narediti, morate vzeti popolnoma napolnjeno baterijo ali zmogljivo baterijo in se povezati z vodniki, pri tem pa se držite polarnosti. Po desetih minutah poskusite v telefon vstaviti akumulatorsko baterijopriključite polnilnik. Osnova takšne metode je metoda, ki jo uporabljajo vozniki, ki dajejo "svetlobo" baterijo iz drugega stroja. In tako kot v avtomobilih, ne morete dovoliti, da bi se kaj vroče!

  Samo za oživitev?

  Drug, prav tako čuden način je zamrzovanje. Nekateri, ki so že opravili podobne poskuse z baterijo svoje naprave, trdijo, da so lahko ne le "oživili", ampak tudi povečali življenjsko dobo naprave. Načelo te metode pri zavajanju krmilnika, o katerem smo razpravljali zgoraj, ker so pri nižji temperaturi kemijske reakcije v bateriji znatno upočasnjene.
  Preden obnovite zmogljivost baterije telefona, se prepričajte, da ni litij-ionski. Ta vrsta baterije morda ne bo izvedla takšnih poskusov. Sam proces oživljanja je naslednji. Če želite začeti izprazniti akumulator pod nivo baterije, pošljite baterijo v zamrzovalnik za največ pol ure. Po eni minuti jo napolnite. V tem primeru je telefon strogo prepovedan za vklop telefona. Nato morate odstraniti baterijo iz naprave in jo pustiti, da se ogreje na sobno temperaturo. Segrejte in drgnite, dokler baterija ni mogoča. Takoj, ko baterija doseže sobno temperaturo, jo namestite v napravo in polnite na običajen način. Ta polnjenje traja dlje kot 24 ur, v nekaterih primerih celo dva.

  Kaj je boljše?

  Preden se baterija popolnoma izprazni, je treba določiti, katera metoda je najbolj učinkovita. Vse te metodeObnova je dobra na svoj način, vendar nekateri nimajo potrditve svoje varnosti, drugi zahtevajo posebna znanja in orodja. V bistvu sta prva in četrta pot ne le načini za oživitev baterije telefona, temveč tudi pravi vodič za nujne primere. Takšne metode ne bodo škodovale ali poslabšale položaja pametnega telefona. O zamrznitvi je veliko polemik, saj je nizka temperatura nekaj, kar lahko povzroči napihnjenost baterije. Nekateri pravijo, da je to način, kako "umirajočim" akumulatorjem "olajšati bolečino", tako da je njegova smrt prišla hitro in neboleče. Drugi in tretji način so obnovljene tudi baterije Ni-MH. Ampak, če nimate dostopa do potrebne opreme in so le daleč od elektronike, je bolje, da ne bi tvegali in se obrnili na mojstre tega poslovanja.

  Nekaj ​​nasvetov

  Katera metoda za vas ni delovala, najboljša rešitev problema je opozorilo. Poskusite zagotoviti, da vaš pametni telefon ne bo odklopljen od dejstva, da je baterija pristala v njem. Nosite polnilec za baterije ali odstranljivo baterijo in po potrebi napolnite baterijo. Izogibajte se trenja, udarcev in ekstremnih temperaturnih sprememb - to močno zmanjša zmogljivost baterije in skrajša življenjsko dobo baterije.

  Sorodne publikacije