Kako napisati klepet v "SAMPA": navodila

SAMP - multiplayer modifikacija za GTA San Andreas. Doslej se mnogi igralci nenehno prijavljajo na strežnike in komunicirajo med seboj. Ker ta igra še nima glasovnega klepeta, je edino sredstvo komunikacije besedilni klepet. V "Sampi" je enostavno napisati - zdaj bomo o tem povedali.

Kako omogočiti in onemogočiti okno?

Če nameravate postati redni igralec na strežnikih SAMP, morate vedno zapomniti vse sistemske ključe, da lahko hitro premaknete situacijo in se odzovete drugim uporabnikom. Glede na strežnik za upravljanje se lahko razlikuje, vendar se večina skrbnikov skuša držati splošnih pravil. Večinoma na večini strežnikov, da bi začeli klepetati v "SAMPA", samo pritisnite F6 ali T na angleški tipkovnici. Aktivirano okno boste opazili takoj - kazalec se bo pojavil v vrstici za vnos besedila. Zdaj lahko klepetate z drugimi igralci!


Kako uporabljati?

Vendar pisanje z navadnim besedilom ni dovolj za običajno komunikacijo z igralci. Za določene akcije morate pred govorom vnesti dodatne ukaze. Če pišete besedilo, bodo vsi igralci slišali na razdalji do 15 metrov. Tudi vaš jezik se ne bo nanašal na določen znak in dejanje ne bo pripisano pravilom RP. Najboljša možnost je, da vnesete ukaz za klepet /pomoč ob prvi prijavi v SAMP, da prikažete pomoč z vsemi razpoložljivimi kombinacijami. Spodaj so predstavljeniosnovne ukaze, ki jih morate nujno preučiti:
  • pri tipkanju /w * besedila * bo vaš lik šepetal in samo najbližji igralec ga bo slišal;
  • Ukaz /i vam omogoča, da kričite na daljši razdalji. Najbolje je, da te možnosti ne zlorabljate, da ne zlepite klepetalnice za druge igralce. Uporabite ekipo glede na situacijo;
  • /me * besedilo * je izraz vsakega dejanja ali čustva. V GTA SAMP-u se takšne stvari lahko prikažejo le z besedilom.
  • Po vnosu želenega sporočila pritisnite Enter za pošiljanje. Zdaj veste, kako klepetati v "GTA Sampo".

    Sorodne publikacije