Windows 10: Deaktivirajte nadzor s standardnimi orodji in programi drugih proizvajalcev

Zveni žalostno, vendar najnovejša različica sistema Windows 10 izrecno spodbuja uporabnike. To ni izraženo le v tem, da se zaupni podatki posredujejo Microsoftovim strežnikom, ampak tudi v tem, da se spremlja tudi lokacija računalnika, prenosnega računalnika ali pametnega telefona, na katerem je nameščen ta sistem. Koliko zahtevkov je že bilo vloženih ob tej priložnosti - ne štejejo. Kljub temu vse ostaja, kot je. Oglejmo si, kako onemogočiti sledenje Windows 10 s standardnimi sistemskimi viri in programi drugih proizvajalcev. Naredite to preprosto, če točno veste, kakšno storitev in kdaj jo izklopite.


Kako in zakaj Windows 10 sledi dejanjem uporabnikov?

Kot je Microsoft odobril, sledenje uporabnikom ali ukrepanje ne obstaja. Če uporabljate ustvarjanje računa, sistem seveda zadrži uporabnika FV O. Po drugi strani pa se nekatere uporabniške nastavitve upoštevajo, na primer, pri pridobivanju novic.
Mimogrede, pošiljanje pokvarjenih datotečnih strežnikov LOG v poročila o napakah (s tem ni nič narobe) ali seznami dejanj, ki naj bi izboljšali zmogljivost sistema Windows 10, da bi dodali novo funkcionalnost in se izognili nadaljnjemu ponavljanju napake. Ampak ali je res? Sploh ne. Uporabnik lahko na svoj računalnik shrani gesla, PIN-ove bančnih kartic (to je najlažji način).Sistem jih lahko elementarno oštevilči. In če govorite o hekerjih, ki so sposobni ukrasti take informacije, veste, da so morda strežniki korporacije sami zaščita in so na najvišji ravni, vendar so uporabniški terminali z istim Windows Defenderjem popolnoma brez obrambe.


Onemogočanje sledenja operacijskega sistema Windows 10 v fazi namestitve sistema

Vendar smo bili zmedeni. Prvi podvodni kamen uporabnika je še vedno v fazi namestitve sistema. Da, da! Malo je pozorno na dve vrstici od spodaj v oknu povečanja učinkovitosti in vsi pritiskajo na gumb za nadaljevanje z uporabo privzetih nastavitev.
Če pa kliknete parametre hiperpovezave, lahko vidite, koliko je vse vklopljeno. V oknu z nastavitvami morate prestaviti vse drsnike v položaj za izklop. To je edini način, da onemogočite sledenje Windows 10 (vsaj v prvem koraku). Kaj pa, če uporabnik še vedno sprejema privzete nastavitve?

Onemogočanje storitev sledenja v operacijskem sistemu Windows 10 po namestitvi

Na tej točki predpostavimo, da je sistem nameščen in se izvaja. V sistemu Windows 10 onemogočanje sledenja uporabnikom poteka prek menija z možnostmi in v razdelku zasebnosti.
V razdelku Splošne nastavitve morate vse faderje nastaviti na izklopljen položaj, nato kliknite na vrstico, da prejmete oglas od Microsofta, in v oknu se prepričajte, da so vsi drsniki nastavljeni na izklopljen položaj.
Nato v operacijskem sistemu Windows 10 zagotavlja tudi nadzor zaustavitvedeaktiviranje geolokacije. V prejšnjem meniju izberite element vrstice in izklopite vse, kar je tam. Bodite pozorni na dnevnik lokacije in ga očistite.
Zdaj se obrnite na vrstice fotoaparata in mikrofona, kjer prikažemo tudi vse drsnike v izklopljenem položaju. Če je v razdelku za jezik in rokopis na voljo vrstica »Spoznaj me«, je onemogočeno celotno sledenje. V zadnji fazi se prijavljamo v naš račun in izklopimo vse aplikacije, ki ga lahko uporabljajo.
V oddelku za povratne informacije za sestavo nastavite parameter "Nikoli" in za diagnostične podatke - "osnovne informacije". Po tem lahko omogočite ali onemogočite storitve v ozadju, vendar to v resnici ne igra vloge. V zadnjem zavoju izklopimo telemetrijo. V ta namen uporabimo ukazno vrstico, ki teče v imenu skrbnika, kjer se naslednji seznam ukazov vnese s tipko za vnos za vsako od njih, kot je prikazano na spodnji sliki.
Če uporabljate brskalnik, Edge, mora najti možnost Ne sledi poizvedbi in nastavite položaj. V varnostnih nastavitvah lahko onemogočite zaščito v oblaku in onemogočite sinhronizacijo podatkov v računih.
Končno lahko preprosto blokirate vse Microsoftove strežnike v datoteki Hosts.

Veljavni programi

Načeloma se lahko vsak program spremljanja uporablja v sistemu Windows 10. V prvem primeru bo deloval isti upravitelj sistema Windows 10. Ampak za popolno zaupanje inZa avtomatizacijo postopka je najbolje uporabiti dve preprosti orodji: DWS ali Onemogoči sledenje zmagam.

Sorodne publikacije