Luminescentna dnevna svetilka: foto, fluorescenčne fluorescenčne dnevne svetilke

Fluorescentna fluorescentna svetloba ima svoje ime zaradi fosforja, ki se nahaja na notranji strani cevi. Kdor razume te svetilke, lahko opazi, da telo vsebuje fosfor. Zaradi prisotnosti fosforja je lahko ta žarnica svetlo oddaja, če jo primerjamo s konvencionalnimi žarnicami z enako močjo. Zato bo poraba električne energije minimalna.

Značilnosti dela

Treba je opozoriti, da pri proizvajalcih luminoforja pogosto dodajamo posebne dodatke, da bi spremenili nastali učinek. Svetilke so običajno izdelane v obliki ravne cevi z obročem ali preproste oblike.


Prva možnost je izdelana iz posebnega valja. Sestavljen je iz stekla in sokla. Druga možnost je kartuša in steklena cev. Lahko je ravna ali spiralna. Ta tip se je imenoval kompaktna fluorescentna svetilka dnevne svetlobe. Naprave, ki so izdelane v dveh variantah: z rezbarskim in zatičnim tipom. Različica z rezbarijo je primerna za konvencionalni vložek, ki je bil predhodno nameščen z žarnicami. Kontakt se uporablja samo v napravah, ki imajo posebno vtičnico. V notranjosti cevi so plini in živo srebro. Zaradi prisotnosti živega srebra se štejejo za nevarne za uporabo. Izdelek deluje z luminophorum sijajem. Ko je tok napajan, se ogrevavolframovega elementa, je izpust in s pomočjo mešanice plinov se začne žariti. Pojavlja se v ultravijoličnem spektru. Glede na to, da ima notranja površina bučke fosfor, ki vključuje fosfor, se po interakciji z njo buča.Barvna paleta

Obstaja 7 vrst fluorescentnih fluorescentnih dnevnih svetilk. To so tisti, ki svetijo z barvno temperaturo. Obstaja bela svetloba in obstaja več odtenkov - od naravno belih do hladnih. V tem primeru je možnost sevanja sedem. Imajo različne oznake in različne lastnosti. Poglejmo podrobneje druge dele svetilk.
Vrste vtičnic
Fluorescenčne dnevne svetilke za dnevno vožnjo, v nasprotju z žarnicami, se ne smejo vključiti neposredno v električno omrežje. V ta namen se uporabljajo predstikalne naprave. Urejajo dobavo električne energije. Naprave so razdeljene na dva tipa: z zunanjo napravo in vgrajeno. To je mehanska ali elektronska naprava s potisnim krmiljenjem. Predstikalne naprave se lahko vstavijo v vpenjalno glavo in v svetilko posebej. Če ste vzeli naprave, ki imajo zunanje značilnosti, potem obstajata dve vrsti: z dvema in štirimi podstavki. Ko gre za slednje, so takšne naprave povezane s posebno napravo ali dušilko. Podnožje kontaktov je mogoče povezati le z zadnjim elementom. Pogosto se tovrstne svetilke uporabljajo za lestence in napeljave. Obstajajo tudi modeli, ki imajo vgrajene elektronske palicezagonski sistemi. Podnožje je izdelano z nitjo, ki ne presega določenega premera (standardnega ali majhnega).

Obseg uporabe svetilk

Fluorescenčna sijalka dnevne svetlobe se uporablja na različnih področjih. Uporablja se za gospodinjsko, javno in industrijsko razsvetljavo. Za osvetlitev stavbe ponoči in za ustvarjanje svetlih oglaševalskih plakatov se uporabljajo tudi naprave, ki imajo drugačen barvni učinek. Označujejo lahko vitrine, na katerih je nameščeno sveže meso. Za takšne potrebe se uporabljajo svetilke z rožnato barvo. Ta vrsta osvetlitve ozadja pogosto izboljša videz izdelka, ki se prodaja. Za bolnišnično dezinfekcijo prostorov se v bolnišnicah uporablja sevanje fluorescentne svetilke dnevne svetlobe (dolžine 55 cm ali več) in sevanja UV spektra. Dejstvo je, da za razliko od kvarčne naprave nima močnega sijaja. Ko gre za velike nakupovalne centre, pisarne in druge prostore, se za osvetljevanje uporabljajo fluorescenčne sijalke.

Prednosti in slabosti

Svetilke za luminiscenco bele dnevne svetlobe imajo, tako kot vse druge, svoje prednosti. Na primer, prejeli so veliko količino učinkovitosti, dolgo življenjsko dobo, odlično svetlobno moč, majhno temperaturo steklene žarnice, če jo primerjamo z žarnico. Na voljo je tudi v več barvnih odtenkih. Ko že govorimo o slabostih, je treba opozoriti, da imajo takšne naprave zelo visoke stroške. Če jih razbiješali deformirati, potem obstaja nevarnost, da bo prišlo do kemične kontaminacije. Če se obremenitev omrežja spremeni, bo lučka utripala. Naprava ne bo delovala pri temperaturah pod ničlo, zato je treba opozoriti, da so takšne naprave zahtevne za ta indikator. Če govorimo o razlikah v obremenitvi v omrežju, se bo z rednimi dirkami zmanjšala življenjska doba operacije. Opozoriti je treba, da svetilke z zatemnilnikom ni mogoče uporabiti. Na žalost bo to povzročilo samo okvaro. Najbolje je uporabiti konvencionalna stikala, ki bodo prihranila dolgo življenjsko dobo, vendar le, če bo oseba pravilno upravljala napravo.

Označevanje

V članku so na voljo fotografije fluorescentnih žarnic dnevne svetlobe z oznakami. Kaj pa pomenijo te številke? Domači proizvajalci imajo svoj sistem, ki izdeluje oznake. Najpogosteje je sestavljen iz štirih ali petih črk, pomešanih s številkami. Če je na začetku črka "L", to pomeni, da je vrsta žarnice sama svetleča. Druga črka označuje značilnost barve, ki zasenči napravo. Tretji - povečana učinkovitost učinkovitosti ali boljši prenos odtenkov. Četrta črka označuje obliko naprave. Zadnja številka označuje moč. Treba je opozoriti, da ima vsaka fluorescenčna sijalka 36W določene indikatorje. Poleg tega obstajajo številni odtenki možnosti za fluorescenčne sijalke bele dnevne svetlobe. Cena za izdelke je drugačna. Prodane svetilke za 36 rubljev, in za 500 rubljev. Vse je odvisno odproizvajalec in namen žarnice.

Sorodne publikacije