Intel HD Graphics 530: funkcije in odgovori

Ta material bo v celoti namenjen grafičnemu adapterju, ki je integriran v silicijsko ploščo CPU - Intel HD Graphics 530. O njej bodo podrobneje razpravljali značilnosti, osnovne specifikacije, seznam čipov s tem pospeševalnikom. Na voljo bo tudi seznam nalog, s katerimi bo lahko obravnaval takšen pospeševalnik.

Pozicioniranje. Modeli procesorjev s tem pospeševalnikom

Praktično vsi namizni modeli procesorjev 6. generacije so opremljeni z Intel HD Graphics 530. Značilnosti te vgrajene rešitve vam omogočajo, da rešite zelo velik seznam nalog. Te vključujejo pisarniške aplikacije, predvajanje različnih avdio vsebin, brskanje po spletu, grafične urejevalce in celo igre. Samo v zadnjih dveh primerih morate narediti popravek, da format slike ne sme biti več kot HD. Z večjo ločljivostjo grafične kartice zmogljivost morda ne bo dovolj, in to bo povzročilo upočasnitev in nevarnosti računalniškega sistema v procesu delovanja. S takim pospeševalnikom je opremljenih skupno 11 modelov procesorjev. Te vključujejo:


 • Rešitve serije i7 z indeksi 6700 in 6700K.
 • Čipi linije i5 so 6600K, 66006500 in seveda 6400.
 • Dvojedrni procesorji družine i3, označeni z 63206300 in 6100.
 • Pisarniški procesorji serije Pentium so opremljeni tudi s takšno grafično kartico . Njihovi modeli so G4500 in G4520.
 • Vse te računalniške komponente spadajo v 6. generacijo blagovne znamke Intel Corporation s kodnim imenom Core.

  Značilnosti grafičnega čipa

  V skladu z oznako proizvajalca podjetja GT2 ima grafično kartico Intel hd graphics 530. Njegove lastnosti poudarjajo prisotnost 24 pretočnih procesorjev. Izjema od tega načrta so najbolj proračunske CPU, pri katerih je en blok deaktiviran. Vsi so izdelani v skladu s tehnološkimi standardi 14nm. Hitrost grafičnega procesorja se lahko giblje od 350 MHz do 115 GHz. Tudi v nekaterih primerih se lahko zadnja največja vrednost zmanjša na 105 GHz ali celo 950 MHz.


  Seznam video izhodov za povezavo monitorja je odvisen od posebnega modela matične plošče, vendar je večinoma analogni VGA in digitalni HDMI. Po potrebi lahko kupite dodatne adapterje za DVI-port ali DisplayPort-priključek.
  Organizacija spomina
  Video podsistem Intel HD Graphics 530 je popolnoma nestandarden, tako kot pri integrirani grafični rešitvi. Ločeno dodeljenega RAM za potrebe grafičnega pospeševalnika v tem primeru ni. V ta namen je sistemski pomnilnik rezerviran. Njegovo število je določeno v Bio. Poleg pospeševalnika in procesorskega dela je na eni silicijski oblogi v tem primeru tudi severni most čipov, ki ga dopolnjuje 2-kanalni OCP krmilnik. Z njegovo pomočjo se realizira izmenjava informacij med video kamero in vgrajenim pospeševalnikom. Širina vodila medpomnilnika video posnetkov je lahko 64 bitov do velikosti 1 GB in 128 bitovod 1 GB do 2 GB. Poleg tega je treba opozoriti, da lahko vgrajeni video shrani obdelane informacije v tretji ravni predpomnilnika. Ta arhitekturna značilnost nam omogoča, da povečamo hitrost obravnavane silicijeve raztopine.

