AIDA64 - Kaj je program in katere funkcije opravlja

Za delo na določenem računalniku na strokovni ravni morate poznati njegove značilnosti. Na žalost operacijski sistem Windows privzeto prikaže vse podatke, vendar samo glavne, in za več informacij potrebujete posebno programsko opremo.

Ta članek bo obravnaval programe AIDA64. O tem, kaj je ta program, kakšne funkcije ima sam po sebi in kako ga uporabljati - se bo to nadalje razpravljalo. Ampak vnaprej je vredno pozornosti na glavno opredelitev. AIDA64 je aplikacija, ki se uporablja za diagnosticiranje in pridobivanje podrobnih informacij o vašem računalniku. Z njim lahko preprosto najdete informacije o vseh komponentah računalnika, vključno z operacijskim sistemom in "likalnikom". Če je potrebno, lahko naredite nekaj testov, ki bodo pokazali, kako stabilen je sistem.


Prikaže informacije o računalniku

Ko govorimo, da je ta program - AIDA64 na prvem mestu, potrebno paziti na njegovo glavno funkcijo - prikaz informacij o računalniku.
Ko zaženete aplikacijo, se odpre razdelek Računalnik. V glavnem območju boste videli ikone, s klikom na katero lahko dobite informacije o komponenti, ki vas zanima. Če izberete razdelek Splošne informacije, se prikaže meni, kjer se prikažejo najpomembnejše informacije o računalniku. Če gremo v podrobnosti, se zbere od vseh drugih delov enega po enega, tako da se uporabnik ne obremenidolga iskanja. Ogledate si lahko tudi druge delitve - za običajnega uporabnika so manj pomembne, lahko pa jih odprete in si jih ogledate, če želite.

Informacije o operacijskem sistemu

Medtem ko še naprej opisujejo program AIDA64, se je vredno sklicevati na druge oddelke: operacijski sistem, strežnik, zaslon, omrežje, DirectX, programi, varnost, konfiguracija in "Baza podatkov". Začnimo s prvim.

Operacijski sistem. V tem razdelku boste videli seznam ustreznih postavk. Na tej stopnji je že opazno, da so tukaj prikazane informacije, ki se nanašajo neposredno na operacijski sistem, kot so procesi, gonilniki, storitve, dinamične knjižnice, certifikati itd. Če želite videti, na primer, informacije o nameščenih gonilnikih, potem samo dvokliknite ikono z istim imenom. Strežnik Postopoma začenjamo razumeti, da je ta program AIDA64, vendar pa si poglejmo naslednji razdelek, in sicer strežnik. Takoj morate povedati, da ga morate obiskati, če imate pomembne informacije o tem, kdo ima dostop do vašega računalnika. Tu boste našli informacije o mapah v skupni rabi, uporabnikih in njihovih skupinah.
Razmišljanje. Ta razdelek je zelo koristen, če vas skrbi videz vmesnika operacijskega sistema. Tukaj lahko najdete informacije o grafični kartici, nameščenih gonilnikih, monitorju, večpredstavnostnih napravah, pisavah in še več. Mimogrede, tukaj lahko naredite nekaj manipulacij s parametri. NajpomembnejeProgram AIDA64 je v ruskem jeziku, tako da lahko vsakdo razume vse njegove zapletenosti. Omrežje. Iz naslova razdelka postane jasno, da vsebuje informacije o vsem, kar je povezano z omrežjem - to so brskalniki, omrežni vmesniki, stikala (če obstajajo), usmerjevalniki itd. Če ne razumete, kako je urejeno omrežje in kateri parametri so primerni, je najbolje, da ne spreminjate konfiguracij v tem razdelku. V nasprotnem primeru obstaja velika možnost, da bo internetna povezava izginila.
DirectX je zelo uporaben del za ljubitelje iger na računalniku. Kot veste, je DirectX odgovoren za pravilno prikazovanje zvoka in videa v aplikacijah oz. V programu AIDA64 za uporabo obeh nastavitev zvoka in video je zelo priročen, vse nastavitve pa so nameščene v enem delu. Programi. V tem zavihku lahko naredite naslednje: dodate ali odstranite iz stanja pripravljenosti, si ogledate seznam nameščenih programov, si ogledate razporejevalnik, licence, vrste datotek in dodajte pripomočke na namizje.

Informacije o različnih napravah

Torej smo ugotovili, kako poiskati informacije, povezane z operacijskim sistemom. A, kot je navedeno na začetku, je program AIDA64 sposoben prikazati informacije o nameščeni strojni opremi. Če želite to narediti, pojdite na razdelek:
 • "Sistemska plošča" - informacije o matični plošči.
 • "Multimedia" - informacije o nameščeni avdio in video opremi.
 • "Shranjevanje podatkov - informacije o trdih diskih ali SSD-jih.
 • " Naprava "je podrobna informacija o vsehpriključene na računalnik.
 • Z eno besedo boste lahko izvedeli vse komponente računalnika.

  Izvajanje testov in diagnostike

  Program, kot je bilo že omenjeno, je zmožen izvajati teste in diagnostiko osebnega računalnika. Med možnimi:
 • Disk test - omogoča merjenje zmogljivosti trdega diska, flash pogonov itd. .
 • GPGPU test - testira grafični procesor.
 • Diagnostika monitorja - preverja kakovost računalniškega monitorja.
 • Test stabilnosti OS - Izvede se globalno preverjanje.
 • Zaključek

  Zdaj veste, kaj je ta program - AIDA64 in katere funkcije opravlja. Ob upoštevanju vsega navedenega se boste lahko sami odločili, ali ga je vredno kupiti.

  Sorodne publikacije