Dvo-taktno olje: pregled, kompozicija, značilnosti in pregledi

Olje za dvotaktni motor se bistveno razlikuje od olja, ki se uporablja za štiritaktne motorje. Vsak lastnik motornega kolesa, motornih čolnov, motornih čolnov in drugih enot, opremljenih z dvotaktnim motorjem, ve, da ni mogoče uporabiti maziva. Da bi motor deloval brezhibno, je dolgo časa služil vero in resnici, za dvotaktni motor pa uporablja samo olje. Kakšna je razlika med mazivom, kako se pobrati glede na tehnologijo, ki naj bi bila sestava? To in še veliko več lahko najdete v tem članku.

Razlike v olju

Namen maziva je odvisen od motorja. Dvotaktni, za razliko od štiritaktnega, nimajo oljnega bloka, oljne črpalke in oljnega filtra. V motorjih te vrste se mazivo doda neposredno gorivu, vloga maziva pa pada na mazalno mešanico goriva, na primer bencin in olje. Možnost je vbrizganje olja v cilindre motorja z notranjim zgorevanjem. Izkazalo se je, da mora biti motor prižgan skupaj z gorivom in odstranjen iz sistema s pomočjo izpušnih plinov. Na žalost, popolno izgorevanje maziv in goriv ni mogoče vedno doseči, in delo motorja je zapletena zaradi videza opekline na stenah valjev in zakoskovaniya obroči bat.

Sestava olja za dvotaktne motorje

V olja so dodani različni dodatki, njihova sestava pa je pri štiritaktnih in dvotaktnih motorjih različna.motorje Poleg standardnih komponent se mazivam doda topilo za dvotaktni motor. Zahvaljujoč temu se poveča mešanje olja z gorivom, olajša se škropljenje in črpanje. Vendar topila, ki v snovi vsebujejo približno dvajset odstotkov, negativno vplivajo na mazalne lastnosti pri delu v pogojih visoke temperature. Dodatki lahko povečajo viskoznost, zato izberite izdelek z indikacijami višjega koeficienta viskoznosti - to je najbolj kakovostno maslo. Poleg topil v motornem olju za dvotaktne motorje obstajajo:
 • oljna baza - približno 60%;
 • vakuumski ostanek (rezultat primarne destilacije proizvodov naftne industrije) - od 5 do 17%;
 • topila - približno 20%;
 • Ostalo so dodatki, ki se uporabljajo za zmanjšanje fumigacije iz končnega izdelka.
 • Zakaj bi moralo biti olje posebno?

  Distributerji na splošno priporočajo uporabo posebnega olja za dvotaktne motorje. Priporočena cena je včasih višja od cene, ki jo priporoča proizvajalec. Zakaj ne vzamete cenejšega? To ne bi smeli storiti, ker podjetje svetuje blagovno znamko, odvisno od specifičnosti motorja. Zato je dražji motor, bolj specifična mazalna komponenta, ki jo potrebuje za popolno delo.

  Glavne lastnosti

  Funkcije vsakega maziva, vključno z olji za dvotaktni motor, so:
 • zmanjšanje trenja med deli motorja na minimum;
 • poveča odpornost motorja proti obrabi, kar preprečuje nastanek poškodb;
 • popolno hlajenje (odvajanje toplote zaradi tornih mehanizmov);
 • preprečevanje korozije na podrobnostih mehanizma.
 • Slednje je še posebej pomembno pri uporabi mazivnega materiala motorjev, ki delujejo v slanici. Za razliko od štiritaktnih dvotaktnih motorjev neprestano delujejo pri najmočnejših toplotnih obremenitvah, zato je pomembna kakovost olja nizek odstotek izhlapevanja in visok odstotek termo-oksidacijske stabilnosti.

  Če vaša enota ni primerna, se uporablja mazivo za dvotaktni motor, ki ga boste z lahkoto razumeli, saj boste videli visoko stopnjo strjevanja v valjih, zapestje obročev, bate in opazno obrabo delov. Seveda se je bolje izogniti takšnim presenečenjem in takoj začeti uporabljati kakovost, ki jo priporoča distributer.

