Gonilnika za pogon ni mogoče najti. Kje najti pogon za pogon? Namestitev pogona

Včasih se zgodi, da ko poskusite namestiti sedmo različico operacijskega sistema Windows (in samo to različico) na določeni stopnji, namesto začetka namestitve, sistem izda sporočilo, da gonilnika za optični pogon ni mogoče najti. Windows 7 v tem pogledu je precej muhast OS. Ampak kaj je še slabše - namestitev je lahko narejena iz običajnega bliskovnega pogona, optični pogon pa sploh ni! Kje je logika? Ta težava zahteva globljo in temeljitejšo študijo, zato si poglejmo, kaj je mogoče storiti, če ne najdete zahtevanega gonilnika za optični pogon (Win 7 temelji na njem).


V preteklosti je bilo vse, kar je bilo na "piščali", zamrmelo: pravijo, da je sistem videti povsem surov in nepopoln, potem pa se je izkazalo, da je prišel tudi obrat in "sedem", ki niso bili zavarovani proti različnim vrstam pomanjkljivosti, žal je za mnoge uporabnike še vedno v fazi namestitve. Rešitev tega problema ni veliko, nekatere pa vam omogočajo, da popravite situacijo. In prvič bomo razumeli, zakaj je prišlo do takšne napake in šele potem se bomo odločili, kako se z njo spopasti.

Bistvo napake "Ni mogoče najti potrebnega gonilnika za optični pogon (Win 7)

Pravzaprav v namestitveni distribuciji to ni tako, čeprav včasih igra vlogo. To je mesto, kjer je za zagon odgovorno tako imenovano predinstalacijsko okolje Windows PEvgrajeni v jedro sistema.


In sporočilo, da voznik, potreben za pogon, ni najden, samo kaže, da ima težave. Praviloma ne more prepoznati USB-pogona, saj je optični disk (čeprav ni pogona). Ampak včasih se lahko resnično nanaša ravno na optične pogone (jasno bo zakaj). In to ni vedno v primeru PE, saj je precej različnih primerov, ko to okolje nima nobene zveze s tem problemom in ne.

Možni vzroki težave

Glede razlogov, zaradi katerih je bilo izdano sporočilo, da je lahko gonilnik za prenosni računalnik (katere koli vrste, ker je vrata USB tudi pogon) ali stacionarni računalnik, lahko precej, toda med najpogostejšimi so običajno naslednje:
 • napačna povezava pogona;
 • uporabite USB 3.0 brez podpore bliskovnega pogona;
 • nenadna odstranitev diska ali bliskovnega pogona (ali izginotje stika v pristanišču) med namestitvijo;
 • namestitev sistema z diska s programsko opremo po meri;
 • nepravilno posneta ISO slika;
 • poškodovana ISO slika;
 • poškodovani ali slabo kakovostni mediji (diski z atributom noname);
 • onesnaženje s prahom;
 • okvara pogona ali priključka.
 • Na podlagi zgoraj navedenih razlogov bomo iskali rešitev problema. Vsi so dovolj preprosti in ne zahtevajo posebnega znanja.

  Preverjanje povezave pogona

  ZaZačnimo tako, da pogledamo, kako povezati pogon, če gre le za optični pogon. Vse, kar morate vstaviti v poseben predelek na stacionarnem terminalu, prenosnem računalniku ali za uporabo zunanje povezave, je znano. Toda namestitev pogona - ni najpomembnejša. Glavna stvar je pravilna povezava zank.
  Upoštevajte, da sta trdi disk in pogonska zanka enaka, vendar je vse v Master /Slave mostičku. Ne pozabite: winchester se vedno poveže samo preko Mastera (seveda, če je v sistemu samo en trdi disk), pogon pa je samo skozi Slave. Na poti bodite pozorni na uporabljeni vmesnik (IDE, SATA, itd.) In položaj skakalca. Kako priključiti pogon, je jasno. Toda zakaj se potem, ko vstavite disk, ne zgodi? Po zamisli, da se pri zagonu bralca LED utripa na pogonu, vendar pogon ne daje znakov življenja.

  Aktiviranje naprave v BIOS-u

  Težava pri tem je lahko ta, da ta naprava ni samo aktivirana v primarnem sistemu, zato glavni sistem ni na voljo (napaka v zvezi z dejstvom, da gonilnik za pogon DVD ni na voljo in v tem primeru).
  Če želite preveriti pri ponovnem zagonu računalnika ali prenosnega računalnika, se morate prijaviti v nastavitve BIOS-a in nato preveriti strojno opremo v razdelku strojne opreme, da vidite, ali je pogon viden. Če je tako, ga boste morda morali vklopiti (izberite možnost Enabled v vrstici naprave). Po tem lahko znova zaženete in pogledate rezultat.

