Acer D270 Netbook: funkcije, fotografije in ocene

Prenosni računalniki postopoma prenehajo biti mobilne naprave v polnem pomenu koncepta. V svojem obsegu že obstajajo tako močni in niso prilagojeni dolgim ​​potovanjem modela, klicanje njihovega mobilnega jezika se ne vrne. In to ne omenja super zmogljivih igralnih rešitev. Zato mora oseba, ki resnično potrebuje mobilno napravo, izbrati dve možnosti: netbook ali tablični računalnik. Da, netbooki so še vedno živi. Tudi kljub prevladi tablet v sodobnem svetu. Danes gre za Acer D270, netbook v proračunskem razredu.


Kaj je netbook?

Netbook je "rezan" analog laptopa. Praviloma je opremljen z veliko manjšim zaslonom in zelo obrezanim polnjenjem zmogljivosti. To bi moralo biti zato, ker je netbook naprava, zasnovana tako, da dela dolge ure brez priključitve na vir energije. Vse druge značilnosti niso tako pomembne. Glavna stvar je mobilnost. In kompaktna velikost tega pripomočka bo omogočila, da se sprejme na vsakem potovanju. Prvi netbooki so imeli vse značilnosti svojih starejših bratov. Ampak potem je bil načrt prefinjen in od funkcij polnopravnega laptopa v njih ni veliko.
Najsvetlejši predstavnik naprav v tem razredu je Acer One D270 netbook. Je neposredni dedič linije D, čeprav je včasih podoben srečni seriji iz istega podjetja. Toda v arzenalu modela D je le en laptop z zabavno barvo. Drugi so izvedeni v strogem slogu. In to je v redu. Konec koncev, ni vse lepo iti z netbookom,obarvana z vsemi barvami mavrice. Tako je netbook namenjen za delo, ne za zabavo. Zato bi morala biti "obarvanost" primerna. Zdaj pa gremo naravnost v našo "denarnico" - Acer D270.


Oblika in videz

O zasnovi modela je bilo že malo povedano, vendar bomo šli še dlje in podrobneje analizirali zasnovo in izgled novosti. Prenosni računalnik izgleda dobro. Eno-tonsko telo, zaobljeni robovi. Plastika je zelo kakovostna in prijetna na otip. Odpiranje netbooka, bomo videli mat zaslon z isto mat okvir. Delo z njim na ulici bo zadovoljstvo, ker ne bo nobenega bleščanja. Sama lupina je relativno tanka. Da, in teža naprave ni zelo napeta. Vendar je to netbook, vendar ne popoln prenosnik.
Posebna omemba je tipkovnica. Zaradi pomanjkanja prostega prostora tukaj ni možno polno tipkovnico. Toda tudi tisto, kar je, je zelo majhno. Strogo gledano so izrezani samo gumbi s puščicami. Druge tipke imajo standardno velikost. Tu je samo premik od njih minimalen. Med dolgim ​​delom lahko čutite nelagodje. Ampak to je netbook. Ne more biti popolna. Pod tipkovnico je touchpad, ki podpira multitouch in vse potrebne atribute. Prenosnik Acer Aspire One D270 še nima najslabših kontrol.

Zaslon

Netbook je opremljen z 10-palčnim zaslonom s TN-matriko. Čudovit tak prikaz ni vreden. Obvladuje prikaz informacij in hvala za to. Vidni koti so odkrito ne, kaj?Lahko ste mirni: nihče razen vas ne bo videl, kaj se dogaja na zaslonu. Vendar pa ima zaslon prijetno ločljivost za netbook, kar je pozitivno vplivalo na zelo dolgo delo z pripomočkom. Na splošno je lahko Acer D270 ponosen na svoj zaslon.
Druga značilnost prikaza tega netbooka je gostota slikovnih pik na palec. Je dovolj velika in se bolj prilega veliko večjim zaslonom. Za netbook je to nedvomno prednost, saj se kakovost slike dviga. Vendar je prenos barv popolnoma standarden. V nekaterih primerih je pomanjkanje kontrasta, zato črna področja slike niso precej črna. No, to je v redu. Vseeno pa je najboljši zaslon Acer Aspire One D270. Matrika je popolnoma kos nalogam.

