Kako skenirati računalnik za viruse: Možnosti in tehnike

Razumljiv lokalni protivirusni program, ki je nameščen na vašem osebnem računalniku, bo zagotavljal zanesljivo zaščito pred škodljivo penetracijo kode. Toda nekateri zaradi različnih okoliščin ne morejo privoščiti takšne programske opreme in poskušati najti drugo, nič manj učinkovito zaščito brez popolne namestitve programske opreme. Da bi lahko pregledali računalnik pred virusi brez namestitve velike distribucije, obstajajo posebne spletne storitve. Slednje je precej veliko v prostranosti interneta, vendar pa se vse ne zadostno spopadajo z nalogami. Zato mnogi uporabniki postavljajo vprašanja: "In bolje je skenirati računalnik za viruse in ga narediti čim bolj učinkovito?" To težavo bomo poskušali poudariti v našem članku.


Storitve, opisane spodaj, ne zahtevajo popolne namestitve distribucije in registracije. Za delo je dovolj, da prenesete majhen izvršljiv modul in ga zaženete. Nato izberite območje optičnega branja. Vse potrebne funkcionalnosti, orodja in baze podatkov bodo prenesene z interneta. Iz našega članka boste izvedeli, kako skenirati računalnik za viruse s pomočjo specializiranih storitev v oblaku. Podrobno bomo analizirali vsak izdelek: priložnosti, koristi in osnovne funkcionalnosti. Torej, začnimo.

ESET Online Scanner

Računalnik lahko prosto pregledujete pred virusi z uporabo priljubljene in dokazane storitve ESET. Za preverjanje je potrebno prenesti s uradne straniRazvijalec je majhen izvršljiv odjemalec, ki deluje brez namestitve.


Za skeniranje računalnika pred virusi se storitev nanaša na osnove celotnega izdelka ESET NOD32 prek omrežja. Razvijalec navaja, da je stranka zmožna zaznati vse vrste groženj, kot tudi opraviti podrobno hevristično analizo vsebine vašega računalnika. Sodeč po številnih uporabniških ocenah, je tudi to.

Značilnosti protivirusnega programa

Ko se odjemalec zažene, lahko takoj skenirate računalnik na viruse s privzetimi nastavitvami za nastavitev signala na potrebne parametre: skeniranje arhivov, iskanje potencialno nevarne programske opreme, uporaba posebnega strežnika proxy itd. program bo zagotovil podrobno poročilo o opravljenem delu: ugotovljene in odpravljene grožnje, porabljen čas, število objektov, itd. Za testiranje protivirusnega programa v oblaku lahko prenesete s uradne spletne strani ESET-a.

Kaspersky Security Scan

Še en brezplačen pripomoček, ki vam omogoča učinkovito odstranitev prisotnosti zlonamerne kode v računalniku. Po prenosu odjemalca lahko računalnik skenirate za virus Kaspersky.
Za razliko od prejšnjega izdelka je treba namestiti operacijski sistem. Modul zavzame zelo malo prostora in je izjemno hiter, tudi na šibkih računalnikih. Pomembno je tudi poudariti, da če želite preveriti in odstraniti zlonamerno kodo v računalniku, je najbolje, da odstranite svetilnike namestitve čarovnika iz drugih izdelkov Kaspersky.

ZnačilnostiAntivirus

Po namestitvi program takoj ponuja skeniranje računalnika za virusi. Privzeto so vsi razpoložljivi pogoni skupaj z RAM-om in sistemskimi datotekami označeni. Če potrebujete ločila, jo lahko označite v nastavitvah. Ob polnem skeniranju bo trajalo veliko časa in po zaključku programa bo podal podrobno poročilo o opravljenem delu. Vsebovala bo vse zaznane, odpravljene in potencialne grožnje ter druge s tem povezane informacije. Program zapusti bazo na računalniku, tako da bo naslednjič, ko boste zagnali postopek preverjanja, veliko hitreje.