  Težave pri branju optičnih diskov

  Vendar se pogosto zgodiin tako, da je pogon prepoznan, aktiven in pogon ni berljiv. Sistem izda sporočilo, da gonilnik za pogon CD-ROM manjka. V tem primeru je težava lahko v tem, da je v dejanskem pogonu na optičnem objektivu zadel prah ali pa je šel izven obratovanja. Toda najpogosteje je problem slabe kakovosti medijev. V tem primeru lahko preprosto poskusite napisati sliko na drug pogon in jo poskusite namestiti iz njega. Po drugi strani (in to potrjuje precej veliko število uporabnikov in strokovnjakov), najpogosteje poročajo, da potrebnega gonilnika za pogon ni mogoče najti, vsi tisti, ki so napisali sliko v programu UltraISO. To velja tudi za optične diske in pogone USB. Zakaj se to zgodi, ni znano, vendar ostaja dejstvo.
  Druga vrsta težav, ko vam sistem pove, da zahtevanega pogona za pogon ni mogoče najti - slika namestitvenega programa je poškodovana. V tem primeru gre za situacijo, ko je bila prenesena z interneta. Morda boste morali poiskati drug vir in prenesti sliko od tam, nato pa zapisati na pravi medij. Ista stvar, mimogrede, velja za neuradne republike po meri. Idealno bi bilo, da sistem samodejno namesti potrebne gonilnike iz lastne baze podatkov med postopkom namestitve, in v takšni strojni programski opremi je morda potreben gonilnik. Exit - prenesite uradno distribucijo (če potrebujete aktivacijo, lahko vedno uporabite drobni pripomoček KMSAuto Net, čeprav je nezakonit).
  Končno, vzrok nastankaObvestilo, da potrebnega gonilnika za pogon ni bilo mogoče najti, je lahko popolnoma nepomembna situacija, ko je bil disk zabeležen pri največji hitrosti. Predvideva se, da je optimalna možnost snemanja najmanjša hitrost, ki jo podpirajo pogon in optični medij (najbolje je uporabiti 2x, če je mogoče, 1x ali vsaj 4x, vendar ne višje).

  Preverjanje uspešnosti v upravitelju naprav

  Toda morda pogon sam iz nekega razloga ne deluje. V takem primeru ga lahko preprosto povežete z drugim računalnikom z že nameščenim sistemom in tam preverite njegovo delovanje. Če operacijski sistem ne namesti ustrezne programske opreme, upravitelja naprav (devmgmt.msc v meniju Zaženi), bo pogon označen z rumeno ali označen kot neznana naprava. V tem primeru nič drugega kot prenos potrebnega gonilnika ne ostane.

  Kje najti gonilnik za pogon?

  Tu se začnejo številni problemi. Če je pogon v sistemu določen, vendar voznik, ga ni treba najti samo na internetu, ampak se obrnite na uradni vir proizvajalca. Ni vredno, da ga prenesete, ker je običajno, da poberete virus. Toda tudi na mestu proizvajalca voznika toliko, da lahko celo za eno napravo ali podobno napravo, jih je na desetine. Če želite izbrati točno tisto, kar želite, v upravitelju naprav morate uporabiti razdelek z lastnostmi, ki ga pokliče PCM na vrstici pogonov, in pojdite na zavihek Podatki, v spustnem meniju izberite ID.oprema in uporabo najdaljšega niza za natančno iskanje, vsebuje identifikatorje DEV in VEN. Načeloma se lahko obrnete tudi na posebna mesta, ki so ustvarjena za iskanje gonilnikov za te podatke. Po nalaganju gonilnika skupaj z načinom, kako bo ostal, bo pisal na USB-pogon in izvedel namestitev iz njega, in če pride do napake, podajte pot do gonilnika na izmenljivi napravi.

  Namestitev sistema iz pogona USB

  Toda tukaj uporabnik čaka na težave. Sporočilo o odsotnosti voznika se lahko pojavi tudi v tem primeru. Najprej poskušajte odstraniti bliskovni pogon iz vrat in ga vstaviti nazaj (malo ali morda kontakt ne izgine). Če to ne deluje, uporabite druga vrata. Nazadnje si oglejte, katera vrata so vstavljena v pogon (Windows 7 ne podpira vmesnika USB 3.0). Pristanišče je običajno obarvano modro.

