Zayed Massana je lik iz Mass Effecta

Zaid Massana je eden najbolj zanimivih likov v vesolju Mass Effect. Nekdanji plačanec, ki je šel daleč od ustanovitve močne organizacije plačancev za izdajo in poskus umora. Na vrhuncu poti za maščevanje spozna kapitana Sheparda, glavnega junaka, ki mu mora pomagati pri njegovi misiji, da se pridruži moštvu igralca.

Videz

Prvi pogled na ta lik lahko povzroči mešane občutke, ker njegov obraz ni pozoren in izgleda star. Razlog za to je premaknjen strel v glavo in posledično zamenjava mnogih organov z vsadki. Zayed Massana ima grozen pogled zaradi sintetičnega očesa in sivih las.


Na telesu ima tetovažo v obliki simbolov "Blue Spotlight" - organizacije plačancev, ki jih je nekoč vodil. Kljub temu stanju telesa ima bojevnik nečloveško moč. Z lahkoto se spopada s težkimi oklepom in orožjem, pogosto v telovadnici, kjer vztrajno trenira za prihodnje bitke.

Znak

Težko je najti v celotnem igri vesoljske igre Mass Effect bolj neposredno osebo kot Zaid Massana. Nekdanji plačanec v večini primerov ima rad, da molči in posluša, ko pride do primera. V praznih pogovorih, on ne sodeluje, in ljubitelji šale ali pripovedovanja pametnih stvari, z lahkoto postavi nekaj močnih besed. Takšne osebe mu povzročajo sovražnost in jezo. V večini primerov jih ignorira, dokler se ne dotakne sam. Človek sam doživlja inizkušen borec, ki lahko veliko uči, toda za to moraš zaslužiti njegovo zaupanje. V svojih štiridesetih letih aktivno promovira zdrav način življenja. Vedno kritizira kadilca, ker ni preizkusil svojih cigaret za vse življenje. Že dolgo je živel le z enim občutkom maščevanja, kar ga je še poslabšalo. Razumel je, da ga je taka miselnost uničila, vendar je še naprej živela samo zaradi umora, ki je izdal njegove sodelavce.Začetek poti znaka

Igra Mass Effect 2 pripoveduje zgodbo o tem, kako sta Massana in Vido Santiago ustanovila organizacijo plačancev z imenom "modre luči". V času incidenta s kapetanom Shepardom je to podjetje eno največjih na področju nezakonitega poslovanja in ima široko mrežo agentov po vsej galaksiji. V teh dneh je začela potovati le skozi nekdanje padalce Vida in Zaida. Svoje dejavnosti so začeli iz prepovedanih obrti na območju Skillianske meje. Zaradi tega so se hitro dvignili in zaposlili. Groshima in papirno delo sta obravnavala Santiago, Massana v Mass Effect 2 pa je delovala kot glavni recruiter. Njegove naloge so vključevale tudi usposabljanje vseh članov modrega žarometa. Izkušeni bojevnik jim je dal znanje o napadu in obrambi med bitko, naučil se je odpovedati različnim vrstam orožja. V tej vlogi je lik hitro obvladal, in tako je bilo nekaj let, dokler se zadeve v organizaciji niso spremenile.

Izdaja

Na Mass Effectu Zayed Massana deluje kot grob plačanec, vendar mu niso odvzeta nekatera načela. Med predsedovanjem"Blue Fluids" je zavrnil delo s trgovci s sužnji zaradi kraje in prodaje ljudi, pa tudi pri zaposlovanju močnega osebja baterij. Lahko bi plačevali standardno stopnjo in delali so za tri ljudi, ker ga je Vido Santiago poskušal prepričati, ker jim je podjetje zaradi groženj zaradi vzdrževanja vojske grozilo z bližnjim stečajem. Kot da partner ni prepričal junaka, ni želel slišati o takem sodelovanju.
Vido se je nato odločil, da odstrani glavnega partnerja. Med pristankom po službi je ustrelil Zaida v obraz. Krogla ni prizadela možganov, temveč je povsem uničila desno stran obraza. Rešil je značaj pravih plačancev, ki so nasprotovali Santiagovi politiki. Massani je preživel in prisegel, da bo maščeval izdajalca.

