John Price: opis znakov, posebnosti

Kapetan John Price je eden najbolj znanih likov v seriji Call of Duty. Mnogim oboževalcem je bila všeč njegova podoba, načela in pogledi na življenje. Celotno zgodbo o tem junaku lahko preberete, kot tudi preberete o vseh dogodkih, povezanih z njo, v igrah te vrstice, v spodaj predstavljenem gradivu.

Prihajanje na delovno mesto

Mnogi verjamejo, da je John Randolph Price isti kapitan igre serije Call of Honor, v resnici pa je znan pisatelj. Napisal je svetovno znano uspešnico »Jezusov kodeks«. O povprečnem imenu britanske vojske John Cena je neznana. V službo je vstopil okoli leta 1980, po petih letih pa je dobil čin vodnika za uspešno sodelovanje s sovjetskimi posebnimi silami, imenovanimi "Vimpel". V 90 letih je bil imenovan za poročnika in poslan v zapuščeno ukrajinsko mesto Pripyat, da bi odstranil ultranacionalista Imrana Zakhajeva. Operaciji je poveljeval kapetan McMillan, vendar ni sledila načrtu. Odločitev je bila odkrita in morali so se prebiti skozi položaje sovražnika. Price je prevzel celoten potek poveljnika na sebi, saj ni mogel iti s poškodovano nogo. Za to je dobil promocijo.


Nadaljnje bojne operacije

Znak, omenjen v tem členu, nima nobene zveze z družbo John Deere in ceno njihove kmetijske mehanizacije. Zaradi podobnosti imen so nekateri ljudje zmedeni. Spomnimo se, da kapetan ni imel srednjega imena. Po sestankuUkaz oddelka "Bravo" je sodeloval pri različnih operacijah, vendar to ni prikazano v seriji "Call of Honor". Na zaslonih se pojavi samo v prvem delu Modern Warfare, ko ga napoti protagonist John Mactaves. Skupaj z odredom Bravo, Price izvede operacijo v Beringovih ožinah. Sprva čistijo estonsko ladjo z jedrskimi bojnimi glavami in nato odstranijo potrebne dokumente iz arabske posode. Njihovo delovanje prekinejo borci, ki začnejo aktivno loviti ladjo. Cena nadomestnih delov "John Dir" bi bila v tem primeru neuporabna, čeprav je obstajala v igri, ker je bila ladja popolnoma uničena. Kapitan zapusti ladjo z ekipo, in iz dokumentov, ki jih izve, o ruskem Nicholasu. Zato je skupina Bravo poslana v Rusijo.


Prekinjena operacija

John Price s svojimi skrbniki, vključno z Johnom McTavishom, odide v Rusijo na vodjo zvestih Komarov. Odločil se je, da ne bo razkril informacij o Nicholasu, tako da so Britanci pomagali odganjati napad na vas. Metode kerozina izločijo podatke, nato pa se odpravijo na mesto srečanja. Helikopter so razbili nacionalisti in živi člani skupine Bravo morajo svoje sile prebiti na mesto evakuacije. Nicholas je tudi uspel izogniti se smrti in v zahvalo pove kapitanu o Khaledu al-Assadu. Njegova skupina je tista, ki je odgovorna za eksplozijo jedrske bojne glave, ki je vzela življenje trideset tisoč ameriških vojakov. Poveljnik John Price najame svojo skupino za potovanje v Azerbajdžan. PoPrihod v majhno mesto, ekipa Bravo se prebije skozi al-Assadovo milico in pride do nje. Pravi, da ni naredil eksplozije, vendar je telefon nenadoma zazvonil. Slišal je glas istega Imrana Zakayeva. Cena udari terorista v napad z jezo, nato pa pove o dogodkih v Pripyatu.

Ultranalisti v akciji

Kapitan John Price, po težki evakuaciji iz Azerbajdžana, razume, da morajo postati vodja ultranacionalista. Za to se je odločil loviti sina Imrana Victorja. Prejete informacije o potovanju torke Zakhayev-Jr. vam omogočajo, da uredite zasedo. V duhu Bravo, ameriške vojske in lojalistov iz Rusije, organizirajo zasedo. Odlična obleka je bila odlična ideja, toda Victor je uspel pobegniti. Začelo se je aktivno preganjanje z bojiščem. Sile zavezniških sil so obkrožile Zakajevljevega sina v pet-nadstropni stavbi in ga odpeljale na streho. Mactvisch je moral prestreči, vendar je Victor razumel svoje stališče. Ni videl načina za pobeg in je zato storil samomor. Za ultra-nacionalističnega voditelja je izguba njegovega sina postala signal za bolj aktivno ukrepanje. Začel je ogrožati Združene države z jedrskimi napadi, vlada pa je bila zaskrbljena.