  Produktivnost. Testi

  Ustrezna raven igralne zmogljivosti vam omogoča izračun parametrov Intel HD Graphics 530. Funkcije pomagajo pri zagonu nekaterih iger, čeprav z nizko kakovostjo, vendar v ločljivosti Full HD. GTA 5 v HD formatu lahko doseže 30-50 sekund. Hkrati z nizko kakovostjo in najmanjšo podrobnostjo slike. Ampak to je minimalna sprejemljiva kakovost igre. Istočasno se ne bo zgodilo nobeno "zaviranje". Podobne rezultate izda "Mad Max". Vse enake ločljivosti 1280x768 in minimalne parametre slike pri 30-40 sekundah. Znatno boljše rezultate dobimo v Armoured Warfare, ki vam ob enakih nastavitvah omogoča 50-60 fps. Še višji rezultati v igri Overwatch. Tukaj lahko računate na 90-100 fps in na popolnoma udobno igralno okolje. Ločeno je treba opozoriti na igro "League of Legends". Lahko ga zaženete v polni visoki ločljivosti in z visoko kakovostnimi slikami. V tem primeru bo fps 60-70. To pomeni, da je lahko zelo prijetno igrati.

  Stroški procesorjev, ki so opremljeni s podobnim pospeševalnikom

  Precej drage in cenovno zelo ugodne procesorske naprave so opremljene z Intel HD Graphics 530. Te specifikacije, fotografije in osnovne tehnične specifikacije tega adapterja to potrjujejo. Je vsestranski. Najdražji čip, opremljen s tem pospeševalnikom, je i7-6700K. To je vodilni CPU v okviruPlatforma LGA1151, ki lahko obdeluje kodo v 8 tokovih, deluje na najvišjih možnih frekvencah in ima veliko velikost predpomnilnika. Prav tako je odklenil množitelj in ne dela veliko za overclock. Priporočeni strošek je trenutno 339-350 $. Mlajši model, ki vključuje grafični pospeševalnik, je linija Pentium G4500. V tem primeru se programska koda obdeluje na dveh jedrih, količina predpomnilnika se močno zmanjša, njena taktna frekvenca je 35 GHz in ima zabeležen množitelj (ta CPE ni mogoče razpršiti). Priporočeni strošek je $ 75-82.

  Poraba energije. Temperaturni način

  Termični paket od 51 do 91 W ima procesorske naprave, ki so opremljene z Intel R HD Graphics 530. Značilnosti teh čipov ne omogočajo neposrednega določanja ravni energije, ki jo porabi vgrajena grafika. Toda najvišja vrednost temperature za ta pospeševalnik je omejena na 64 ° C.

  Mnenja

  V vsakem primeru Intel HD Graphics 530 trdi, da je odločitev o začetni stopnji igranja. Zdaj se diskretni pospeševalci ekonomskega razreda postopoma umikajo v neobstoj. Uporabljajo se samo v primerih, ko je vgrajena grafika pokvarjena. Obstaja pa ena preprosta razlaga: zmogljivost vgrajenega video sistema je primerljiva z ločenim proračunom. V tem odtenku lastniki takšnih računalniških naprav poudarjajo pozornost. Vse pomanjkljivosti v tem člankurešitev zagotovo ne temelji na pozicioniranju. Toda za prednosti je mogoče pripisati zadostno hitrost, sprejemljivo funkcionalnost in odsotnost potrebe po nakupu posebej.

  Sklep

  Intelova grafična kartica HD Graphics 530 se ne more pohvaliti z nekaterimi revolucionarnimi zmogljivostmi, kar potrjujejo njene značilnosti v primerjavi z bolj produktivnimi grafičnimi pospeševalniki (Intel GT3 ali GT4). Toda eno dejstvo, da je sposoben enako tekmovati z diskretnimi adapterji ekonomskega razreda, govori veliko. Prav tako je treba opozoriti, da se številne igrače na takem pospeševalniku sprožijo s popolnoma udobno sliko. V prihodnosti lahko takšni izdelki celo izločijo celo pospeševalnike srednjega razreda. Organizacija, ki jo imajo, bo zelo podobna junaku tega članka.

  Sorodne publikacije