Procesor

Tukaj je ponos tega modela. Ima dual-core Intel Atom, ki uporablja novo tehnologijo. Čeprav je nekoliko slabši od analogov iz AMD, ima dobro energetsko učinkovitost. S takšnim procesorjem lahko Acer D270 deluje dlje časa brez dodatnih stroškov. Poleg tega vsi vedo, da je "Intel" že dolgo zaljubljen v zvonec fantov AMD. In izdelki staršev "Pentium" so veliko boljši in bolj produktivni "kamni" od AMD.
Netbook procesor je sposoben obvladovati skoraj vsakodnevne naloge. Ampak za igre je kategorično ni namenjen. In kako igrati netbook? To je popolnoma neprijetno. Tudi če priključite gamepad, na majhnem zaslonu ne boste videli ničesar. Tako močan netbook procesor ni potreben. Kakoin Acer D270. Njegove značilnosti kažejo, da je to popolnoma funkcionalna naprava.

RAM

Tukaj je proizvajalec dal maho. Naša denarnica, Acer Aspire One D270 netbook, ki kaže, da ima samo en gigabajt energetsko učinkovitega RAM-a, verjetno ne bo sposobna tekmovati z bolj sofisticiranimi brati in sestrami. Zdaj lahko z gotovostjo rečemo, da Acer D270 zagotovo ni namenjen za igre. To in pisarna bosta napačna, če hkrati sprožimo "Ward" in "Excel". Toda prisotnost samo enega nizkotonskega pomnilnika pomnilnika pozitivno vpliva na vir prenosnega računalnika. To je sposoben delati na en naboj za veliko dlje. Konec koncev, to je iz netbooka in ga potrebujete. Torej, zakaj ponovno namestiti kolo?
Spomin na ta netbook lahko podpira popolno delovanje operacijskega sistema, omogoča gledanje filmov, poslušanje glasbe in ogled fotografij. Prav tako ne bo nobenih ovir pri delu. Vendar vam ni treba več šteti. Tako se je izkazalo, da je RAM - dejansko šibka točka Acer Aspire One D270. In nič se ne more storiti z njim. Ne more niti dodati spomina. Na žalost

Grafični adapter

Grafično komponento netbooka predstavlja integrirano grafično jedro v procesorju Intel Atom. Imenuje se Intel GMA 3600. Katere so njegove lastnosti? Ampak nihče, razen za sposobnost za podporo HD kodeki vsebine. Video pomnilnik črpa čip iz operativnega. In ker je v tem izdelku in tako "operatyvovki" je zelo majhna, potem si lahko predstavljate, da v njej grafike. Ne, sevedafilmi bodo šli na razveselitev, toda doseči več tega grafičnega adapterja je nemogoče. Vendar to sploh ne vpliva na porabo energije.
Grafika netbooka - ni najmočnejša stran. Vendar je grafični čip sposoben ustrezno predstaviti podobo. Nihče ne potrebuje več kot takšno napravo. Netbook Acer Aspire One D260 specifikacije tega, natančneje rečeno, takoj pomeni, da smo "delovni konj", ne gaming pošast. In zakaj ima netbook zmogljivo grafično kartico? Kljub temu je zelo neprijetno igrati.

Trdi disk

Netbook je opremljen z običajnim trdim diskom velikosti 320 gigabajtov. Za prenosni računalnik je ta zmogljivost normalna. Toda za netbook je to preveč. In če menite, da je proizvajalec uspel vstaviti v netbook počasnejši HDD, potem takoj postane nekako ne smejati. Ampak hitrost odziva trdega diska za netbook je prav tako pomembna kot polnopravni laptop. V nasprotnem primeru bo zelo neprijetno delati z napravo. Koga zanima, kako dolgo Wonder razmišlja, ko odpre redno besedilno datoteko? Ampak, kaj se je zgodilo, je to storjeno. Počasen, vendar trdi disk je postal sestavni del Acer D270. Gonilniki, ki ne bi bili škodljivi za nadgradnjo, se lahko prepirajo s tem problemom, vendar bo veliko za povečanje fizične hitrosti pogona še vedno propadlo. Lahko je že nameščen v netbook in SSD pogon. Čeprav bi bila po drugi strani cena precej drugačna. In to ni dobro.

