Xiaomi MiPad 16Gb: pregledi, pregledi in mnenja uporabnikov, tehnične specifikacije, prednosti in slabosti tabličnega računalnika.

Trenutno je ponudba tablet zelo raznolika. Toda pred kratkim nihče ni mogel misliti, da bo naloga okornega računalnika zmožna izvajati majhne pripomočke. Prednosti tablet so nesporne. Najprej so mobilni. Lastnik take naprave lahko odide na spletno mesto kjerkoli, dela z dokumenti in igra samo igre. Sodobne tablete so na voljo v vseh cenovnih segmentih. Odličen predstavnik vodilnih naprav so Appleovi izdelki. Toda v proračunskem razredu se je kitajski proizvajalec Xiaomi dokazal. Razmeroma pred kratkim se je pojavil na domačem trgu. Vendar pa je v tako kratkem času hitro prevzel vodilni položaj. Njeni izdelki so priljubljeni med ruskimi kupci zaradi optimalnega ravnotežja med stroški, kakovostjo in seveda funkcionalnostjo v pripomočkih.


Kot ste lahko uganili, bomo v tem članku razpravljali o značilnostih tabel v vrstici MiPad. Obstajajo trije. Po mnenju lastnikov je mogoče sklepati, da gre za resne konkurente ayapada jabolk.

Nadomestna zamenjava Apple iPad

Kitajska družba Xiaomi se ukvarja s proizvodnjo različne mobilne opreme. Vsako leto se proizvajajo številni pametni telefoni, navigatorji, modemi, tablice in druge naprave. Povpraševanje po tem izdelku se je začelo okrog leta 2011–2012.prodajo. Na Net, uporabniki celo dal vzdevek tega proizvajalca - "kitajski Apple". Opozoriti je treba, da je popolnoma upravičena. To potrjujejo pregledi tabličnega računalnika Xiaomi MiPad 16Gb. Vendar pa se za razliko od "jabolčnih" naprav kitajski prodajajo po precej ugodni ceni, vendar so opremljeni z aktualnimi aplikacijami. Prav tako ni komentarjev na kakovost. Vse funkcije delujejo odlično, montaža je dobra, kot materiali.


Pakiranje in pribor

Proizvajalec dostavlja svoje pripomočke v navadne kartonske škatle. Njihova zasnova je lakonična, kar povsem ustreza sodobnim trendovskim trendom. Odstopamo od teme in ugotavljamo, da je prvi, ki se je odrekel barvnim okencem, Apple. Drugi proizvajalci pa so to izkušnjo preprosto vzeli, kar se je, kot se je pokazalo v času, uspešno izvedlo. Ampak embalaža je samo škatla, in kar je najpomembnejše - kaj leži znotraj. Pregled komponent ne bo dolg. Dejstvo je, da je za razliko od drugih kitajskih proizvajalcev podan minimalni nabor virov. Ta dokumentacija, adapter, kabel USB. Nekateri pregledi Xiaomi MiPad 16Gb prve generacije pravijo, da je komplet imel tudi pisalo, vendar ne vse. Zato se lahko ta postavka šteje za bonus od prodajalca. Prihranki na komponentah so popolnoma razumljivi. Proizvajalec je uporabil minimalno količino, ki bi jo lahko ponudili, ne da bi precenila stroške pripomočka.

