Texmod Utility: Kako ga uporabljati

Veliko priljubljenih iger preteklih let je še vedno zanimivo za uporabnike. In to zasluga ne samo razvijalci, ampak tudi igralci sami, ustvarjajo različne spremembe, ki bi običajno igranja veliko raznolikosti. To so lahko najpreprostejši dodatki, ki spreminjajo teksture, kot tudi globalne, ki lahko bistveno razširijo igro. Seveda pa proces ustvarjanja takšnih sprememb zahteva veliko časa in dela, vendar pogosto modemski ustvarjalci resno pomagajo samim razvijalcem, ki se vključijo v podporo igri za kreacije po meri. Kaj pa igra z izdelki, pri katerih takšna podpora sploh ni zagotovljena in ki se pri tem tudi zelo negativno odzivajo na vmešavanje v notranjo strukturo? Kaj pa, če navdušenec želi dodati nekaj v igro, izboljšati ali popraviti, vodi do stalnih napak, razbitin in zamrznitve vaše najljubše igre? Da bi to naredili, so bili razviti posebni pripomočki, ki vam omogočajo, da naredite določene spremembe v igrah, ne da bi posegali v njihove notranje datoteke. Eden od takih programov je Texmod. Kako ga uporabljati, je vredno vedeti za vsakega izkušenega igralca.


Kaj je Texmod?

Texmod je pripomoček za zamenjavo tekstur v igri in dodajanje novih iger, ki ne podpirajo aplikacij po meri. To je zaganjalnik, ki zažene izvedljivo datoteko igre z določenimi parametri, ki jih razvijalci ne zagotovijo. Iz naslova je jasno, da aplikacija deluje samo s teksturami (obstajajo tudi drugi pripomočki za spreminjanje drugih parametrov igre). DatotekeTeksturirane teksturne igre, ki so pakirane v posebne posode z razširitvijo * .tpf, in v tem formatu jih je mogoče najti na spremembah virov iger.

Kako deluje

Če želite uspešno namestiti želeno teksturo (ali teksturni paket) v igro, jo morate najprej prenesti v računalnik. V tem primeru je lahko tekstovna datoteka bodisi samostojna sprememba (običajna zamenjava videza predmetov igre) bodisi del globalnega dodatka (nove lokacije, opremljanje opreme itd.), Za vzpostavitev katerega boste morali uporabiti celoten nabor programov. V zanemarjenem Texmodu se prikaže pot do datoteke, po kateri pritisnete gumb za zagon igre. Na tej točki pripomoček preusmeri zahteve igre na notranje vire za zahteve za zunanje vire, ne da bi sam spremenil arhive iger.


Kako uporabljati Texmod

Pripomoček se brezplačno distribuira, tako da ga lahko enostavno prenesete s katerega koli igralnega vira. Če želite namestiti Texmod, ga samo izvlecite na katerokoli mesto na disku. Podroben proces interakcije s programom lahko obravnavamo na primeru igre "Mass Effect 3", ne podpira zunanjih dodatkov. Uporabite lahko Texmod za nastavitev moda na navadne in Steam različice.

Zagon Texmod-a na diskovni izdaji igre

V škatlasti različici igre so spremembe nastavljene na naslednji način:
 • Zaženite datoteko Texmod.exe
 • V oknu programa pod vrstico Target Application kliknite na gumb s sliko mape.
 • Pojdite v imenik zizvedljiva datoteka igre.
 • V oddelku privzetega paketa za paketni način kliknite ikono mape, v pojavnem meniju izberite Prebrskaj.
 • Pojdite v mapo s shranjenimi * .tpf datotekami, izberite eno ali več (odvisno od zahtev za spremembo).
 • Zaženite igro s pritiskom na gumb Run.
 • Kako uporabljati Texmod, če je bila igra kupljena prek Steama

  V tem primeru je postopek nekoliko drugačen zaradi potrebe po dodatnih ukrepih:
 • Preverite stanje odjemalca Steam, ga zaprite, če je zagnan. .
 • V mapi igre preimenujte datoteko masseffect3.exe, ne da bi uporabljali cirilice.
 • Kopirajte programsko datoteko v imenik igre in jo preimenujte v masseffect3.exe. Če tega ne storite, Steam ne bo zagnal igre.
 • Zaženite Steam preko bližnjice MassEffect.
 • Namesto tega bo igra odprla Texmod, ki bo moral narediti enake manipulacije kot za offline izdajo igre.
 • V obeh primerih ni potrebe po dodatnih ukrepih s programom: uporaba Texmoda, kot se je izkazalo, je precej preprosta. No, za oceno rezultat namestitve mod, morate neposredno interakcijo z igranja. V primeru Mass Effecta je to lahko prehod ploskve do določene točke, odkritje določene vrste oborožitve, zamenjava oklepov itd. Če gre za preprosto zamenjavo ene ali več tekstur, ni treba začeti nove igre. Če pa je tekstura del globalne spremembe, bo morda včasih potreben celoten ponovni zagon.

  Sorodne publikacije