Power sušilnik za lase: kako izbrati pravi

Za ustvarjanje skladov se uporabljajo različne naprave. Sušilec za lase je orodje, ki ga morate imeti. Zdaj trgovine ponujajo prilagoditve različnih vrst. Kakšno moč ima sušilnik za lase? Značilnosti izbire za ta parameter so opisane v članku.

Izbira

Hitrost sušenja in stroški so odvisni od moči. Te informacije so označene na škatli skupaj z napravo ali na njenem telesu. Običajno fiksna vrednost v W ali W. Kakšna bi morala biti moč sušilca ​​za lase? Naslednja pravila vam lahko pomagajo pri izbiri:
 • Naprave do 1200 vatov so idealne za krhke, tanke, kratke, suhe pramene. To je dovolj za sušenje, vendar ne bo nobene dodatne škode. Naprava ne posuši las in lasišča.
 • Moč sušilnika za lase do 1600 W je primerna za dolge, gosto dlake. Dovoljene vrste in močnejše za doseganje zahtevane prostornine.
 • Če je naprava potrebna v družini za več ljudi, bo vsestranski uporabnik z možnostjo preklopa moči.
 • Izkazalo se je, da je moč sušilnika za lase odvisna od vrste las in namena pripomočka. Če je izbrana ustrezna naprava, bo varna za redno uporabo.


  Professional

  Vsi frizerji imajo svoj profesionalni sušilnik za lase. Običajno je ta naprava potrebna za kozmetične salone, za domačo uporabo pa je primerna slabša od gospodinjskih aparatov. Razlog za to je, da jih lahko strokovnjak hitro in pravilno uporabi, da izpolni pogodbo in nepokvarite kodre Moč profesionalnega sušilnika za lase je višja, ker je treba pričeske v salonih izvajati hitro in kakovostno. Toda z izkušnjami pri delu lahko tako napravo izberemo za dom. Če se odločite za profesionalni instrument, je pomembno upoštevati naslednje nianse:
 • Največja moč sušilca ​​za lase - najboljša izbira. To vam bo pomagalo hitro opraviti frizuro, celo zapleteno.
 • Za delo v salonih je potreben dolg (25-3 metra) kabel. Torej je preprosto hoditi okoli stranke, biti daleč od vtičnice.
 • Potrebno je pogledati material: zaželeno je, da je bila kakovostna plastika, kot kovina.
 • Zaželeno je, da se izbere naprava z različnimi šobami. Poleg pesta potrebuje čopič, difuzor.
 • Treba je uporabiti dobro znano blagovno znamko, zato ni treba ustaviti izbire na poceni kitajskih modelih.
 • Zelo primeren je naprava, ki ima številne dodatne funkcije: ionizacijo, samodejno povezavo, nadzor temperature in hitrost.
 • Moč profesionalnega sušilca ​​za lase vpliva na sposobnost izvajanja različnih frizur. Če je ta kazalnik visok, bo mogoče ustvariti celo zelo zapletene postavitve.


  Z ionizacijo

  Pomembno je upoštevati, da vroč zrak poškoduje lase. Kot dodatno nego ima sušilnik za lase funkcijo ionizacije. Čeprav ta možnost ne zdravi poškodovanih kodre, zmanjšuje negativni vpliv. Negativno nabiti ioni nevtralizirajo statično elektriko, kar vodi do puhastosti, kar otežuje zlaganje.
  S tem učinkom bo ustvarjanje frizure lažje in manjučinek vročega zraka je boljši. Uporabniki menijo, da lasje postanejo gladki, bleščeči. Rezultat se hrani vsaj pol dneva, vse je odvisno od stanja kodre.

  Za domačo sušenje

  Vsakdo ne potrebuje sušilnika za lase z veliko močjo. Modeli, primerni za dom, so do 1600 W, če so lasje srednje do kratki. Pomembno je, da ste pozorni na priložene priloge. Dom je primeren za difuzorje, z njimi se ne posušijo posamezne niti in vse naenkrat.
  Frizerji priporočajo uporabo te priponke za poškodovane lase po kemijskem valu, barvanje. To je odlična izbira za dnevno in skrbno sušenje.

  Za zlaganje

  Hitrost zlaganja je odvisna od moči sušilca ​​za lase. Bolj ko je, hitreje se bo izvajala frizura. Vendar pa je delo z napravami z več kot 1600 W samo težko. Zaželeno je, da se za enostavnost nanesejo šobe:
 • Sušilec za lase omogoča istočasno sušenje in zlaganje. Ta možnost je idealna za dolge in kratke odbitke. Šoba je enostavna za uporabo sama, idealna za domačo uporabo.
 • Koncentratorji - klasična šoba mnogih fengasov. Majhen tok zraka vstopi v majhno vrzel do mesta, kar mu omogoča hitrejše sušenje, postavitev kolobarjev, njihovo obliko.
 • Torej, kakšna zmogljivost sušilnika za lase je bolje odvisna od številnih dejavnikov. Če potrebujete zapleteno oblikovanje in v kratkem času, potrebujete visoko oceno.