Drugi del igre

Prvič se igralec sreča v Mass Effect 2 Zaid Massana. Tega značaja ni, saj bo prej ali slej vsak uporabnik pogledal postajo Omega. Tam si lahko ogledate prizor, kot nekdanji plačanec udari ogromno baterijo, kar je bil njegov namen že dolgo časa. Nato prosi kapetana Sheparda, naj pomaga izpolniti svoje poslanstvo lojalnosti, da bi se maščeval nekdanjim kolegom. Ta naloga mora biti dokončana, da se junak pridruži moštvu. Obstajata dve možnosti za dokončanje naloge: zapustiti osebje elektrarne v ognju in ubiti Vido ali rešiti ljudi, vodja modrega žarometa pa bo lahko pobegnil. Prva možnost bo takoj zaključila misijo, v drugem primeru pa se je treba pridružiti Zaidu Massanidovolj oči junaka. Potem lahko prepričate nekdanjega plačanceva, da konča pot maščevanja in se pridruži ekipi kapetana Sheparda.

Tretji del igre

Masovna smrtna masa v Mass Effectu 3 ni član ekipe kapitana Sheparda, ampak ga najde kot nekdanjega sodelavca (glede na lojalnost prejšnjemu delu igre). On je tisti, ki pomaga pri uresničevanju poslanstva reševanja veleposlanika Volosa Dine Korlake. Glavni protagonist spozna, da je Zayed povezan z najemniki, ki so ugrabili diplomata. Shepard šepeta veleposlanik, naj ga v pogovoru z Massano spomni na njegovo ime.
Na naslednjem vhodu v sobo z veleposlanikom lahko ugotovimo, da je imel opravka z vsemi plačanci. V svojem korporativnem slogu lahko »prosi« veleposlanika, naj zagotovi vse informacije, ki so zanimive za kapitana. To je samo prehod te naloge. Naslednji sestanek s starim kolegom bo potekal v skladišču, kjer bo ekipi Sheparda zagotovil plačan pokrov v starih kravatah. Če Zayed ni bil zvest v drugem delu, v skladišču, bi bil resno ranjen in umrl pred protagonistom.

Stranka v aplikaciji Citadel

V DLC z naslovom "Citadel", v tretjem delu igre, lahko Zayed Massana sodeluje na zabavi, organizirani na ladji, če ga kapitan povabi. Skupaj z vsemi člani bo aktivno sodeloval pri zabavi, hrupu in zabavi. Na prvi stopnji se je vpletel v polemiko o zmagi Rexa in Grunta v eni sami bitki. Ko vsi pijejo veliko, človek poskušaopozoriti na Samaru in pokazati zanimanje za umetnost. Njegovi poskusi so bili popolnoma neuspešni, čeprav se je poskušal obnašati zadržano in govoril z ustrezno spodobnostjo. Ko so vsi začeli plesati, je Massana skupaj z drugimi puščicami pripravil puško iz steklenic piva. Zjutraj se lahko odkrije na kavču, kjer s Cortezom poskuša odstopiti od včerajšnjega stanja. Ko se sestane s Shepardom, vpraša, ni nikogar prebudil, ker se je ponoči zaradi mladiča zlomil nos.

Borilne veščine

V Mass Effect 2 je bil Zayed Massana nekdanji pripadnik pristaniške elite. Aktivno je razvil svoje veščine v času ustanovitve "Blue Spot", zato se je v ekipi Shepard izkazal kot odličen borec. S svojim težkim orožjem je odličen za bitke na odprtem ali zaprtem terenu. Njegove kartuše lahko poslabša udarni učinek, medtem ko Inferno granata deluje dobro proti težko prilegajočim borcem. Spretnost "Fury" se dobro kaže v spopadih s prevladujočimi silami sovražnikov. Par takšnih eksplozivnih strelov takoj uniči skupina nasprotnikov. Massanina najnovejša spretnost je osupljiv strel, ki ne le boli, temveč tudi za nekaj časa onemogoči nevarnega sovražnika. Bojnik je nenadomestljiv v misijah, kjer se bo moral veliko boriti in sodelovati v streljanju. Zato je zaželeno, da se še vedno pridruži vaši ekipi.

Sorodne publikacije

Najboljša moda za Mass Effect 3