Omrežje in komunikacija

Tu je temeljito deloval. Netbook je opremljen s standardnim priključkom za kabelpovezavo z lokalnim omrežjem in žičnim internetom. Največja hitrost vmesnika je 100 megabitov na sekundo. To je standard za večino prenosnih računalnikov. Poleg tega je novost opremljena s Combo-adapter wi-file plus bluetooth od Broadcom. Prihranek prostora in energije je očiten. Mimogrede, bluetooth je sposoben loviti napravo le v polmeru 100 metrov. Spet - zmanjšanje porabe energije. Vendar pa je wifi oddajnik sposoben delati z omrežji za visoke hitrosti, kar izhaja iz črk "A" in "C" v opisu adapterja. To je zelo dobro, saj lahko računate na hitri "zračni" internet. Na splošno je brezžični internet za Acer D270 nepomemben. Netbook tipkovnica podpira hotkeys za nadzor adapterja. Vse je narejeno na enak način kot v "velikih" prenosnikih. In to ne more, ampak prosim.

Priključki in vmesniki

Netbooks običajno niso opremljeni z velikim številom priključkov, ker jih ni tam, da bi jih tam namestili. Seveda je omejena na USB par, en HDMI in en priključek za omrežno kartico. To se je zgodilo z Aserjem. Standardni set za netbook ni presenetljiv. Tudi USB je druga generacija. Iz nekega razloga se je podjetje odločilo, da ne bo razvajalo uporabnikov in jim ne bo dalo tretje različice. Od katerih so se odločili, da - ni znano. Ampak ena stvar je jasna: visoke hitrosti prenosa podatkov v mobilne medije ne more čakati. Poleg vseh zgoraj navedenih vtičnic so na voljo tudi vtičnice za slušalke in mikrofon. Kako so proizvajalci v netbook vstavili en combo-out s skupnim vhodom v mikrofon in akustiko? Mnogi to počnejo zdaj.Toda "Aser" se je odločil za uporabo klasike. Častite in hvalite jo za to. Nič ni bolj zanimivega v smislu priključkov v tem netbooku.

Recenzije

Ker je nakup netbooka dejansko dejstvo, vam to ne bo preprečilo, da bi preučili mnenje srečnih lastnikov tega modela, "Aser". Mnenja o tem prenosnem računalniku so večinoma pozitivna. Najbolj zanimivo je, da so njihovi avtorji dekleta. Kot da nihče ne najde moči za nakup tega "panja". Ampak, kot je bilo, so vsi pregledi skrčeni na dejstvo, da ta "Aser" opravlja svoje delo na razvedrilo, ne grize, ne šumi in na splošno dobre. Prav tako ves čas opozarja na življenjsko dobo baterije. To je, pravi, precej pomembno. Sodeč po ocenah lepih žensk, je Acer D270 res naprava. To število pozitivnih ocen še ni poznalo drugega pripomočka. In če upoštevate, da je kompakten in lahek, potem sploh ne bo imel cen. To je naprava za tiste, od katerih računalnik potrebuje samo delo brez vsakršnih volnih in zabave. Tisti, ki potrebujejo zabavo, ponavadi kupujejo polnopravne prenosnike. Če se osredotočite na preglede, potem je ta model precej vreden, da zavzame častno mesto v zbirki netbookov.

Zaključek

Naš pregledni članek je bil posvečen netbooku "Aser" pod imenom D270. Treba je opozoriti, da se je v vseh testih netbook izkazal za vrednega. Čeprav nima močnega železa in nekaj napredne tehnologije. Samo naprava za delo. In nič več. Svetovati to napravo lahko vsi "delavec".

Sorodne publikacije