Kaj je mapa Perflogs na pogonu C in se lahko izbriše?

Pri nameščanju operacijskih sistemov Windows 7 ali novejših (na primer po XP) so uporabniki videli veliko inovacij. Zlasti se je nanašal na pojav nekaterih nerazumljivih imenikov, ki prej niso bili na sistemskem pogonu. Eden od teh je imenik PerfLogs. Kakšna mapa pod tem imenom je prikazana v Raziskovalcu ali drugem upravljalniku datotek in bo nadalje obravnavana. Da bi to razumeli, najprej preučimo, zakaj je bil ta imenik ustvarjen v sistemu.

Kaj pa mapo PerfLogs na disku C?

Ta imenik je bil prvič predstavljen v datotečni strukturi samo v sistemu Windows 7. Trenutno je prisoten na vseh najnovejših operacijskih sistemih. Toda zakaj uporabljati imenik PerfLogs? Kaj je mapa Windows 10, kot v operacijskem sistemu Windows 7 ali 8?
Da bi razumeli njegov namen, je treba dešifrirati zmanjšanje imena. Prvi del (Perf) je izpeljan iz angleške izvedbe, ki jo je mogoče razlagati kot "načrtovanje" ali "zmogljivost", drugi (dnevniki) pa dnevnike ali posebna poročila sistema, ki ustrezajo dnevniku učinkovitosti.


Kateri podatki so shranjeni v imeniku

Tako, ko govorimo o tem, kar je v mapi PerfLogs, je lahko razumeti, da je to kraj, kjer se hranijo posebne datoteke, v katerih se zabeležijo rezultati testov. uspešnosti, če obstaja. Posebej je treba opozoriti, da več testov poteka, več datotek je shranjenih tam. Po drugi strani pa so lahko precej velike, saj stara poročila nikamor ne gredo. DrugiZ besedami nova poročila niso napisana nad starimi. Konec koncev se lahko količina zasedenega prostora na disku bistveno poveča.

Privzeta nastavitev

Kaj je mapa PerfLogs v sistemu Windows 7 ali zgoraj razvrščenih sistemov, je malo jasnejša. Zdaj pa nekaj besed o niansah, ki jih mora poznati vsak uporabnik računalnika.
Dejstvo je, da na začetku v tem imeniku ni nobenih podatkov (prazen je ali ima najmanjši znesek). Ta poročila se prikažejo šele po preizkusih zmogljivosti z operacijskim sistemom. V bistvu se uporabljajo po določenem času, ko sistem začne bistveno upočasniti ali povzročiti napake na ravni sistema, kar pomeni povečanje obremenitve virov strojne opreme. Zato pogosteje izvajate teste, večja bo imela ta imenik. Vse to pa velja samo za orodje Windows. Da bi se izognili neredu sistemske particije, je bolje, da uporabite pripomočke tretjih oseb za testiranje učinkovitosti.

Ogled dnevnikov

Mnogi uporabniki bi radi videli popolna poročila, na primer, da bi ugotovili vzroke za degradacijo delovanja sistema. Toda preprosto odprite datoteke, ki so v imeniku PerfLogs, ni mogoče (za njihove razširitve privzeto Windows nima preslikanega programa). Kaj je torej s mapo PerfLogs, če ne morete odpreti njene vsebine? Težava je v tem, da se ta imenik nanaša na storitev za spremljanje uspešnosti, ne pa na storitev, ki obstaja v »Upravitelju«.naloge, "kar pa je predstavljeno v obliki skrite standardne aplikacije.
Pokličete ga lahko prek običajnega "Run" menija, če vnesete ukaz perfmon, to je zmanjšano ime učinkovitosti monitorja. Sam monitor mora uporabiti števce uspešnosti, ločene po skupinah, kjer si lahko ogledate rezultate vseh pregledov.
Preskusne datoteke se v tem primeru samodejno naložijo, vendar skupni rezultat poročila za vse kategorije ni shranjen v glavnem imeniku, temveč v priloženem imeniku Diagnostics, ki se nahaja v mapi Glavni glavni imenik sistema (PerfLogs). Zato datotek ni treba odpreti enega za drugim.

Lahko izbrišete mapo PerfLogs

Recimo nekaj besed o možnostih ali nezmožnosti dejanja. Ker je, kot smo že omenili, datoteke v imeniku lahko preveč prostora na disku, imajo mnogi uporabniki zelo naravno vprašanje, ali naj se ta imenik znebi. Lahko izbrišete mapo z vsemi prilogami in imeniki, vendar to ne bo vplivalo na delovanje operacijskega sistema. Uporabnik bo izgubil možnost ogleda rezultatov inšpekcijskih pregledov, če jih je opravil. V zvezi s samo mapo, tudi po njeni odstranitvi, bo operacijski sistem med ponovnim zagonom z lastnimi samodejnimi sredstvi za obnovitev nastavitev (vnosi v registru, mape in datoteke) samodejno ustvaril isti imenik. Nahaja se na isti lokaciji kot oddaljena mapa. Kot pri privzetih nastavitvah,ta samodejno ustvarjen imenik bo sprva prazen! Ko začnete testirati sistem za delovanje, boste takoj dobili povečanje njegove velikosti. Zaključek: Pogosto ni potrebno opravljati pregledov, da se ne bi povečala količina podatkov v mapi PerfLogs, potem pa ne bo motila.

Če je odločitev za izbris mape sprejeta, vendar v raziskovalcu ni mogoče izbrisati s standardno metodo, lahko uporabite program za odklepanje Unlocker ali se prijavite kot skrbniški račun. Še lažje - aktivirajte jo, da se prijavite preko ukazne vrstice in takoj dodelite vse pravice administratorja. Toda ukazna konzola mora biti najprej zagnana samo s skrbniškimi pravicami.

Na koncu

To je vse o imeniku PerfLogs. Kaj je mapa na sistemskem pogonu in za kaj je namenjena, želim upati, zdaj je postalo jasno. Kar se tiče odstranitve imenika, obstaja izbira na lastno uporabnika. Če boste včasih morali videti rezultate poročila za primerjavo preskusov iz različnih časovnih točk, se imenik najbolje ne dotika. Če je mesto v sistemski particiji zelo omejeno, lahko imenik izbrišete. In ne pozabite, da za normalno delovanje katerega koli sistema zadnjih generacij morate obdržati vsaj 10-15% celotne količine sistemskega diska. V prisotnosti zmogljivih procesorjev in velikih količin pomnilnika RAM, kot tudi za zmanjšanje uporabe sistemske particije, lahko preprosto onemogočite navidezni pomnilnik (izklopiteuporabi swap datoteko)

Sorodne publikacije