Inetpub: kaj je ta mapa, jo lahko odstranite in kako to naredite prav?

Včasih se zgodi, da nekateri posebej zanimivi uporabniki gledajo, kaj točno je v sistemski particiji z operacijskim sistemom, in obstaja imenik Inetpub. Kaj je ta mapa - mnogi uporabniki nimajo koncepta, glede na to, da na viruse vplivajo njegov pojav. Nekateri ga poskušajo takoj odstraniti. Toda, ali moram to storiti?

Inetpub: kaj je ta mapa?

Takoj želim uporabnike opozoriti na katero koli stopnjo usposabljanja, da je rezultat virusnih napadov videz tega imenika ne.
Kako izbrisati mapo Inetpub (Windows 10), in na splošno, če želite to narediti, medtem ko mi pustimo stran, in si oglejte sam imenik. Lahko se pojavi, ko privabite nekatere Microsoftove storitve ali namestite določene igre.


Vsebina imenika je pravzaprav poseben niz internetnih strežnikov, ki jih ustvari Microsoft, za katerega je storitev IIS (Internet Information Server) odgovorna za uporabo sistema. Če vaš računalnik nima dostopa do teh storitev ali spletnega razvoja, lahko onemogočite storitev in izbrišete imenik iz vsebine.

Inetpub mapa (Windows 10): jo lahko izbrišem po običajni metodi?

Toda tu je glavni problem, da običajna tehnika tukaj ne bo pomagala. Lahko poskusite znebiti imenik. Če želite izbrisati mapo Inetpub, vam verjetno ni treba razlagati (samo naredite normalno delovanje v Raziskovalcu ali v katerem koli drugem upravljalniku datotek). Toda zlo- Ob ponovnem zagonu bo obnovljen. To je posledica dejstva, da je storitev IIS v aktivnem stanju, čeprav je privzeto onemogočena.


Onemogočanje storitve IIS

Zato je malo jasno, da je sestavni del sistema Inetpub, ki je imenik in je odgovoren tudi za storitev. Zdaj pa nekaj besed o pravilnem onemogočanju storitve Microsoft (to morate storiti vsaj zato, ker storitev sama uporablja veliko RAM-a).
Najprej morate uporabiti razdelek programov in komponent, kjer bi moral seznam komponent pregledati vrstico, ki označuje storitve IIS. Če so iz neznanega razloga v aktivnem stanju, preprosto odstranite nalepko iz vrstice. Po kliku na gumb "OK" (V redu), da shranite spremembe, boste morali malo počakati, dokler ne začnejo veljati, in po zaključku postopka bo potrebno v celoti ponovno zagnati sistem. Po ponovnem zagonu bo vsebina imenika Inetpub popolnoma očiščena. Če želite, lahko prazno mapo pošljete v koš ali jo izbrišete pri brisanju s kombinacijo Shift + Del. Ne pozabite: če se storitev ponovno aktivira, se izogibajte ponovnemu pregledu kataloga.

Možne težave z dostopom do nekaterih virov: urejanje datoteke Hosts

To velja za imenik Inetpub. Kaj je ta mapa, smo že ugotovili. Zdaj pa nekaj besed o možni blokadi dostopa do določenih virov. Glede na povratne informacije uporabnikov so po odstranitvi te komponente:včasih opazimo težave.
Vendar je treba omeniti, da je z IIS in oddaljeno mapo praktično nepovezan. Za začetek preverite sistem za viruse, ker lahko nekateri dejansko omejijo dostop. V večini primerov vnesejo lastne vnose v datoteko Hosts. Treba ga je najti in urediti.
V sistemski mapi gremo v imenik System32, nato - Drivers, in končno v imenik itd. Odprite datoteko in poglejte njeno vsebino. Zadnja vrstica mora biti naslov lokalnega lokalnega gostitelja, ki se začne z vrednostjo 127,0. Vsi naslovi pod to vrstico so blokirani viri, zato jih preprosto izbrišite.

Sklepna ugotovitev

Iz zgornjega lahko preprosto sklepamo: odstranitev mape in zlasti zaustavitev storitve ne vplivata na delovanje sistema. Temu vprašanju morate pristopiti samo z desne strani, saj običajno brisanje ne bo delovalo. Vendar, če uporaba nekaterih programov vključuje neposreden dostop do nje med delovnim procesom, onemogočanje ni priporočljivo. Vendar so navadni uporabniki veliko enostavnejši, saj je storitev sama po sebi privzeto onemogočena in na noben način ne vpliva na brskanje po internetu.

Sorodne publikacije