Kaj je optični pogon?

V sodobnih območjih malo uporabnikov računalnika razume, da je optični pogon zelo potrebna stvar. V dobi interneta, preobremenitve informacij in miniaturnih flash pogonov te naprave postopoma izstopajo iz mode. Poleg tega večina proizvajalcev prenosnih računalnikov že odvzema svoje naprave temu običajnemu atributu. Vendar pa morate temeljito oceniti situacijo in morda se boste zavedali, da je prezgodaj, da bi se odrekli tej pomembni komponenti računalniškega ekosistema.

Kaj je to?

Optični pogon je naprava za branje podatkov iz optičnih medijev. Najnovejši so CD-ji, CD-ji, DVD-ji, Blu-ray in mini diski, na začetku pa so obstajali konvencionalni pogoni, ki so lahko delovali le s kompaktnimi kompaktnimi diski in so lahko le brali podatke. Tehnološko in drag proces


Nato so bile naprave, ki so lahko zapisovale na CD, nato pa je prišel čas za DVD-je, kot običajno, so jih naprave najprej lahko prebrale, nato pa - za snemanje. Krona obdobja DVD-ja je bila sposobnost branja in pisanja dvoslojnih glasov, od katerih so glavni različni Vendar pa je hitrost snemanja in branja pustila veliko zaželenega.
Zadnja faza razvoja optičnih pogonov je sposobnost branja in zapisovanja Blu-ray medijev. Ti glasovi se uporabljajo za snemanje in pregledovanje vsebine HD in imajo dobro zmogljivost (približno 40 gigabajtov). Obstajajo taki pogoninajdražji v našem času, pa tudi najbolj povpraševanja. Ampak ne govori, in hitrost branja USB pogon je veliko višja kot CD. Zato danes večina uporabnikov osebnih računalnikov in prenosnih računalnikov raje poganja flash pogone. In to je povsem upravičeno v smislu hitrosti. Zdaj pa poglejmo klasifikacijo pogonov in njihovih zmožnosti.


CD-R /RW

Optični pogon CD-R /RW je bil prva naprava, ki je lahko brala in zapisovala podatke s CD-jev, ne samo CD-jev. V tistih dneh so te naprave lebdele. Vendar pa niso dolgo živeli. Dejstvo je, da lahko standardni CD vsebuje samo 700 megabajtov informacij. In v sodobni realnosti to katastrofalno malo. Tako je na primer povprečni film zdaj "tehtal" eno in pol gigabajtov. Torej računaj. Zato se je era CD-jev hitro končala. Zdaj se namestitev optičnega pogona za CD-R /RW format v osebne računalnike in prenosne računalnike ne izvaja. Zaradi zgoraj navedenih razlogov.
Vendar še vedno obstajajo področja, na katerih se uporabljajo CD-ji. Na primer, v glasbeni industriji. Mnogi izvajalci še vedno objavljajo albume na CD-ju. Vendar to ne pomeni, da so ustrezni pogoni še vedno živi. Njihovo delo je enostavno opraviti z optičnim pogonom DVD-RW. Mimogrede, o tem bomo govorili v naslednjem poglavju. Doslej naj povzamemo zgoščenke in povezane pogone. Brezupno so zastareli. Moralno in fizično.

DVD-R /RW

Ta pogon je naslednik prejšnjega. Glavna razlika je vrsta podprtih kuponov. Mediji za optični formatDVD vsebuje 45 gigabajtov informacij. In to je že več filmov. Ni presenetljivo, da so ti pogoni hitro odnesli ciljno občinstvo v kompaktne dokumente. Optični nosilci takšnega načrta se uporabljajo v igralniški industriji. Filmski producenti so prav tako radi posneli svoje stvaritve na takih diskih. Toda slednji zdaj raje praznino Blu-Ray. Na DVD-ju vsebina HD ne bo zapisana. Ni presenetljivo, da je DVD-R /RW optični pogon najbolj priljubljen tip naprave v današnjih osebnih računalnikih in prenosnih računalnikih. Čeprav slednji začnejo znebiti te komponente masivno.
Glavna značilnost vzrokov takšnega načrta je vseobsegajoča. Uspešno se spopadajo s snemanjem in branjem DVD-jev in CD-jev. Zato so ti pogoni tako priljubljeni med igralci in ljubitelji, da shranjujejo informacije na optičnih medijih. Drug pomemben plus je dejstvo, da za večino modelov ni treba iskati gonilnika optičnega pogona za operacijski sistem Windows 7 ali katerega koli drugega operacijskega sistema. Sistem ga samodejno najde v svojih skladiščih. Znano je, da samo Plextor izdelki zahtevajo dodatne gonilnike. Vendar so vključene v napravo. Zato se težave ne bi smele pojaviti.