  Nastavitve in nastavitve BIOS-a

  Če ta možnost ne deluje, morate ponovno uporabiti BIOS. Tu nas zanima več pomembnih nastavitev.
  Najprej mora biti način HDD preklopljen na AHCI (brez tega je namestitev kateregakoli sistema preprosto nemogoča).
  Če ima računalnik na istem mestu vrata USB 3.0, ga je treba v nastavitvah za nekaj časa onemogočiti. Poleg tega morate za USB izključiti način XHCI, v nastavitvah emulacije USB pa nastaviti Auto.
  Ko končate vse korake, seveda morate shraniti opravljene spremembe (običajno z uporabo F10 + Y ali gumba "OK"), nato pa zagnati z USB pogona in namestitispet, ne da bi pozabili, da najprej naložite bliskovni pogon. Takšna tehnika, ki jo sodimo po istih pregledih v različnih forumih, deluje gladko. Na koncu lahko preprosto popolnoma formatirate medij in spremenite program, da napišete namestitveno sliko. Nekaj ​​stvari
  Včasih so zgoraj opisani parametri popolnoma neprimerni. Samo ponastavite vse parametre na tovarniško stanje in poskusite znova izvesti namestitev. Kdo ve, morda bo ta možnost dala želeni rezultat. V različici ali pri spreminjanju BIOS-a lahko najdete niz, kot je Load Setup Defaults ali nekaj podobnega, ga uporabite in se strinjate, da spremenite nastavitve. Kot zadnja možnost, če nastavitve BIOS-a sploh ne delujejo in če se znova in znova prikaže pomanjkanje gonilnika, lahko poskusite uporabiti najnovejšo rešitev, to je prenos in namestitev novejše vdelane programske opreme za prvotni V /I sistem. . Res je, če je v nekaterih sistemih posodobitvena točka že vgrajena v samo lupino, ne bo nobenih težav. Toda za vse druge spremembe je treba strojno programsko opremo prenesti in namestiti sama, vendar mora biti zelo previdna, saj lahko neprimerna strojna programska oprema ali celo prekinitve z elektriko med posodabljanjem postanejo katastrofalne.

  Težave s pogonom v nameščenem sistemu?

  Toda predpostavimo, da je z napravo USB sistem še vedno nameščen. To se zgodi, da se uporabniki pritožujejo nad dejstvom, da v Raziskovalcu, naprava ni vidna, in takoj začnejo panike. Ni vrednoker je to normalna situacija. Dejstvo je, da imajo nekateri modeli optičnih pogonov takšno spremljajočo programsko opremo, ki skrije pogon v upravljalniku datotek, dokler ni vstavljen disk. Če naprava ni vidna niti z vstavljeno disketo, preverite njeno definicijo v upravitelju naprav. Če ga ni, ga morate uvesti, tako da ga prikažete s skritimi napravami. Morda je bil zanj napačno nameščen sam gonilnik. Če želite popraviti situacijo, boste morali nadgraditi gonilnik (v meniju PCM ali na ustreznem zavihku, tako da kliknete gumb z istim imenom) ali pa v celoti odstranite gonilnik ali napravo, in po poročilih sistema Windows, da je bila najdena nova strojna oprema, vendar je prišlo do napake med postopkom namestitve gonilnika (to je tudi prišlo do napake med namestitvijo gonilnika) se zgodi), namestite ustrezno programsko opremo neodvisno, kar pomeni, da je vir istega pogona, na katerem je bil voznik zabeležen v preteklih stopnjah. Na koncu ga lahko preprosto kopirate na trdi disk in izberete lokacijo točno tam. Vendar so to vse standardne situacije, ki so preprosto popravljene. Lahko pa tudi, da pogon v sistemu deluje pravilno, vendar pogon nekako ne bere pogona. Kaj storiti v tej situaciji? Obstaja več možnosti: poškodovan disk, prašni ali zdrobljen pogon (čeprav je viden v sistemu). V prvem primeru je dovolj, da vstavite normalen nosilec in si ogledate rezultat. V drugem je mogoče, tako rekoč, razstreliti pogon ali odstraniti prah in umazanijo iz glavnega škodljivega organizma. Če nič od tega učinka nipogon, bo treba popraviti ali celo zamenjati. Ni vredno kupovati nobenih posebnih modelov, za katere ne sme biti sistem gonilnikov baz podatkov, ampak raje razširjene blagovne znamke. Sistem bo namestil najprimernejši gonilnik za to, vendar v resnici ne bo mogel upravljati voznika pod njegovim nadzorom.

  Kratki zaključki

  Torej, tukaj so vse situacije, ki so lahko posledica napak, ki kažejo, da gonilniki niso prisotni na pogonih. Kot ste že opazili, se ta težava ne nanaša na pogone DVD, ker se lahko celo, če tega ne storite, pojavi pri poskusu namestitve sistema Windows 7 s pomnilniških naprav USB ali celo zunanjih trdih diskov, ki so prav tako razvrščeni kot disketni pogoni. Domneva se, da je v odsotnosti optičnega pogona najučinkovitejša rešitev prikazati zgoraj navedene parametre v BIOS-u, plus - uporabiti samo USB 2.0 vmesnik, saj tretja sprememba v Seven ni podprta. Če govorimo zgolj o optičnih pogonih, je najverjetnejši razlog lahko napačne povezave in težave z namestitvenimi slikami ali neformalnimi distribucijami, da ne omenjamo seveda tehničnih napak. Zato je treba pri ugotavljanju takih težav uporabiti eno ali več zgoraj navedenih rešitev. Vsaj ena predlagana tehnika, vendar bo pomagala.

  Sorodne publikacije