Videz

Ko gre za embalažo in opremo, je čas, da opišete videz. Vse tri generacije tablet so zelo podobne pripomočkom "jabolka". Na primer,Xiaomi MiPad 16Gb (bela srebrna itd.) Prve generacije je zelo podobna večji različici iPhone 5c. Primer teh modelov je iz plastike. Barve "jabolčnih" devays so podvojene v vrstici MiPad. Toda druga različica tablete ni tako svetla. Naprave so dobile zlate, sive in rožnate škatle. Toda to je tudi povsem razumljivo - Appleovi novi pripomočki so bili sproščeni v takšnih barvnih shemah. Xiaomi MiPad 2 (16Gb) je zelo podoben iPad mini. Tableta druge generacije že ima kovinsko ohišje. Plošče so izdelane iz tanke aluminijaste plošče. Razmerje stranic zaslona: 4: 3, kot je iPad. Uporablja se tudi isto dovoljenje.
Celotna zasnova je videti stroga, vendar ne izvirna, kot je izposojena od drugega proizvajalca. Vendar pa se ne more imenovati slabosti. Vendar obstajajo razlike. Aluminijasta zadnja plošča je mat in močnejša od iPad mini. Tretja generacija MiPada izgleda navzven kot druga. Na nadzorni plošči tabličnega računalnika je zaslon 79 ?. V zgornjem delu je objektiv kamere, opozorilna luč in senzor. Na dnu je standardna nadzorna plošča, sestavljena iz treh tipk, občutljivih na dotik. Central izvede možnost "domov", pod levo tipko programiramo funkcijo klicanja najnovejših aplikacij, desno pa se uporablja za vrnitev. Zadnji pokrov ima luknje za zvočnike in objektiv kamere. Na žalost ni bliskavice. Na desni strani so tipke za zaklepanje in gumbi za glasnost. Za povezavo slušalke izvajamo priključek 35 mm. Najdemo na vrhu. In od spodaj je USB Type-C priključek.
Kaj pravijo?pregledi uporabnikov na Xiaomi MiPad 16Gb? Vsi lastniki tega pripomočka pohvalijo proizvajalca za kakovost montaže. To je na najvišji ravni - ni vrzeli, škripanje in odmik ni. Prav tako je veliko všeč elegantno obliko, poenostavljeno obliko telesa, kot tudi odsotnost ostrih vogalov.

Xiaomi MiPad 16Gb. Dimenzije

Glede na to, da je tableta mobilna naprava, je njena velikost pomembna za vsakega uporabnika. Prvi model ravnila je tehtal 360 g. Pri tej teži je bila višina pripomočka 202 mm, širina - 135 mm. Uporabniki so zelo zadovoljni z indeksom debeline. To je 85 mm. Takšna tanka tableta je sanje vseh. Druga in tretja generacija se nekoliko razlikujejo od velikosti prve. Res je, zelo malo. V teh dveh modelih se je zmanjšala teža - 322 g (Mi Pad 2) in 328 mm (Mi Pad 3). Enako se je zgodilo z višino in širino. Te številke so bile 2004 mm oziroma 1236 mm. Glede na to, da je bila tableta MiPad 1 že precej tanka, so jo proizvajalci lahko že naredili. V drugi in tretji generaciji je bila debelina 7 mm.

Značilnosti zaslona in kamere Xiaomi MiPad 1 (16Gb)

Čas je, da preklopite na pregled specifikacij. Začnimo njihov opis z zaslona. Tablični računalnik je opremljen z visokokakovostnim zaslonom na osnovi IPS. Zaščiten je s steklom, ki je odporen na mehanske poškodbe. Proizvajalec je lahko uresničil odlično ločljivost - 2048 x 1536 px. Prosimo, upoštevajte, da je za 79-palčni zaslon to več kot dovolj. Res je, da se je izkazalo, da ni precej visoko gostoto indikator (326 ppi), vendar slika ne pixelize. Zelo dobro pri svetlosti zaslona in kotih gledanja. Antiblik lastnosti niso slabe, vendar bi lahkobiti boljši. Zato upoštevajo uporabnike. Raven pribitka bi lahko razvijalci zmanjšali zaradi uporabe kvalitativne oleofobne plasti.

Nadaljevanje pregleda Xiaomi MiPad 16Gb, nekaj besed za kamero. V tabličnem računalniku sta dva. Prvi (sprednji) je opremljen s 5 MP senzorjem. S postavljenimi nalogami dobro deluje. Glavna kamera, ki se nahaja na hrbtni strani, deluje na 8-megapixelni matrici. Na splošno ni posebnih komentarjev o kakovosti fotografij. Vendar pa jih je mogoče opraviti le z dobro zunanjo razsvetljavo. Težava je v majhnem, a pomembnem odtenku - pomanjkanju izbruha. V dnevnem okviru je izhod jasen, barve so ravni. Brez digitalnega hrupa. Kakovost slik, posnetih zvečer ali ponoči, se drastično zmanjša.