DVD-R /RW DL

To je naslednja razvojna faza. DVD-R /RW DL optični pogon je naprava, ki lahko upravlja dvoslojne DVD pogone. Imajo številne prednosti in slabosti v primerjavi z običajnimi DVD-ji. Od prednosti je treba omeniti povečan obseg. Zdaj disk vsebuje skoraj 10 gigabajtov informacij. Od slabosti je hitrost pisanja in branja. Ona je zanemarljiva. Ampak za povečanje mesta, ki ga morate plačati.Optični pogoni tega načrta so univerzalne naprave, ki lahko snemajo skoraj vse znane optične medije (razen Blu-Ray). Taka omnidirekcija je odločilen dejavnik pri izbiri pogona.
V zvezi s hitrostjo zapisovanja dvoslojnih optičnih nosilcev ima pri tem pomembno vlogo gonilnik optičnega pogona. Zato je priporočljivo, da proizvajalec uporablja samo originalne gonilnike. Standardni sistem ne ustreza. Ne vedo, kako ravnati z velikimi količinami. Čeprav glasnost ni tako velika. V vsakem primeru hitrost snemanja takih medijev ne presega 12x. In to je zelo majhno. Ni presenetljivo, da so optični pogoni izven mode. Hitrost snemanja pogona USB je veliko višja. Zdaj pa preidimo na najbolj napreden tip pogona.

Blu-Ray RW

Trenutno je to najbolj napredna in priljubljena vrsta optičnega pogona. Te naprave ne morejo samo brati praznih "blu-ray", temveč tudi pisati na njih. Treba je omeniti, da lahko zmogljivost takih prevoznikov doseže 40 gigabajtov. To je nerealno. Sodobni ustvarjalci medijskih vsebin uporabljajo take diske za snemanje filmov v polnem HD formatu. Zato ima takšen pogon na osebnem računalniku ali prenosnem računalniku. Vendar pa te naprave imajo eno funkcijo: zelo priporočljivo je, da namestite Windows 7 voznik optični pogon. In programska oprema potrebuje original. Proizvajalec.
Pogon za standardni "blu-ray" je prava univerzalna naprava. Preprosto se spopada z vsemi vrstami optičnih medijev. Zato je nameščen na najbolj dragomodeli prenosnih računalnikov. Optični pogon Blu-ray je najnaprednejša naprava za branje optičnih podatkov.

Pogoni za brizganje

Obstajajo tudi naprave, ki pri snemanju natisnejo sliko na posnetku. V svoji zasnovi so na voljo posebni rezervoarji z barvo. Po zapisovanju informacij na disk se začne postopek pršenja slike na površino medija. Slika izbere sam uporabnik. Vendar se takšne naprave štejejo za polprofesionalne. Zato so precej drage.

Najboljši proizvajalci pogonov

Tukaj so poudarili japonske družbe. Slava za kakovostne pogone podjetja Pioneer in Plextor. "Pioneer", mimogrede, sprosti prvi pogon CD-jev. Razvili so tudi sposobnost branja in zapisovanja DVD-jev. Da, in na splošno je bil v tej družbi razvit razvoj vseh obstoječih formatov optičnih medijev. Plextor tudi ne zaostaja. Vendar pa niso ničesar izmislili, ampak samo do popolnosti. Ni presenetljivo, da sta ti dve podjetji najboljši. Za njimi so že taki "srednji kmetje", kot so LG, Sony, Technics in tako naprej. Toda tudi danes so "rezkarji" iz "Pionirjev" najboljši.

Sklep

Optični pogon je torej naprava za branje informacij iz optičnega medija. Naprava lahko tudi piše datoteke na diske različnih formatov. Če želite svoj računalnik zavarovati s takšno napravo, ne pozabite, da je nakup Blu-ray baklje vreden. On je najbolj univerzalen. Kot za določenega proizvajalca, je najbolje, da izberete naprave iz "Pioneer" in "Plexostor". Bili so pionirji in še vedno zagotavljajo kakovostne komponente.Če potrebujete večnamensko in kakovostno napravo, potem vam ni treba prihraniti denarja.

Sorodne publikacije