Kako shraniti predstavitev v programu PowerPoint - Pomembni nasveti

Predstavitev PowerPointa vam omogoča, da v dostopni obliki istočasno prikažete potrebno gradivo za veliko število ljudi. Tudi učenci lahko takšne projekte ustvarijo. Toda kako shraniti predstavitev tako, da je prikazana pravilno, in vam ni bilo treba rdečkati pred občinstvom?

Standardna oblika za shranjevanje predstavitve

Če kliknete na gumb Shrani, se predstavitev shrani v obliki PPT PPTX ali. PPT je razširitev za različico pod letom 2007 PPTX - za različico 2007 in novejšo različico. Upoštevajte, da PowerPoint 97-2003 ne bo odprl .pptx. Kako shraniti predstavitev v tem primeru?


Če niste prepričani, katera različica MS Officea je nameščena na drug računalnik, shranite dokument v načinu združljivosti. Če želite to narediti, kliknite »Datoteka« in izberite »Shrani kot«. Od predlaganih možnosti smo upravičeni do "Predstavitve PowerPoint 97-2003". Prenesete lahko dve različici enega projekta na izmenljivem mediju in že je nameščen, da ga usmerite.

Način diaprojekcije

Zgornja navodila bodo shranila predstavitev v običajnem načinu. Ko zaženete datoteko, se bo odprla struktura prosojnice. Če želite omogočiti predstavitev, pritisnite F5. Toda kako shranite predstavitev v PowerPointu, da takoj začnete diaprojekcijo? Izbrati morate drugo razširitev - PPS ali PPSX.
Kliknite »Shrani kot«. V oknu poiščite predstavitev programa PowerPoint. Če je potrebno, izberite različico 97-2003. Zdaj, ko je datoteka zagnana, se bo diaprojekcija takoj začela. Za izhod pritisnite Esc.


Obstaja še en način za shranjevanje predstavitve v tem načinu. V meniju Datoteka izberite Shrani in pošlji. Nato v "Vrste datotek" poiščite "Spremeni vrsto datoteke". Na desni izberite "PowerPoint Demo" in kliknite "Shrani kot".

Shrani kot video

Če format dokumenta za vas ni pomemben, ga lahko shranite kot video. To še posebej velja za predstavitve z večpredstavnostnimi datotekami. Videoposnetek bo posnet "kot je" in ne bo nobenih težav pri reprodukciji dodatnih datotek. Če želite odpreti projekt, potrebujete predvajalnik videa, ne PowerPoint. Torej, kako shraniti predstavitev v formatu mp4? Kliknite »Datoteka« in izberite »Shrani in pošlji«. V »Vrste datotek« poiščite »Ustvari video«. Najprej določite potrebno dovoljenje:
 • za računalniške monitorje (najvišje);
 • za internet in DVD;
 • za prenosne naprave.
 • Nato lahko določite isti čas za diaprojekcijo, ki temelji na njihovi vsebini. Če morate določiti drug čas, ga nastavite ročno. Ustvarite lahko tudi jezikovno podporo in označite z laserskim kazalcem. To storite tako, da odprete »Uporabi posneto« in kliknete »Ustvari govorno podporo«. Predstavitev se bo odprla in nastavili boste potrebne parametre. Nato si oglejte rezultat dela in če je z vami zadovoljen, shranite videoposnetek. Bodite previdni: po shranjevanju v datoteko ne boste mogli več urejati. Videoposnetek bo treba ponovno posneti.
  To je najpogostejša oblika shranjevanja predstavitve. Izbira je odvisna od naloge, ciljne skupine,kraj in način razmnoževanja. Zdaj pa poglejmo, kako shraniti predstavitev v PowerPointu na pomnilniški pogon, da ne bi pokvarili rezultata dela.

  Shranjevanje na zunanji medij

  Kako shraniti predstavitev na pogon USB? Na splošno se postopek ne razlikuje od prenosa datotek na pogon USB. Pokličite kontekstni meni za predstavitev in izberite Pošlji. Na predlaganem seznamu poiščite ime bliskovnega pogona. Datoteka se izvozi v medij.
  Druga možnost je mogoče shraniti. Označite predstavitev in pritisnite Ctrl + C bližnjico na tipkovnici. Nato pojdite na vsebino pogona USB in pritisnite Ctrl + V. Predstavitev se kopira v zunanji medij. Datoteko lahko tudi povlečete iz mape v računalniku v zunanjo napravo. Toda preden shranite predstavitev na pogon, se prepričajte, da ima dovolj prostora. V nasprotnem primeru izbrišite neželene datoteke ali odprite drugo napravo. Za redno predstavitev, ne vsebuje avdio in video materialov, bodo ti ukrepi dovolj.

  Kaj storiti, če se ne predvaja noben video ali glasba

  V PowerPointovi predstavitvi lahko po želji dodate video in avdio datoteke. Zato uporabnikom ni treba zapreti predstavitve in ločeno vključiti video na pravem mestu - lahko ga poganjate neposredno med predstavitvijo. Vendar se pogosto pojavijo situacije, ko druge multimedijske predstavitve niso predvajane v drugem računalniku. Zakaj se to dogaja? Odgovor je zelo preprost. Ko dodamo videoposnetek ali glasbeno predstavitev, ne shranimo datotek v dokumentu, temveč jih preprosto usmerimo na pot. Daprogram razume, kje naj sprejme datoteko. Zato se pri predstavitvi projekta na istem računalniku, na katerem je bil ustvarjen, ne pojavijo težave pri reprodukciji filma ali glasbe. Ko pa prenesemo predstavitev na zunanji medij, nato pa jo odpremo na drugem računalniku, program ne najde želene datoteke. Kako shraniti predstavitev na bliskovni pogon, tako da se bo kasneje pravilno reproducirala? To storite tako, da v bliskovni pogon naložite ne le predstavitev, temveč tudi dodatne datoteke, ki jih želite vstaviti. Dodati jih morate ne iz mape na osebnem računalniku, temveč iz USB pogona. Če preprosto prenesete film ali glasbo na zunanji medij, vendar ne spremenite poti datoteke v predstavitvi, jih program ne bo našel. V računalniku morate imeti tudi celotno predstavitveno in večpredstavnostno mapo.

  Sorodne publikacije