Operacijski sistem prve tablice serije MiPad

Xiaomi MiPad 2 /16Gb Silver tablet upravlja Android različico 442. Seveda obstaja lastniška lupina MIUI, ki je nameščena na vse naprave tega proizvajalca. Različica operacijskega sistema tabličnega računalnika je Russified, nameščena v Google Play. Vse aplikacije so že na namizju. Združite jih v en seznam. Vsakdo, ki uporablja pripomočke v sistemu iOS, bo opazil podobnost sistemov. Samo namizja in osnovne bližnjice lahko namestite na namizja, vendar aplikacija ne more. Na žalost, to ni igralo roko vmesnika, saj je prilagodljivost Androida meni, da je pomembna prednost.
Kaj uporabniki povedo o sistemu v pregledih? Xiaomi MiPad 16Gb žal deluje nestabilno. Pogosto se prikaže sporočilo o napaki. Ugotovljeno je bilo tudi, da niso vsimeniji so prevedeni v ruski jezik, ne samo angleški napisi, ampak tudi hieroglifi.

Avtonomija prve MiPad

Firmware Xiaomi MiPad 16Gb je zelo optimizirana. Zaradi te avtonomije lahko kitajska tableta tekmuje s pripomočkom "jabolko". Proizvajalec je vgradil zelo zmogljivo baterijo. Njen vir je 6700 čarovnikov. Vsekakor je ta številka pomembna, vendar ni vredno čakati nekaj dni. Dejstvo je, da je za oceno avtonomije treba upoštevati moč strojne platforme in v tej napravi ni zelo velika. Dejanski pogoji dela:
 • Način branja - približno 15 ur.
 • Gledanje videoposnetkov na spletu - do 9 ur.
 • Igre s svetlostjo zaslona 100 cd /m2 - 5-6 ur.
 • Ti izrazi se lahko povečajo, saj se v tabličnem računalniku izvajajo načini varčevanja z energijo:
 • Shranjevanje baterije je primerno za branje.
 • Pri gledanju videoposnetka lahko uporabite ravnovesje.
 • Za igre je priporočena visoka zmogljivost.
 • Tablični računalnik se polni iz zidne vtičnice in iz računalnika s kablom USB. Če uporabljate originalni polnilnik, je potrebno do 3-4 ure, da obnovite življenjsko dobo baterije.

  Produktivnost MiPad 1

  Kot smo že omenili, so funkcije strojne platforme Xiaomi MiPad (16Gb) zmogljive. In to je res. Srce pripomočka je izdelal procesor Nvidia Tegra K1. Deluje na petih računskih elementih tipa Cortex-A15. Največja frekvenca, ki jo lahko dajo, je 2.220 MHz. Sistem deluje na tip 4 + 1, zaradi česar je energetsko učinkovit. V paru z nameščenim glavnim čipomGrafična kartica Nvidia GK20A. Proizvajalci so realizirali dva gigabajta "RAM-ov". Postava ima spremembo 16 GB notranjega pomnilnika in 64 GB. Če je potrebno, lahko pomnilnik razširite na 128 GB, tako da namestite pogon USB.

  Brezžična omrežja

  Večina negativnih ocen tabličnega računalnika Xiaomi MiPad 16Gb je bila posledica pomanjkanja sposobnosti povezovanja z mobilnim internetom. Ta tablični računalnik ima samo en modul Wi-Fi. Toda za njegovo delo ni nobenih pripomb. Podpira vse priljubljene standarde, vključno z 80211 kot. Poganja 5-gigahertz. Za prenos podatkov lahko uporabite "Bluetooth". Ta pripomoček izvaja četrto različico.

  Ocene o MiPad 1

  Dokončali bomo pregled značilnosti pregledov Xiaomi MiPad 16Gb. V času izdaje, po mnenju uporabnikov, je bila ta tableta najmočnejša v nizkocenovnem segmentu. Platforma strojne opreme, ki jo predstavlja procesor Nvidia Tegra K1, se je izkazala za odlično. Uspešnost je odlična, vse igre delujejo brez težav. Prednosti vključujejo tudi uravnoteženo porabo energije. Pogoji življenjske dobe baterije uporabniku ne omogočajo, da doživi omejitve. Nedvomna prednost tega modela je postala zaslon. Vendar pa ni bilo brez pomanjkljivosti. Zanje je uporabnikom pripisana programska oprema, ki deluje z zrušitvami, in pomanjkanje modula 3G. Povprečna cena tega modela je približno 10.000 rubljev.

