Kaj je mapa ProgramData v različicah operacijskega sistema Windows 7 ali drugih operacijskih sistemov in jo lahko izbrišem?

Večina navadnih računalnikov in prenosnih računalnikov s sistemom Windows redko dostopa do specializiranih komponent sistema, ki vključujejo imenik ProgramData. Kaj je za mapo ProgramData v operacijskem sistemu Windows 7 ali katero koli drugo spremembo operacijskega sistema, ne vem, še posebej, ker je varno skrit pred očmi uporabnikov, tudi če ima skrbniške pravice. Vprašanja nastanejo šele, ko sistemska particija začne zmanjševati prosti prostor, in namestiti nove programe, ali celo za pravilno delovanje samega operacijskega sistema (in za to potrebuje najmanj 10-15% celotnega obsega), kar je katastrofalno pomanjkljivo. Izkazalo se je, da je del zmanjšanja prostega prostora posledica samega kataloga. Kje najti mapo ProgramData na Windows 7 ali v drugih različicah, ki so v njej, in če se lahko varno znebite njene vsebine, si poglejmo. Toda za kratek začetek se pogovorimo o splošnih značilnostih tega predmeta.


Kaj je mapa ProgramData v operacijskih sistemih Windows 7 in novejših?

Najprej morate jasno razumeti, da je ta imenik ena najpomembnejših sestavnih delov sistema, v kateri nameščeni programi shranjujejo svoje podatke v zvezi z začetno namestitvijo in nekaterimi nastavitvami, ki se uporabljajo po namestitvi. Poleg tega lahko tukaj najdete pomembne komponente, ki jih programska oprema podpira za hitro obnovitev njihovega delovanja, kar je najbolj pomembnoza protivirusno programsko opremo. Nazadnje, imenik ProgramData služi tudi kot nekakšen repozitorij za nekatere predloge, ki jih lahko uporabljajo vsi registrirani uporabniki, ne glede na raven dostopa, ki so jo nastavili za vsakega od njih.


Kje je mapa ProgramData v operacijskih sistemih Windows 7 in novejših? Sam imenik se praviloma nahaja izključno v korenu sistemske particije diska), vendar ga ni mogoče videti med prisotnimi komponentami. Torej, kje je mapa ProgramData v operacijskem sistemu Windows 7 videti kot njena vsebina?
Ta predmet je skrit, tako da ga morate v istem "Raziskovalcu", da ga prikažete, najprej uporabiti particijo, nato vključiti na seznam nastavitev prikaz skritih datotek in map (včasih boste morda morali aktivirati prikaz skritih elementov sistema in diskov) .
V osmi in deseti različici operacijskega sistema Windows lahko aktivirate prikaz skritih predmetov, ki se nahaja neposredno na glavni plošči na vrhu.

Glavne komponente v imeniku

Kaj mapa ProgramData v Windows 7 malo. Toda za popolno razumevanje njegovega namena in vloge v operacijskem sistemu se je treba posvetiti opisu vsega, kar je v tem imeniku.
Po odkritju tega imenika so mape z dolgimi imeni, ki vsebujejo nejasne kombinacije črk in števil, takoj padle v oči. Če pogledate natančno, lahko mnogi mislijo, da so takšna imena podobna tistim, ki jih lahko vidite v sistemskem registru. Da, res je tako, toda znotraj takšnih imenikov je mogoče najtiiste datoteke, ki so bile uporabljene samo pri prvi namestitvi programske opreme.
Tu so povezave v obliki bližnjic, kot so mape uporabnikovih dokumentov, namizje, predloge, glavni meni itd. Poleg tega registrski ključi, ki se ujemajo z uporabniškimi profili platforme DirectX in povezavo do Katalogi aplikacijskih podatkov.

Ali lahko izbrišem mapo ali njeno vsebino za brisanje prostora na disku?

Kaj je mapa ProgramData v operacijskem sistemu Windows 7 in druge spremembe OS in katere informacije so razumljive. Toda glavna vprašanja se nanašajo na zmožnost brisanja njene vsebine. Kako nevarno je? Ročno odstranjevanje ročno v glavnem ni priporočljivo. Izjema so lahko le mape in datoteke, povezane s tistimi programi, ki so bili odstranjeni iz računalnika, in očitno samo s sistemom Windows, saj taka orodja ne morejo vedno odstraniti preostalih komponent. Na primer, prej ste uporabili iTunes, nato pa ga po nepotrebnem odstranite, vendar so Appleove mape ostale v imeniku ProgramData. Tukaj ni vprašanj - izbrišite ga.
Vendar pa je za zagotovitev maksimalnega varnega čiščenja vsebin bolje uporabiti orodja Windows (standardno čiščenje diskov in sistemske datoteke) ali pa uporabiti CCleaner, Advanced SystemCare in podobne vzorce programske opreme. Samo v tem primeru je zagotovilo, da zmogljivost sistema ne bo prekinjena (še posebej, ker je nadrejeni imenik zelo tesno povezan z imeniki Program Files in AppData). In ne verjamemInternetne objave, ki trdijo, da je nekdo domnevno izbrisal glavno mapo, nato pa sistem delal kot ura. To je absolutna laž.

Sorodne publikacije