  Za ravnanje

  obstajajo posebne naprave, ki so oblikovane za poravnavanje kodre,na primer železo. Vendar ne želijo vsi porabiti denarja za novo opremo, ki se bo redko uporabljala. Bolje je, da izberete pritrditev za sušenje las za ravnanje. Običajno ima obliko glavnikov, nosi se na vrhu, naprava pa jih posuši in poravna. Po potrebi se šoba odstrani.

  Merjenje moči

  Kakšna je moč merilnega sušilnika za lase? Vati - merska enota na napravi je označena s črko W. Ta številka prikazuje moč zraka, ki ga dovodi naprava. Običajno so instrumenti razdeljeni v naslednje razpone po tem indikatorju:
 • Stopnja zlaganja je do 1500 W.
 • Povprečje je 1500-2000 W.
 • Professional - 2000 W.
 • ) Za kozmetične salone je običajno izbran sušilec za lase velikega obsega in težko je samostojno delo. Za dom, morate izbrati povprečje.

  Odvisnost temperature od moči

  Nekatere funkcije ustrezajo določeni funkciji. Mnogi verjamejo, da naprava z visoko močjo močno ogreje zrak: to morda ni tako. Moč prikazuje hitrost, s katero zrak zapusti napravo, je vroča ali hladna. Število vatov določa, kako hitro bo mogoče zaključiti sklad, koliko časa bo porabljen. Napačno je misliti, da se zaradi močnega pregrevanja las, struktura uniči, koža glave se poškoduje. Če je temperatura nastavljena pravilno, lahko frizuro hitro končate, ne da bi poškodovali lase. Običajno so optimalni način izbrani s strani frizerjev.

  Naprave z nizko porabo

  Pri moči katere je sušilnik za lase boljši? Naprave z majhno močjo, ki ne presegajo 1500 W. Take naprave so kompaktne velikosti, pogosto so sestavljene. Običajno se te naprave imenujejo cestne.

  Cena takšnih modelov je sprejemljiva. Poraba energije teh modelov je minimalna, zato so s tega vidika bolj ugodna. Moč bo zadostovala za dnevno, neobremenjeno in kratko pričesko. Takšni modeli so primerni za zelo suhe strune. V tem primeru, če želite hitro narediti kodre suhe, povečanje intenzivnosti oskrbe vročih curkov, to ne bo delovalo, in zato ne bo sušenja las.

  Naprave srednje moči

  Moč dobrega sušilnika za lase je 1500-2000 W. To je najprimernejša možnost za vsakodnevno uporabo. Prednost naprave je v tem, da je v primeru spremembe v dovodu zraka in temperature možno izbrati ustrezen način postopka. Slaba stran je velika poraba energije, tudi če se naprava uporablja pri nizkih temperaturah in pri nizkih pretokih zraka. Ampak, če kratka pričeska raste, potem je treba to posebno možnost kupiti, saj pomaga prilagoditi nastavitve načina z izbiro ustrezne.

  Močni sušilniki za lase

  Naprave z izhodno močjo nad 2000 W so namenjene za profesionalno uporabo. Zrak v teh modelih je močan, zato so te naprave običajno izdelane iz materialov z visoko odpornostjo na toploto, zato delajo neprekinjeno in brez pregrevanja za dolgo časa. Pogosto jih je veliko v setušobe Za račune modelov velja, da so visoki stroški in poraba energije, zaradi česar je uporaba naprav finančno nedonosna. Toda možnost sušenja celo dolgo gosto kodre prevlada vse slabosti naprave.
  ​​Pred uporabo močne naprave pri visoki intenzivnosti zraka in zraka je treba izbrati sredstva za zaščito. Pri stalnih postopkih se uporabljajo posebna termo-zaščitna sredstva. Ne dovolite, da v kožo pride vroč zrak. To ne bo samo gorilo, temveč bo ohranilo tudi vlago v pramenih in lasišču.