  Xiaomi MiPad 2. Zaslon in kamere

  Xiaomi MiPad 2 (16Gb) Silver je opremljen z istim zaslonom, ki je bil nameščen v prvi generaciji. Vse funkcije so ostale nespremenjene. Ista matrika visoke kakovosti IPS, zaščitno steklo, oleofobni premaz.Obstaja možnost večkratnega dotika, ki prepozna deset dotikov, ki so bili narejeni hkrati. Večina uporabnikov je bila zadovoljna s tem zaslonom. Zadovoljni, da lahko spremenite svetlost v načinu branja. Tako kot v prvi generaciji ima Xiaomi MiPad 2 (16Gb) dve kameri. Spredaj predstavlja senzor s 5 milijoni slikovnih pik. Kot glavna realizirana matrika pri 8 MP. Video snemanje teh kamer se izvaja z ločljivostjo 1280 x 720 slikovnih pik. Možno je snemanje videoposnetkov s stereo zvokom. Kot pri prvem modelu so fotografije dobile kakovost le z dobro dnevno svetlobo. Že v sobi, da kvalitativno strel bo problematično.

  Produktivnost MiPad 2

  Vendar se je strojna platforma na tabličnem računalniku druge generacije spremenila. Deluje na čipu Intel Atom X5-Z8500. Temelji na 4 jedrih. Vsaka od njih lahko proizvede frekvenco 2240 megahertzov. Spremenjeno v tem pripomočku in grafičnem pospeševalniku. Zdaj, kot grafična kartica, se je začela Intel HD Graphics. Koliko pomnilnika je v Xiaomi MiPad 2 (16 GB)? 2Gb Tako kot pri prvem modelu sta na voljo le dve modifikaciji - od 16 GB in 64 GB. Na žalost ne obstaja vmesna različica 32 Gb, ki žali nekatere kupce. Mnogi uporabniki so bili presenečeni, da se je Xiaomi odločil za spremembo blagovne znamke procesorja. Ni natančnih podatkov o tem, zakaj se je to zgodilo. Nekateri uporabniki so prepričani, da je bila taka odločitev sprejeta zaradi dejstva, da so bili modeli v operacijskem sistemu Windows izdani v seriji. Glede parametrov ni bilo večjih sprememb. Platforma Xiaomi MiPad 2 (16Gb) je ostalaprav tako močan. Če primerjate ta pripomoček s konkurenti, potem ni slabši od hitrosti. Tudi težke igre tečejo v nekaj sekundah, uporabnikom pa sploh ni treba znižati nastavitev.

  Brezžična omrežja

  V drugi generaciji MiPad tabličnih modelov so žal brezžični moduli tako žalostni kot v prvem modelu. Lastniki so opazili pomanjkanje navigacijske funkcije GPS in podporo mobilnim omrežjem. Gadget ponuja samo Bluetooth različice 4.1 in Wi-Fi s podporo sodobnih standardov.

  Avtonomija MiPad 2

  Tableta Xiaomi MiPad 2 (16Gb) Črna, pa tudi druge barve, je opremljena z baterijo 6190 čarovnika. Vidite lahko, da je bila prva generacija baterije večja. Kako so te spremembe vplivale na pogoje avtonomije? Zdaj bo tablični računalnik lahko delal največ 7 ur, medtem ko bo video posnetka prikazal pri največji svetlosti. V načinu za branje, ko prekinete internet, lahko računate na skoraj 16 ur. Če želite v celoti obnoviti življenjsko dobo baterije, bo baterija priključena na električno omrežje. Ta čas se bo nekoliko povečal pri uporabi računalnika ali prenosnika kot vira napajanja.

  Operacijski sistem drugega MiPada

  Zgoraj je bilo že omenjeno, da so v drugi generaciji, poleg Androida, razvijalci uporabljali priljubljen operacijski sistem Windows 10. In treba je omeniti, da je njihova funkcionalnost neobrezana. Oba operacijska sistema sta popolnoma funkcionalna. V tej izdaji ima proizvajalec izbirokupca. Na primer, tablični računalnik, ki teče na Windows, je na voljo samo v modifikaciji s 64 gigabajti pomnilnika. Toda na Androidu lahko kupite dve različici. Na žalost, kot pri prvi generaciji, druga ne rešuje problemov z lastniško lupino MIUI. Poglejmo si slabosti pripomočka, ki deluje na Androidu:
 • Vse informacije niso prevedene v ruski jezik. Tudi utripanje ne pomaga popraviti te napake.
 • Googlovih storitev ni. Morali se bodo namestiti sami.
 • Vsi programi se ne izvajajo na tabličnem računalniku, kot je MX Player. Pojavi se napaka.
 • Zaslon prikazuje različne besede v angleščini in ruščini. To vodi do kršitev oblikovanja v nekaterih aplikacijah.
 • ​​

