Avto zvočnik - Kaj je to? Opis, vrste, načelo delovanja.

Pametni telefoni so že dolgo časa naši zvesti pomočniki. Oseba se ne razdeli s svojim pripomočkom čez dan in daje e-prijatelju sprostitev med spanjem. Seveda se med potovanjem uporablja tudi telefon. To je navigacija in poslušanje priljubljene glasbe prek povezave Bluetooth ali povezave AUX z avtoradiom. Kaj pa, če hočeš sprejeti pomemben klic? Zelo nevarno je, da se med vožnjo po telefonu moti, zakon pa je prepovedan. To težavo lahko rešimo z različnimi dodatki, imenovanimi zvočniki. Oglejmo si glavne elemente zvočnika, ki je način, kako ga namestiti in uporabiti.

Zvočnik, kaj je to?

Avtomobilski zvočnik je elektronska naprava, namenjena sprostitvi rok voznika iz telefona, ki vam omogoča, da govorite s sogovornikom prek zvočnika. Odlična možnost je, da uporaba slušalk ali slušalk ni tako priročna. Medtem ko naprave, vstavljene v slušne odlomke, zagotavljajo boljšo kakovost zvoka in ščitijo osebne klice iz ušes drugih ljudi, zmanjšujejo zaznavanje informacij s strani voznika.

Naprava je veliko cenejša od opremljanja avtomobila z lastniškim prostoročnim sistemom. In ne vsa vozila na naših cestah imajo podporo proizvajalca. Malo verjetno je, da bo lastnik starega, a resničnega jeklenega konja, želel postaviti velik znesekdenar, če je mogoče preprosto kupiti poceni zvočnik in rešiti problem pogovora za volanom. Napravo lahko namestite na senčnik in neposredno v vžigalnik, če upoštevate kompaktne različice.

Značilnosti strukture

Zvočnik, kaj je in kako je urejen? Naprava ima različne možnosti za celoten sklop, skupni elementi pa so naslednji:
 • velik zvočnik, zagotavlja glasen zvok sogovornika;
 • občutljiv mikrofon, ki lahko jasno zazna glas na daljavo;
 • krmiljenje velikih naprav.
 • Poleg glavnih elementov so lahko opremljeni tudi z dodatnimi funkcijami:
 • dodatnim mikrofonom, ki omogoča aktivno zmanjševanje hrupa, tj. Sogovornik vas sliši samo, vendar ne sliši hrupa prometa;
 • več zvočnikov namesto enega omogoča bolj glasen in jasen zvok;
 • moč iz akumulatorja namesto neposredne povezave z omrežjem avtomobila na vozilu, ki odpravlja kabino avtomobila pred prevelikimi žicami;
 • sistemska kontrola prostornine;
 • glasovni pomočnik, ki bo pomagal pravilno nastaviti in povezati napravo.
 • Glavne vrste zvočnikov

  Zasnove zvočnikov se lahko razlikujejo. Toda na splošno so vsi modeli razdeljeni v tri vrste: nameščeni na sončni ščit, nameščeni na armaturni plošči, vstavljeni neposredno v vžigalnik.

  1. Pritrdite na vizir. Ta vrsta naprave zagotavlja boljšo kakovost komunikacije, saj sta mikrofon in zvočnik neposredno ob vozniku.Vse kontrole so pri roki in lahko nadzorujejo zvočnik, praktično brez odvračanja pozornosti od ceste. Glavna nevšečnost je, da je treba pripomoček občasno odstraniti za polnjenje in se nahaja nekje v bližini vžigalnika. In v primeru, če ni vgrajene baterije, je potrebno potegniti podaljšek moči pod elementi ohišja kabine.
  2. Pritrdite na sprednji plošči. Za razliko od prve, so te naprave primernejše za napajanje in napajanje. Lahko je opremljen z dodatnimi zasloni. Kakovost povezave pa je lahko nekoliko slabša, saj se te vrste zvočnikov nahajajo na razdalji od voznika. Poleg tega je njihova uporaba še bolj moteča od ceste, ker si morate ogledati napravo. 3. Namestite ga v vžigalnik. Ta Bluetooth zvočnik je najbolj dostopna možnost. Hkrati zagotavlja nizko kakovost komunikacije. Vse zato, ker se lahko območje vžigalnika, odvisno od lokacije, prekriva. V skladu s tem bo zvok, ki ga je posnel mikrofon, tiho. Poleg tega imajo takšne naprave majhno telo, zato ne morejo biti opremljene z velikimi in glasnimi zvočniki, kar vpliva na kakovost zvoka sogovornika.

  Načelo delovanja

  Namestitev in priključitev naprave sta zelo enostavna in ne zahtevata veliko časa: 1. Najprej določite lokacijo zvočnika in ga pritrdite v udobnem položaju, tako da je na razdalji podolgovate roke. 2. Po potrebi priključite napajalnik. V tem primeru, ko napravaOpremljen je z vgrajeno baterijo, ki mora biti v celoti napolnjena. 3. Naprava se poveže s telefonom ali pametnim telefonom prek protokola Bluetooth na enak način kot vse brezžične slušalke ali slušalke. Vrstni red dejanj bo določen v navodilih za zvočnik. Če pa je naprava opremljena z glasovnim pomočnikom, vas bo, ko ga boste prvič vklopili, pozvali, kako pravilno priključiti telefon.

  To je vse! Telefon je postavljen na priročnem mestu, kjer ne bo odvrnilo videza, skušnjava, da si vzamete roke. Sprejem klica se lahko izvede samodejno ali po pritisku na klicno tipko. Ta gumb je odgovoren za končanje klica. Ne pozabite, da brezžična povezljivost spodbuja hitrejše praznjenje akumulatorja, zato morate skrbeti za polnilnik za avtomobil ali zunanjo baterijo.

  Zvočnik Jabra

  Naprava Jabra je zlata sredina pri izbiri najboljše možnosti za zvočnik. Elektronika tega proizvajalca združuje maksimalno funkcionalnost, odlično kakovost in ugodne cene. Avtomobilski zvočnik Jabra SP5050 je priljubljen model, ki je prejel veliko pozitivnih ocen motoristov. Elegantna naprava ima relativno majhne dimenzije in se harmonično ujema z notranjostjo vsakega avtomobila. Glavne prednosti naprave:
 • velika gumbna plošča za sprejem in zavrnitev klica naprave;
 • majhna teža naprave, tako da okvir zvočnika ne bo spuščenodpravljanje nepravilnosti na cestah;
 • odlična kakovost reproduciranega zvoka;
 • čistost jezikovnega dojemanja;
 • Samodejni odklop naprave, če ni povezave Bluetooth več kot 15 minut.
 • S popolnoma napolnjeno baterijo naprava zagotavlja približno 12 ur pogovorov. Ampak to še ni vse. V stanju pripravljenosti zvočnik traja približno 200 ur. Glede na ocene lastnikov avtomobilov, naprava tiho vzdrži teden aktivne uporabe. Stroški naprave se gibljejo od 40 $ do 100 $.

  Povzetek

  Zdaj je vsakdo prebral članek o vprašanju, kaj je ta zvočnik, lahko da jasen in podroben odgovor. Je preprosta in enostavna za uporabo, ki pomaga vozniku sprostiti roke med pogovorom po telefonu. Različne sorte, od asketskih modelov do celotnih elektronskih agregatov, s številnimi funkcijami, omogočajo optimalno izbiro za vsak proračun.

  Sorodne publikacije