  Izbira

  Nakup olja temelji na delovnih pogojih. Visokohitrostni visoko obračalni motorji dvotaktnega tipa imajo najvišje zahteve. Mešanico je treba dobro sežgati, da ne ostane opeklina. To bo doseženo, če boste uporabili olja in minerale, da boste dosegli idealno razmerje med gorivom. Proizvajalci motorjev izračunajo deleže kurilnega olja in te zahteve je treba v celoti upoštevati. Če stalno delujete v nasprotju s pravili in ne mazate maziva, lahko pride do pregrevanja motorja, njegovega zagozdenja in hitre obrabe.podrobnosti. Večji količini olja ogrožajo takšne težave, kot je povečana vsebnost dima v izpušnih ceveh, nastanek hudih opeklin na injektorjih, svečk in bata. Visokokakovostno olje dvotaktnega motorja je izbrano na ta način: mora imeti minimalni ali brez dodatkov na osnovi kovine. Takšni dodatki, ki izgorevajo, tvorijo snovi, ki imajo abrazivne lastnosti - pepel. Delci pepela se lahko odlagajo na konice sveč in povzročijo strdjevalno vnetje, to je tisto, kar se zgodi ne iz iskre, ampak iz pregretih usedlin.

  Razvrstitev

  Za dvotaktne motorje strojev, ki delujejo v različnih pogojih, je treba olje pravilno izbrati z različnimi lastnostmi. Na primer, olje dvotaktnega motorja motornih sani v korenu se razlikuje od tistega, ki se uporablja za motorno žago. Kako izbrati ustrezno mazivo za vašo opremo? Če želite to narediti, bodite pozorni na etiketo, kjer je registrirana oznaka, ki razvršča olje. V skladu z API so bila ta olja identificirana v ločeni skupini in dodeljena črka "T". Sestava skupine 2T je razdeljena na naslednji način:
 • TA (TSC-1) je mazivo, ki se uporablja v motorjih majhnega volumna, do 50 kubičnih centimetrov, in zračno hlajeno. To so kosilnice, mopedi, električni generatorji in druge podobne enote.
 • TB (TSC-2) - cilj: Hitri motorji od 50 do 200 kubičnih centimetrov, opremljeni z zračno hlajenim. To so motorne žage, skuterji in motorna kolesa.
 • Namesto TA in TB lahkoZa uporabo TK (TSC-3), ki je namenjen za motorje z visokimi zahtevami glede kakovosti, ki delajo na kopnem, so motorne sani, motorna kolesa.
 • TD (TSC-4) se uporabljajo kot maziva za motorne čolne (obešanje).
 • Ločeno pa lahko ločimo klasifikacijo motorjev za naftne čolne sodobnega tipa, to je TC-W3. Takšna sredstva praktično ne kadijo, razgradijo se v vodi na varne organske snovi.

  Za klasifikacijo olj, namenjenih za dvotaktna motorna kolesa, se uporablja standard proizvajalcev avtomobilov na Japonskem. JASO FC - brezdimna olja za uporabo v avtomobilih in drugih agregatih, JASO FA in JASO FB - v motorjih motorjev in druge opreme.

  Stihlovo olje za dvotaktne motorje

  Vsak lastnik enote, opremljen z dvotaktnim motorjem, se vpraša, katero znamko naj izbere mazivo. Olje za dvotaktne motorje je veliko povpraševanje. Maziva, ki jih proizvaja ta blagovna znamka, izpolnjujejo vse zgoraj opisane zahteve. Med ravnilom lahko izberete olje in obrezovalnik ter motorno žago, kosilnico in drugo takšno tehniko. Mimogrede, kakovost izdelka ne sproži vprašanje, saj se proizvajalec ukvarja s proizvodnjo opreme za vrt in gospodinjstvo (motorne žage, kosilnice itd.). Pakiranje olja "Still" za dvotaktne motorje je opremljeno s posebnim dozirnikom, s katerim lahko dodate zahtevano količino, pri čemer upoštevate vse standarde. Cena na liter se giblje od 600 do 800 rubljev.

  Ocene

  Mnenja o izdelkih so pozitivna. Lastniki tehnologijepri dvotaktnih motorjih pišejo, da je dim popolnoma odsoten ali pa se pojavi v majhnih količinah, da je spet povezan s stanjem motorja. Nagar ni oblikovan, cilindri so čisti. Motor lahko brez težav deluje pri najvišji hitrosti.

  Sorodne publikacije