Odprava grožnje

Po grožnji Združenim državam je John Price, ponovno s skupino Bravo, na tvegani operaciji. Poslani so v poveljniško središče ultranacionalistov, iz katerih je treba izvesti jedrske rakete. V tem trenutku uspejo prebiti in vnesti kode za dekontaminacijo,ko so bile bojne glave že prek Atlantskega oceana. Neuspeh v napadu na Združene države je prisilil vse sile ultranacionalistov, da so napadli odred Bravo. Komaj so izbrani iz poveljniškega centra, najdejo prevoz, vendar tudi takrat ne zapustijo sovražnikov. Ogromna količina tehnologije je namenjena podjetju Price with McTavish. Streljajo, vendar na mostu čakajo na neuspeh. Pot za umik je odrezana in okrepitve niso prispele. Za Price pride sam Zhaev, ki ga začne premagati. Kapitan je uspel vrniti pištolo na protagonista, Maktavish pa ubije stražarja vodje ultranacionalistov in sebe. Po tem Price zbere zdravnike v korak od smrti. Prišli so na helikopter, da bi evakuirali preostale bravo borce.

Drugi del Johna Reynoldsa Pricea

, malo znani igralec, se pogosto zamenjuje z britanskim kapitanom Call of Honor, zaradi soglasja imen. V drugem delu Modern Warfare se je pojavil lik kapetana Pricea. Treba je opozoriti, da smrt Imrana Zakajeva ni postala propad ultranacionalistov. Zasegli so oblast v Rusiji in grožnja se je znova pojavila na svetu. Cena in juha sta spet na igrišču, obnavljata britanske specialne enote SAS in čez nekaj časa sta vržena v sindikalno skupino VIDG-141. Skupaj z borci delte, ki se imenuje "Metal", sodelujejo v operaciji Kingfish. Cilj načrta je bil ujeti istoimenskega terorista, vendar zavezniki niso izpolnili pogoja. Zaradi neuspeha je bil John Price zasežen in poslan v novi GULAG, ki je ustanovilultranacionalisti v Petropavlovsku. Tri leta je bil tam do leta 2016 in v začetku tretje svetovne vojne.

Nepričakovana izdaja

Po izstrelitvi iz Gulage, Price izvede operacijo v Petropavlovsku in sproži raketo EMI v ZDA. On in njegova skupina sta bila v Afganistanu, ko je poveljnik vojske general Shepard naredil izdajstvo. Roacha ubije z Goostom, a Price uspe rešiti juho s helikopterjem, ko je pobegnil od današnjih sovražnih vojakov. Zdaj je bil nekdanji kapetan edini prijatelj v iskanju, vendar se niso prenehali boriti. Po sabotaži na bazo v Afganistanu, sta skupaj z McTavishom začela smrtonosno dirko na čolnih po gorski reki za generala Sheparda. V uspešnem posnetku John potrka helikopterski general, vendar se pojavi skupaj z glavnim nasprotnikom prvega dela na obali. V tem času Saup nadaljuje preganjanje svojega glavnega sovražnika, toda v boju proti silovitim silam je bil ranjen z nožem v prsih. Cena pravočasnega podsistema in začetek bitke s Shepardom. V tem času je juha iz telesa izvlekla hladno orožje in ubila izdajalca.

Začetek tretjega dela

Ultrastanalist Makarov se ne bo odrekel, zato je soočenje z njim namenjeno tretjemu delu linije Modern Warfare. Cena tukaj se prvič pojavi v času, ko njihove sile napadajo sovražne sile ruskih vojakov. Kapitan, skupaj z Jurijem Loyalistom, reši vse, vključno z upravljanim Soupom. Naslednja transakcija Johna Pricea je bila prestrezanje tovora v Sierri Leone, vendar načrtni uspelo. Namesto tega on in Nicholas vodita helikopterski napad v afriškem mestu na lokalnega terorističnega voditelja Varaba. On jim daje informacijo v Prago, kjer naj bi se Makarov sestal. Z ostalimi borci gre kapetan. Med naslednjo operacijo jim pomaga vodja lokalne policije Komarov, ki je ujet. Iz eksploziva, vezanega na njegovo telo, je cena skoraj padla, vendar je bil Saup resno ranjen. Povedal je, da Jurij pozna Makarova. V kleti hotela je John položil pištolo na Jurijevo glavo in ga prisilil, da pove resnico.

Nedavne operacije

Kapetan McMillan je izvedel, kje se je skril Makarov, zato se je cena z Yurijem odpravila v ta grad. Spoznajo, da vodja ultranacionalista terorizira ruskega predsednika Vorshevskyja z ujetjem njegove hčerke. Makarov zahteva izdajo kodeksov jedrskih bojnih glav, medtem ko je Price že ameriške državljane opozoril na potrebo po rešitvi hčerke predsednice Elena. Yuri in Price pa sta prehitela glavnega ultranacionalista, vendar že v Dubaju, kjer se je skril v eleganten hotel. Heroji so bili oblečeni v oklepne obleke, ki so pripomogle k popolnemu prebijanju množice sovražnikov. Seveda so citati Johna Randolpha Price splošne javnosti znani. Na primer izrazi, kot so: Če menite, da je vaš delodajalec, vaš mož ali vaša naložba vir dohodka za vaše delo, zaprete pravi vir. Srce, polno hvaležnosti, nas pripelje na višjo raven zavesti - inkmalu smo priča resničnosti, svetlejši skozi iluzijo. Toda Captain Price je govoril tudi zanimive stvari. Vedno je zagovarjal položaj časti in miru kljub vsem nevarnostim za življenje.

Sorodne publikacije