Kje prenesti posodobitev 10: namestitvene datoteke, posodobitve in odpovedi

Vprašanje namestitve posodobitev za deseto različico operacijskega sistema Windows pa je, tako kot vsaka druga v tej družini, zaskrbljujoče pri številnih uporabnikih, saj proces njihovega prenosa in namestitve še zdaleč ni gladko. Pojav številnih hroščev je včasih mogoče odpraviti, če veste, kje so shranjene posodobitvene datoteke 10. Podobno je enostavno ročno ponovno namestiti nekatere posodobitvene pakete ali preklicati namestitev, zato je treba vprašanje upravljanja teh procesov obravnavati natančno v kontekstu določanja lokacije prenesenih datotek in dejavnosti, s katerimi se lahko izvajajo.

Kje lahko prenesete posodobitev 10?

Za začetek si poglejmo vprašanja, ki se nanašajo na lokacijo neposrednega shranjevanja prenesenih paketov posodobitev. Kjer se prenese 10 prenosov, večina navadnih uporabnikov ne ve. Pravzaprav je treba najprej paziti na dejstvo, da mapa za prenos, ki je na voljo v posebnih dokumentih in je privzeta za prenos določene vsebine z interneta, ni vključena v proces prenosa in nameščanja sistemskih posodobitev. Torej ni mogoče nadgraditi. Toda kje je posodobitev 10?


Da bi to naredil, sistem ponuja posebno mapo SoftwareDistribution, ki se nahaja v glavnem imeniku operacijskega sistema. V njej je tudi imenik Prenos, ki je namenjen nalaganju vsebine paketov, vendar se po samodejnem razpakiranju prenesene datoteke združijo v mape.lahko najdete neposredno v mapi s programsko opremo. Kakšne ukrepe je mogoče izvesti z vsemi temi komponentami, si poglejmo malo kasneje in do sedaj se bomo na kratko pogovorili o paketih, ki se prenesejo na trdi disk pri prehodu na Windows 10 s sistemsko rangiranostjo spodaj.

Kje prenesti 10 posodobitvenih datotek, ko se selijo iz starejšega OS?

Za te namene se ustvari poseben imenik, ki kot imenik, opisan v prejšnjem primeru, uporabniku ni viden, ker je skrit. Kje v tem primeru prenesti posodobitev 10?


To je imenik Windows. ~ BT. V primeru uporabnika, ki ga je uporabnik pooblastil za prehod iz starega OS na deseto različico v sistemu, se ponuja možnost povrnitve in mapa starega sistema Windows.old je shranjena trideset dni. Ampak tukaj je tisto, kar je zanimivo: v istem imeniku so postavljene datoteke za namestitev posodobitev za posodobitev (nadgradnja) desete spremembe. Z drugimi besedami, na nek način so datoteka novega sistema. Torej, brez potrebe, ta imenik je bolje, da se ne dotikajte. Po drugi strani, če popolnoma onemogočite namestitev posodobitev tudi za zbirke (vendar po tem, ko prenesete potrebne komponente), se lahko znebite te mape preprosto, vendar je zaželeno, da to operacijo ne opravite v ročnem načinu, ampak z orodjem za čiščenje diska "C" sistemske particije) z dodatnimi aktivacijskimi čistilnimi sistemskimi datotekami, kjer je seznam označen z ustrezno postavko. Vendar je treba upoštevati, da kritične posodobitve v obliki posodobitve obletnice in zgoraj niso kasneje določene. In to lahko vpliva nauspešnosti nekaterih nameščenih programov, za katere so potrebne najnovejše posodobitve.

Praktične prednosti dnevnika dnevnika dogodkov ReportingEvents in mape s prenesenimi posodobitvami

Torej, če je posodobitev 10 trgovin razvrščena. Zdaj pa si poglejmo praktično stran uporabe tega znanja. Najprej je treba pozornost nameniti besedilni datoteki, ki se odpre v običajnem beležnici.
Podaja samo vse informacije, povezane s procesi prenosa in namestitve posodobitev predpomnilnikov, z opisom napak in napak za vsakega od njih. Torej, če poročilo navaja, da pri namestitvi paketa, obstajajo napake, vedoč njegovo številko, posodobitev je mogoče znova namestiti na svoje. To storite tako, da obiščete internetni vir v imeniku Microsoft Update, poiščete številko neuspelega paketa (pred njim vnesite okrajšavo "KV", ki označuje vse pakete, neobvezno), nato prenesete želeni paket v format MSU in ga namestite z zagonom preneseno datoteko. Opomba: Ročne namestitve ni mogoče izvesti iz imenika s shranjenimi podatki, ker obstajajo datoteke, ki niso nameščene, in predpomnjeni podatki. Če pa boste morali ponovno namestiti celoten sistem, lahko datoteke iz mape SoftwareDistribution kopirate v izmenljivi medij (in samo tiste pakete, za katere menite, da so potrebni), da ne boste čakali na preverjanje in namestitev vseh posodobitev po namestitvi samega sistema. Še posebej bodite pozorni na trenutek, ko je ime paketa prisotno"EXPRESS", takih datotek in imenikov ni mogoče kopirati, ampak varno preskočiti (ni predvideno, da bodo prisilno namestili ročni tip).

Kako preklicati posodobitve po najlažji metodi?

Kar zadeva odpravo namestitve posodobitev, ni posebnih težav. Najbolj primitivna, vendar ne vedno primerna metoda je standardno povrnitev v prejšnje stanje.
Nianse so, da se ob vrnitvi na določeno točko (datumi) popolnoma odstranijo vse posodobitve, ki so bile nameščene po tem, to pomeni, da se selektivno znebite, npr.

Ročno odstranjevanje posodobitev

Ta dejanja se lahko izvedejo neposredno v razdelku programov in komponent, ki je v standardni (ne novi) "nadzorni plošči" (nadzor v meniju Zaženi).
Pojdi na predogled nameščenih posodobitev, izberite želeno in kliknite gumb za brisanje. To je prav tako enostavno iz katerega koli paketa, ki ga lahko znebite s posebnimi programi, kot je iObit Uninstaller.
Najdejo poseben razdelek s seznamom novo nameščenih posodobitev, ki morajo, tako kot v prejšnjem primeru, izbrati paket in klikniti gumb za brisanje. Uporaba pripomočka za vnovični zagon je, da se lahko znebijo vseh preostalih komponent, saj vgrajeni sistemski viri pogosto puščajo veliko nepotrebnih vnosov v sistemskem registru, kot tudi datoteke in imenike, povezane z glavnim.izbrisani paket ali aplikacija.

Dejanja z imenikom za shranjevanje posodobitev

Toda pri odstranjevanju zgolj opisane mape je koristno vedeti, kje se nalaga posodobitev 10. Samoumevno je, da pri poskusu brisanja iz V »Raziskovalcu« bo izdano sporočilo, da morate najprej zaustaviti proces, povezan z uporabo imenika. To velja za storitev "posodobitev".
Deaktivira se lahko samo v storitvenem oddelku (services.msc), najprej s pritiskom na gumb za zaustavitev in nato z zagonom tipa zaustavitve. Če tega ne storite, bodo celo dejanja neposredno v razdelku upravljanja posodobitev neučinkovita. Tudi dokončanje procesa v upravitelju opravil ne bo pripeljalo do ničesar, kajti po določenem časovnem obdobju (zelo majhnem) se sam postopek spet začne.

Sorodne publikacije