Dr.Web Online

V primeru Dr.Web Online lahko tudi računalnik skenirate za viruse brezplačno. Doctor Web Online je popolnoma zunanja storitev brez lokalnih modulov ali odjemalcev. To pomeni, da za njegovo delo potrebuje brskalnik z dostopom do interneta.
V nadzorni plošči je to samo mesto, morate izbrati območje optičnega branja ali prenesti določene datoteke. Poleg tega je treba določiti, da storitev sama pregleda računalnik, vendar ne odpravi zlonamerne kode. Če se želite znebiti virusov, boste morali namestiti lokalni program Doctor Web.

Panda Cloud Cleaner

Ta protivirusna programska oprema deluje v obliki storitve v oblaku in za preizkušanje računalnika pred virusi morate namestiti majhnega odjemalca na računalnik. Sistem ne "zavrti" kot popoln antivirusni izdelek in deluje od zunaj. Obstaja tudi prenosna različica, ki ne zahteva namestitve.
Po zagonu odjemalca boste videli okno zPomožni čarovnik, kjer lahko po lastni presoji nastavite skeniranje: preverite vse ali nekatere posamezne elemente. Privzeto so vsi signali nameščeni za popolno (globoko) skeniranje. Za razliko od Kaspersky, Panda deluje veliko hitreje in manj zahtevno glede na sistemske vire, namreč RAM. Po zaključku postopka bo program zagotovil podrobno poročilo, v katerem bodo navedene vse pasivne in aktivne grožnje ter sumljive datoteke in aplikacije. Potem lahko izberete - odpravite vse ali samo določene virusne kode. Edina pomanjkljivost, na katero se nekateri uporabniki pritožujejo, je pomanjkanje lokalizacije v ruskem jeziku. Ampak zaradi preprostosti vmesnika in intuitivnega menija za mnoge, ni potrebna.

F-Secure Online Scanner

Ta storitev ni tako dobro znana kot zgoraj našteti izdelki, vendar je glede na povratne informacije veliko naprednih uporabnikov raje delati z njo, ko je potrebna kakovostna in učinkovita spletna kontrola virusov.
Za skeniranje sistema morate prenesti majhen modul z uradnega mesta razvijalca. Odjemalec je prenosen in ne zahteva namestitve. Po zagonu se prikaže glavno okno storitve, kjer lahko vidite samo en gumb "Začni preverjanje". Podoben izdelek je idealen za začetnike, ki ne želijo vstopiti v nastavitve blata in raziskovati veje menija.

Po preverjanju bo program predstavil podrobno poročilo o opravljenem delu na delovni postaji. Tu bodo našteti vsi škodljivi elementi, ki jih najdete v računalniku. Program tekaskeniranje se lahko imenuje globoko, saj sta oba v obeh sistemskih datotekah OS in RAM.

HouseCall

Ta storitev omogoča tudi preverjanje zlonamerne kode vašega osebnega računalnika: virusi, trojanski konji, vohunska programska oprema, rootkiti in drugo. Za skeniranje računalnika morate prenesti neodvisni modul z uradnega mesta razvijalca in zagnati odjemalca.
Kljub izključno angleški jezikovni lokalizaciji je vmesnik programa preprost in intuitiven, zato ga bo razumel tudi začetnik. Zaženite skeniranje z gumbom Scan Now. Privzeto se prikaže globoko skeniranje, ki vpliva na vsa področja osebnega računalnika: notranje in zunanje pogone, pomnilnik RAM in sistemske datoteke, ki niso na voljo uporabniku. Po potrebi lahko nastavitve v nastavitvah spremenite v nastavitvah: posamezni pogoni, datoteke ali mape. Program je prenosljiv v polnem pomenu besede in ne pušča sledi prisotnosti v sistemu. Vsa potrebna orodja nudijo strežniki razvijalcev. Takšne sistemske zahteve za normalno delovanje odjemalca praktično niso prisotne.

Sorodne publikacije