  Mnenja o Xiaomi MiPad 2

  Kakšne so prednosti in slabosti vaših mnenj o Xiaomi MiPad 2 (16Gb)? Za začetek moramo razumeti prednosti. Med njimi je močna platforma strojne opreme, zmogljivost sistema, visokokakovostni materiali, odličen zaslon in podpora za USB tip C. Na splošno so uporabniki imeli prijetne izkušnje po interakciji s tem pripomočkom, vendar so bile nekatere od pomanjkljivosti še vedno izražene v komentarjih. Govorili so o pomanjkanju ruskega jezika v strojno-programski opremi, modulu mobilnih komunikacij, GPS navigaciji in potrebi po neodvisni namestitvi storitve Play Market. Tableta z navedenimi prednosti in slabosti bo morala plačati približno 12 tisoč rubljev.

  Zaslon in kamere Xiaomi MiPad 3

  Kar zadeva druge značilnosti tretje generacije Xiaomi MiPad 16Gb, bomo razpravljali o parametrih zaslona. Na žalost pričakovanja mnogihuporabniki niso upravičeni. Zaslon je ostal enak kot v drugi generaciji. Enako diagonalo 79 palcev, ločljivost 2048 x 1536 px, gostota 326 ppi. Vendar pa je tehnologija spreminjanja zaslona. V tem modelu se uporablja matrika On-Cell. Kaj lahko rečete o tem? Tehnologija vključuje odsotnost zračne plasti, ki pozitivno vpliva na kakovost slike, odlične lastnosti proti bleščanju, barvni prenos na visoki ravni, realističen, odsotnost barvne inverzije. Široki koti gledanja, zato, če gledate video, ne bi smelo biti težav. In tukaj so se pojavile značilnosti fotoaparatov, ki jih je proizvajalec naredil. Kot glavna stvar, senzor ima 13 megapikslov. Prednji ostane na isti ravni - 5 MP. Meni Fotoaparat je poenostavljen. Vsebuje samo najbolj potrebne nastavitve. V tem pripomočku ni nobenih pospešenih ali počasnih funkcij. Edina stvar, ki je na voljo, je le nekaj različic učinkov. Kakovost slike je povprečna. Za klepetanje v možnostih kamero bo dovolj. Za kakovosten posnetek pa bo treba izbrati pravilno osvetlitev.

  Produktivnost tretjega podjetja MiPad

  Iz neznanega razloga je proizvajalec in tretja generacija spremenila znamko predelovalca. Trenutno tablični računalnik deluje na čipu MediaTek MT8176. Da bi menili, da je to plus ali minus, se morajo vsi odločiti sami. Podjetje je prišlo do take odločitve, ker procesor Intel ni bil sposoben obravnavati glavne naloge, tj. Veliko programov ni bilo prilagojenih strojni platformi druge generacije. ZaZa odpravo te napake so razvijalci namestili šestjedrni procesor, ki je sposoben oddajati frekvenco 2100 MHz. Presenetljivo se je izkazalo, da je to zadostovalo, da bi vsa sodobna podjetja brez težav delala. Zdaj so prvič nameščeni na napravi in ​​tečejo brez napak. Grafična kartica IMG PowerVR GX6250 je dobila grafično kartico. Njegove zmogljivosti so omejene na frekvenco 600 megahertzov. Značilnosti strojne platforme niso le znamka procesorja in grafičnega pospeševalnika, ampak tudi parametri RAM-a. V tretji generaciji se je povečala na 4 GB. Sestava vsebuje samo eno različico, v kateri je vgrajeni pomnilnik 64 GB. Možnost razširitve integriranega pomnilnika v Xiaomi MiPad 3 ni na voljo. V novi generaciji ni vgrajenega 16 GB pomnilnika.

