Naprave s podporo za zvok visoke ločljivosti. Naprava, ki podpira zvok visoke ločljivosti, ni povezana

Zvoki s podporo visoke ločljivosti za nove, vendar so zelo razširjeni v računalniškem okolju. Toda kljub najbolj naprednim tehnologijam, ki se uporabljajo pri predvajanju zvoka, je včasih mogoče naleteti na napake in napake programske opreme, ko v sistemu ni zvoka, in sam z zavidljivo doslednostjo izda sporočilo, da naprava za predvajanje ni povezana. Še naprej bomo upoštevali, kako ravnati z njim.

Avdio naprave visoke ločljivosti: Kaj je to? Na splošno se take naprave običajno pripišejo integriranim zvočnim karticam Realtek (v splošnem), čeprav so izdelki NVIDIA ali MSI manj pogosti. Praviloma so v sistemu prepoznane kot zvočne kartice ali zvočniki. Naprava s to vrsto podpore z visoko ločljivostjo zvoka uporablja napredno tehnologijo za povečanje pasovne širine, predvajanje najnovejših zvočnih formatov, natančnejše prepoznavanje vnosa govora, povezavo z "železnim" tipom Plug & Play itd.


Toda samo te osnovne značilnosti niso omejene. Dejstvo je, da je vsaka naprava z visoko ločljivostjo prvotno zasnovana tako, da je popolnoma združljiva z napravo Direct Sound 3D, namestitev gonilnika in dodatne programske opreme pa omogoča uporabo 10-pasovnega izenačevalnika, približno 26 zvočnih okolij v sodobnih igrah, povezovanje elektronskih naprav. glasbeni instrumenti preko MIDI vmesnika in še veliko več. Vendar nena seznam so vključene samo zvočne kartice. Tukaj lahko vključite tudi mikrofon. Naprava, ki podpira tovrstni zvok visoke ločljivosti, je osredotočena le na bolj subtilno prepoznavanje govornih ali jezikovnih ukazov, da ne omenjamo, da tudi pri vgrajenem prenosnem računalniku z mikrofonom, če ni zvoka tretjih oseb in motenj, lahko naredite zelo dober zvočni posnetek. Seveda tega ne boste imenovali profesionalni, vendar v odsotnosti studijskega mikrofona, celo tak posneti zvok zveni, na splošno, ni slabo, ni slabo.


Zvočna naprava visoke ločljivosti ni povezana: simptomi in vzroki napak

Toda zakaj potem sistem občasno izda sporočilo, da ta komponenta ni povezana? Najpogostejša situacija je: naprave z podporo za High Definition Audio v sistemu so nastavljene tako, da so v redu, v zvočnikih pa ni zvoka, čeprav ima slušalke.
Pri izbiranju plošče zvočnikov so zvočniki označeni z rdečim krogom in nekoliko nižje je sporočilo, da niso povezani, čeprav vsi vhodi in izhodi delujejo pravilno. Toda popolno nerazumevanje situacije je dejstvo, da se lahko takšna napaka pojavi tudi na prenosnih računalnikih z vgrajenimi zvočniki, za katere niso potrebni ločeni izhodi in vrvi.

Osnovne smernice za odpravljanje težav

Obstaja več načinov za obnovitev naprave z visoko ločljivostjo, če ta ne deluje. Med glavnimi metodami so:
 • ponovna namestitev ali posodobitev gonilnikov;
 • odstranitev sistemskega krmilnikaHDA;
 • nastavitev, ki se razlikuje od začetnih izhodnih parametrov zvoka.

  Ponovna namestitev gonilnikov

  Najprej je vredno poskusiti znova namestiti gonilnike, ki jih ne uporabljajo za Device Manager (čeprav je v najenostavnejšem primeru možno tudi), ampak, recimo, izvirni disk ali prenesen iz internetnega gonilnika in iz uradnega strani proizvajalca.
  Prosimo, upoštevajte, da imajo gonilniki dve različici: za različice Windows 20002003 XP in Windows Vista in novejše. Izberite tisto, ki ustreza vašemu sistemu.
  Vendar pa je najlažje uporabiti programe, kot je Driver Booster, ki prenesejo najpomembnejši posodobljeni gonilnik neposredno od ponudnika virov in ga integrirajo v sistem brez vašega sodelovanja. To ne daje 100-odstotno zagotovilo za obnovo naprave, vendar te možnosti ni mogoče izključiti.

  Odstranitev sistemskega krmilnika

  Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, ki se soočajo s to težavo, je druga rešitev lahko popolna odstranitev in samodejna namestitev krmilnika sistema HDA (upoštevajte, da jih je lahko nekaj, zato morate vse izbrisati).
  To lahko storite v istem "Upravitelju naprav", tako da izberete ukaz za brisanje iz sistema v meniju PCM na krmilniku. Kot je bilo že omenjeno, bo pri ponovnem zagonu sistema Windows identificiral krmilnik in namestil potrebno programsko opremo. Na splošno je tudi vredno poskusiti, saj so sistemi za kartiranje, ki temeljijo na sistemu Windows, in Realtek (ali druge pogosto uporabljene naprave) gonilniki navadno priznani brez težav, mi namestimo gonilnike.celo iz vaše lastne baze podatkov.

  Spreminjanje nastavitev zvoka

  Nazadnje, druga tehnika je spremeniti nastavitve delovne naprave. Res je, da se taka metoda uporablja za nepremične računalniške sisteme, in ne za prenosne računalnike, v katerih izidi za vgrajene zvočnike niso na voljo (čeprav v nekaterih primerih je sprememba nastavitev programske opreme te narave omogoča reševanje nastajajočih težav).
  V tem primeru je treba poklicati "Realtek Manager" (lahko uporabite meni PCM na ikoni sistemske vrstice v sistemski vrstici z izbiro vrstice za predvajanje), nato pa na zavihku za konfiguracijo zvočnikov izberite kontrolno točko, da onemogočite vtičnice sprednje plošče. Kot kaže praksa, ta rešitev v mnogih primerih deluje. Po tem pa je zaželeno, da nastavitve Realtek nastavite izbrane zvočnike kot napravo za predvajanje.

  Zaključek

  Na splošno so to najpogostejše situacije in rešitve, ki lahko odpravijo napako programske opreme te vrste. V tem primeru pomeni, da je naprava sama popolnoma operativna in nima poškodb. Poleg tega je zaželeno, da preverite, ali je v sistemu kakšen dodatni predvajalnik ali plošča, ki lahko vpliva na nastavitve zvoka. Tudi ta možnost ni izključena, saj lahko nekateri moduli zvočnega programa prestrežejo nadzor zvočne kartice, kar povzroči, da se glasnost v sistemu vklopi za 100%, v resnici pa v drugem programu, ki je prevzel nadzor predvajanja, popolnoma izključen.Končno je vredno preveriti, da ni nameščenih več gonilnikov ali naprav, saj lahko povzročijo konflikte med seboj. Na splošno so to poleg fizičnih napak vse osnovne metode za popravljanje trenutnega stanja.
 • Sorodne publikacije