Majhni triki dela z dokumenti: kako narediti vse črke velike v "Vardo"

Sodobni računalniki so postali nepogrešljivi pomočniki za nas v praktično vseh poklicih. S pomočjo njih lahko preživljamo prosti čas, kupujemo in kar je najpomembnejše - delamo z dokumenti.

Nepogrešljivi pomočniki pri delu z besedilom

Glede na vrsto dejavnosti lahko izberete poseben programski paket. Če uporabljate operacijski sistem Windows, dodatek za Office vključuje Word, Excel, PowerPoint in druge. Da bi obvladali osnove uporabe teh majhnih programov, vam ni treba biti genij. Razvijalci so poskušali vsa orodja postaviti čim bolj učinkovito in strukturno.


Na primer, "Ward" je eden izmed najbolj priljubljenih urejevalnikov besedil. Najpogosteje se uporablja za pisarniško delo, vendar je odlična za domačo uporabo. Urednik je primeren za tisto, kar je primerno tako za profesionalno dejavnost kot za oris najpreprostejših dokumentov. Povsod ga uporabljajo učenci, študenti, novinarji, avtorji besedil, blogerji. Zaradi enostavnosti in preprostega vmesnika urejevalnik uporablja tudi za hiter pregled hiše, na primer izdelavo seznama nakupov ali snemalnih receptov. Istočasno vam Wardove zmožnosti omogočajo izdelavo kompleksnih postavitev besedila, dodajanje grafov in grafikonov, urejanje slik in slogov oblikovanja pisav in še več. Danes bomo spoznali tega urednika in spoznali male trike v njegovi uporabi, na primer, kako narediti vsečrke so odlične v "Vardo".

MS Word

Prva različica The Warda je leta 1983 ustvaril Richard Brody. Od takrat ni bilo nobene posodobitve za ta majhen program. Urednik uporablja preproste oblike algoritma tabelarične matrike. Do danes je program eden najbolj praktičnih in uporabnih v svetu. In to še zdaleč ni naključno.


Prednosti "Vord"

"Ward" se popolnoma integrira z drugimi oblikami. Da, različica 2007 omogoča shranjevanje datoteke v obliki PDF. Urednik spodbuja hitro in prijetno oblikovanje dokumentov. Funkcionalnost je konfigurirana tako, da lahko takoj spremenite slog dokumenta, vstavite sliko ali medijsko datoteko. MS Word ponuja široko paleto objektov SmartArt, ki se izvajajo v 3D formatu. Tudi otrok lahko dela s programom, in če obstajajo kakršna koli vprašanja o tečaju, lahko uporabite vgrajen pomočnik, ki bo korak za korakom pojasnil, kako izpolniti to ali tisto nalogo. Prav tako lahko spreminjate velikost datoteke in obnovite poškodovane dokumente. Samodejno oštevilčevanje strani, uporaba vgrajenih formul in hiperpovezav, čarovnik za ustvarjanje tabel, hitro preverjanje črkovanja, predpregled predogleda - vse to in še veliko več najdete v tem urejevalniku besedil. Vse te funkcije ležijo na površini, toda kaj, če "kopamo" globlje? Na primer, kako narediti napise v "Vordi" samodejno? Oglejmo si majhne skrivnosti Worda, s katerimi bo urejanje besedila veliko hitrejše in lažje.

Kako narediti vse črke velike v "Vardo"?

Mnogi neizkušeni uporabniki, ki so ustvarili besedilo, ne vedo, kako bi ga lahko prilagodili. Na primer, kako narediti vse velike črke v "Vardo". Da, ponovno napišejo ponudbo in izgubijo veliko dragocenega časa. Ta problem lahko rešite na več načinov. Prvi je gumb CapsLook na tipkovnici. Ko ga pritisnete, boste takoj natisnili velike črke. To je zelo koristno za oblikovanje naslovov ali poudarjanje določenih delov besedila. Vendar se zgodi, da morate na enak način urediti že oddano besedilo. Kako spremeniti črke v glavi v "Vardo", če so že natisnjene? Ni veliko ljudi, ki vedo, da obstaja veliko "vročih" tipk ali njihovih kombinacij za hitro izvajanje določene funkcije v urejevalniku besedila. Z miško označite besedilo, ki ga želite spremeniti. Nato pritisnite Shift + F3. Končano! Sedaj so pisma super. Mimogrede, da označite celotno besedilo, lahko pritisnete Ctrl + A. Obstajajo tudi drugi načini.

Kako "Vardo" spremeni črke z velikimi z miško?

Če želite to narediti, izberite želeno besedilo, lebdite nad njim in pritisnite desni gumb. Videli boste kontekstni meni in v njem "Pisava". Odpre se majhen dodatni urejevalnik besedila. Bodite pozorni na postavko "sprememba". V tretjem stolpcu izberite "Vsi veliki", kliknite "V redu" in črke bodo velike.
Tretji način, kako narediti besedilo z velikimi črkami v "Vardo", je naslednji. Morate biti na kartici Domov. Ona jeprivzeti, ko odprete nov dokument. Znova izberite želeni del besedila. V plošči "Pisava" (kjer izbira besedila krepko, ležeče, podčrtaj itd.) Vidite majhno ikono z dvema črkama "Aa" in majhno puščico navzdol. Kliknite nanjo in izberite "VELIKI VELIKI", tako da se bodo črke takoj spremenile.
Zdaj veste, kako besedilo narediti z velikimi črkami v "Vardo". Kaj pa drugi mali triki?

Zanimive funkcije oddelka

Poleg tako zanimive funkcije, kot je sprememba registra, ima naš urejevalnik besedila številne skrivnosti. Na primer, s kombinacijo Alt + 7 + 6 + 9 lahko poudarite. To je zelo priročno pri pisanju literarnega besedila in pravnih dokumentov. Prav tako lahko v dokument shranite geslo za zaščito osebnih podatkov. Ta manipulacija je na voljo v meniju Datoteka. S Ctrl + Z lahko razveljavite zadnje dejanje. Če želite poudariti velik kos besedila (na primer, ne ene strani), lahko postavite kurzor na začetno točko in držite tipko Shift, nato pa se preprosto premaknete na konec odstavka. Zdaj veste, kako narediti vse črke v Vordiju velike. Ustvarjanje in urejanje besedila hitro in enostavno!

Sorodne publikacije