  Operacijski sistem MiPad 3

  Tretja generacija te blagovne znamke tablet deluje na sedmem "Androidu". Seveda ni bilo brez lupine podjetja. MiPad 3 ima nameščeno različico MIUI 8.2. Kaj pravijo lastniki o tej firmware? Upoštevajte, da so bili tudi tisti kupci, ki so tableto kupili eno od prvih, zadovoljni s programsko opremo. Tudi na začetku prodaje so bili modeli že izdani z vnaprej nameščeno "globalno" različico. Kaj to pomeni? Tableta ima vse storitve Google Play in podporo za ruski jezik, kar je pomembno za domačega kupca. Nedvomna prednost tega modela je bila, da proizvajalec ni namestil velikega števila programov. Vse, kar je izven polja, so standardne aplikacije za Android. Sistemska lupina MiPad 3popolnoma optimiziran za oblike tablet. Vendar pa nekatere funkcije pametnega telefona še vedno ostajajo. Če želite na primer narediti posnetek zaslona, ​​morate na zaslonu prikazati tri prste.

  Neodvisnost tablice MiPad 3

  Za razliko od tabličnega računalnika Xiaomi MiPad 2 (16Gb) je proizvajalec v tretji generaciji ponovno povečal življenjsko dobo baterije. Zdaj pripomoček deluje na akumulatorju, katerega zmogljivost je 6600 mAh. Načeloma, kot v prvi in ​​drugi generaciji, ni nobene tretje težave s pogoji avtonomije. Pri aktivni uporabi tablete pri srednji svetlosti lahko pričakujemo do 12 ur, potem pa jo boste morali priključiti na polnilnik. Nekateri uporabniki so preizkusili svoj pripomoček v aplikaciji PS Mark. Rezultati so impresivni. Naprava z aktivnim zaslonom in vklopljenim Wi-Fi je lahko delala več kot 8 ur. Lahko rečemo, da so ti rezultati za povprečni nivoji več kot različni. Kot veste, sodobna oprema ni priporočljiva za izpust na 0%. Zato so praviloma priključeni na polnilnik, ko življenjska doba baterije doseže 10-15%. Za polnjenje tablete traja približno 35 ur.

  Brezžični moduli

  V tretji generaciji, kot v Xiaomi MiPad 16Gb, značilnosti brezžičnih vmesnikov niso impresivne. Ostala so nespremenjena. Prav tako ni navigacijskih modulov, 3G /4G mobilnega interneta in NFC funkcionalnosti. Kljub temu so bile narejene nekatere spremembe. Ta tablični računalnik že ima podporo za prikazovanje slike na televizijskem zaslonu. To lahko storite z zaslonom Wi-Fi. Na voljo je tudi funkcija Wi-Fi Direct.Namenjen je izmenjavi podatkov v velikih količinah. Datoteke lahko prenašate prek povezave Bluetooth 4.1. Modem Wi-Fi je dvopasovni, dobro deluje, brez težav pri povezljivosti.

  Pregledi tretjega podjetja MiPad

  V primerjavi s tabletami Xiaomi MiPad 2 (16 GB) so uporabniki opazili velike spremembe. Vse, razen "polnjenja", je ostalo nespremenjeno. Oglejmo si, kako se procesor MediaTek spopada z nalogami. Uporabniki so opazili, da je programska oprema postala stabilna. Lahko pozabite na napake pri nameščanju aplikacij. Grafično jedro procesorja je precej zmogljivo, zato črpa vse sodobne igre. In za tablico je to glavni kazalnik. Prav tako je pomembno, da se kovinsko ohišje ne segreje, ko je tovor težek. Zaslon ima majhno diagonalo, vendar je njegova ločljivost dovolj, da udobno gledate filme ali berete e-knjige. Hvaležnost si zasluži izraz avtonomnega dela. Ta tableta skupaj z drugimi tekmeci prinaša dobre rezultate. Toda kakovost slik je bila tako glavna kot sprednja kamera, nekateri pa so vznemirjali lastnike. Prej v tretji generaciji fotografij pride, lahko rečemo, povprečen. Vendar se ravno na tabličnem računalniku to merilo ne šteje za glavno. Kot je za ceno, se tretja generacija MiPad proda v razponu od 12 do 15 tisoč rubljev.

  Sorodne publikacije