Canon IXUS 155: Ocene uporabnikov in ključne funkcije

Blagovna znamka IXUS je sinonim za elegantne Canonove vrhunske fotoaparate, zato je čudno, da 155. model stane manj kot 100 funtov. Vendar pa je ohranila vse običajne značilnosti ravnila - tanek stilsko kovinsko ohišje, na voljo v črni, rožnati, modri in srebrni barvi.

Glavne funkcije

Poleg senzorja z ločljivostjo 20 milijona slikovnih pik so na voljo tudi 10-kratni optični zoom z možnostjo makro povečave pri centimetrski goriščni razdalji in slikovni procesor DIGIC 4+. 27-palčni zaslon ima ločljivost 230.000 pik. Ni izhoda Wi-Fi ali HDMI. USB kabel ni priložen. Na srečo je fotoaparat opremljen s priključkom Mini-USB, ki ga je mogoče enostavno najti. Čeprav kamera izgleda kot kateri koli drugi model ravnila, ima IXUS 155 vsekakor nekaj dodatnih funkcij in novih funkcij. Tu je nekaj primerov. V primerjavi s svojim predhodnikom, se zoom IXUS 150 začne s širšim kotom. Poleg tega je bil nadgrajen slikovni senzor - ima 4 Mp več kot prej.


Lastnosti Canon IXUS 155 so po mnenju lastnikov nizke - zakasnitev med slikami je 17 sekund in se poveča na 83, ko uporabljate bliskavico. Samodejno ostrenje je počasnejše kot običajno: za zajemanje objekta potrebuje vsaj pol sekunde. Serijsko fotografiranje se izvaja s hitrostjo od 7 do /s. To je le malo hitreje kot zajemanje nespremenljivih okvirjev v običajnem načinu. Ergonomija je še ena zanimiva lastnost fotoaparata Canon IXUS 155. Povratne informacije uporabnikov so posebnev obliki fotoaparata, ki omogoča varno shranjevanje, ne da bi se pri tem pazili na morebitno kapljanje v fotoaparatu.


Krmilni elementi

Zadnja stena fotoaparata je tipična za Canonovo standardno pozicioniranje gumbov okrog navigacijske vrstice - razporejeni so v šah. Gumbi za makro in kompenzacijo osvetlitve, ki sta bili prej na hrbtni strani fotoaparata, sta bili zamenjani z gumbi Auto /Live in njihove funkcije so bile premaknjene v meni funkcij. Proizvajalec nenehno izvaja spremembe, ki povečujejo uporabnost navigacijske plošče, kar je mogoče pričakovati od IXUS 155. Morda najpogosteje imenovan meni funkcij.
Samodejni način omogoča uporabniku, da zatre bliskavico in izvede serijsko anketo. V živo lahko slike spremenite iz temne v svetlobo, od nevtralne do svetle in od hladne do tople in obratno. Obstaja tudi način programiranja z običajnimi nastavitvami ISO, ravnotežjem beline in možnostmi kompenzacije osvetlitve. Do njih lahko hitro dostopate prek nabora funkcij. Nekaj ​​drugih gumbov je bolj nenavadno. Če pritisnete Eco, fotoaparat preklopite na varčevalni način, ki po 10 sekundah shrani zaslon, da prihranite energijo baterije. V nasprotnem primeru zaslon izgine za minuto. Čeprav je to uporabna funkcija Canonovega digitalnega fotoaparata IXUS 155, povratne informacije od lastnikov kažejo, da niso prepričane, ali mu je treba dodeliti ločen nadzor. Še en gumb, označen z znakom, vam ponuja različne nasvete in nasvete na zaslonu. Ni podrobnosti - samo osnove dela s kontrolniki Canon IXUS 155 Silver. OceneUporabniki pravijo, da naj bo gumb za pomoč nameščen na nadzorni plošči in vključen v meni, saj ga večina lastnikov ne uporablja.

Kakovost slike

Na splošno kamera Canon IXUS 155 pregleda pohvale. Fotoaparat je zelo primeren za kakovostne slike, zahvaljujoč nadzoru hrupa ISO 100, ki ga pri tej občutljivosti praktično ni, in temna območja so označena z veliko količino podrobnosti z ostrimi ostrimi robovi. Pri prehodu na ISO 200 in še več - pri ISO 400 se začnejo pojavljati majhne ovire, vendar se na splošno slika lahko šteje za visoko kakovostno. Vendar pa je to res, če pogledate sliko s 100-odstotnim povečanjem. Če se zmanjša, potem posebna razlika ne bo opazna. Fotografije, posnete pri maksimalni in minimalni povečavi, se ne razlikujejo kvalitativno - okvirji so odlični, ne glede na goriščno razdaljo. Zaskrbljeni za delo objektiva v tem primeru ni vredno. Snemanje videa je možno v ločljivosti 720r, vendar je njegova kakovost slabša od konkurence.

Posebni načini

Nočni prizori so morda najpomembnejši vidik, ki ga je treba upoštevati pred nakupom digitalnega fotoaparata. Za razliko od navadnih fotoaparatov drugih blagovnih znamk je IXUS 155 eden najboljših kompaktnih modelov, ki omogoča snemanje odličnih nočnih posnetkov s hitrostjo zaklopa do 15 in prilagodljivo nastavitvijo ISO. Najbolj priljubljena funkcija Canon IXUS 155 uporabniških pregledov je makro način. Fotoaparat lahko snema s centimetrsko goriščno razdaljo, kar pomeni, da lahko nastavite objektivna minimalni razdalji od predmeta, ki je enak 1 cm. Lastniki, ki so preizkusili to funkcijo, potrjujejo, da model z njim dobro deluje.

Sodba

Uporabniški pregledi Canon IXUS 155 priporočajo tistim, ki želijo kupiti preprost kompaktni fotoaparat s kakovostnimi slikami in enostavnimi funkcijami, ki ustrezajo njihovim potrebam. Kljub razširjenemu prepričanju, da lahko samo SLR fotoaparati proizvajajo dobre posnetke, je IXUS 155 vsekakor eden tistih kompaktnih fotoaparatov, ki dokazujejo svojo napačnost. Poleg tega je to ugoden nakup, saj lahko kupite 20 MP, 10-kratni optični zoom, priročno oblikovanje telesa in makro in nočne scenske načine za manj kot 100 funtov.

Sorodne publikacije