  Druge značilnosti

  Poleg moči je treba paziti tudi na druge kazalnike. Eden od njih je ionizacija. Ščiti lase pred sušenjem in ohranja strukturo, saj nevtralizira statično elektriko. Ta funkcija je dobra za zimo, ko se poredni kodri in močno puhaatsya. Pomemben kazalnik je način delovanja. V mnogih napravah se ne uporabljajo samo regulatorji moči, temveč tudi hitrost in temperatura. Toda ne vsi proizvajalci imajo takšne modele. Pri poceni napravah se temperatura in hitrost krmilita z enim samim gumbom. To ni zelo priročno, saj se temperatura poveča s povečano hitrostjo. Pomemben parameter je število hitrosti. Ohišje naprave je običajno najnižje, srednje in visoke številke. Nekatera podjetja določajo še več hitrosti, vendar nakup te možnosti ni vreden. Funkcije morda niso potrebne, vendar bo za njih nujno treba plačati. Močno se topi zraklase, zaradi česar so krhki in dolgočasni. Proizvajalci izdelujejo naprave z več temperaturnimi načini. V primeru izdelka so številke, ki označujejo temperaturo, ali gumb, ki napaja hladen zrak. Če imate veliko priključkov, bo ta sušilnik za lase udoben za uporabo. Če se naprava uporablja samo za sušenje las, število šob ni pomembno. Obstaja več njihovih glavnih vrst:
 • difuzor. Konec te šobe je zožen. V notranjosti so odprtine, skozi katere teče zrak. Rezultat je mehko hranjenje, ki ščiti lase.
 • Koncentrator. Ta šoba je na voljo v večini vrst sušilnikov za lase. Predstavljen je kot valj s sploščenim koncem. Z uporabo koncentratorja pretok zraka prodre v območje, kjer gre naprava.
 • Aktivni difuzor. To je velika šoba z "prsti". Z njo se masira koža in doda volumen las.
 • Pri izbiri naprav je treba paziti na funkcijo čiščenja filtra na hrbtni strani. Njegova glavna funkcija je zaščita notranjih elementov pred prodiranjem prahu. Če je mogoče odstraniti filter, ga je mogoče enostavno očistiti pred prodiranjem las in prahu. S to funkcijo je zaželen sušilec za lase.

  Proizvajalec

  Bolj kot je znamka znana, boljši je tehnološki postopek in standardi. Če želite, da naprava deluje več let, je zaželeno izbrati napravo, izdelano v Evropi. Najboljša podjetja so:
 • Bosch.
 • VITEK.
 • Scarlett.
 • Rowenta.
 • Valerie.
 • Philips.
 • Pri izbiri sušilnika za lase je to potrebnobodite pozorni na dolžino kabla, da manjka od vtičnice do ogledala. Cena je odvisna od proizvajalca, celotnega sklopa. Izdelki evropskih podjetij običajno stane 5-6 tisoč rubljev, in sušilniki za lase-krtače - od 700 rubljev.

  Najboljši sušilniki za lase

  Obstaja veliko sušilnikov za lase, zato ni enostavno izbrati pravega. Najboljše naprave so:
 • Bosch PHD9760 /9769.Ta model je primeren za dom in kabino. Naprava ima odlično moč, 6 hitrostnih načinov, 3 temperaturne načine, dovod hladnega zraka. Naprava ima močan motor, opremljen je z ionizacijo, dolgim ​​kablom, dodatnimi šobami, hitrim sušenjem, udobjem. Povprečna cena je 3500 rubljev.
 • Philips HP8280.Naprava ima poseben senzor za dotik, ki določa segrevanje las, zmanjšuje temperaturo pri sušenju las. Naprava ima ionizacijsko funkcijo, dovod hladnega zraka, dolgo žico in odstranljiv filter. Povprečna cena je 55 tisoč rubljev.
 • Panasonic EH-NE31.Naprava hitro in brez težav posuši lase. Ima kompaktne dimenzije, 6 hitrostnih načinov, je ionizacija, sušenje z lomljenjem toka. Cena - 2400 rubljev.
 • Polaris PHD 2077i.Poleg svetle zasnove ima sušilnik za lase nizko ceno. Naprava ima dobro funkcionalno in kakovostno montažo. Izdelek je kompakten in tehta malo. Ima zaščito pred pregrevanjem, 3 temperaturne načine, 2 preklopne stopnje moči. Stroški - 13 tisoč rubljev.
 • Rowenta CV5351D0.Naprava ima veliko moč in skrbi za lase. Več načinov, vključno z varčevanjem, pomaga izsušiti in dati dobro voljo. Obstajaionizacija, način hladnega zraka, 3 temperaturni načini. Stroški - 26 tisoč rubljev.
 • Zato je treba izbrati sušilnik za lase za več kazalnikov. Moč je ena od pomembnih značilnosti. Izbrati morate kakovostno napravo, nato pa bo trajala več let.

  Sorodne publikacije