Optične kamere: Pregled, funkcije in funkcije

Visoko kakovostne kamere so bile vedno v ceni. In tudi kljub napredni kamero pametnih telefonov, zamenjava klasičnih telefonov s kamero ne bo nikoli mogoča. Karkoli so rekli ustvarjalci trga. Na splošno ne bi smeli prisluhniti, saj je njihova naloga - povečanje prodaje za vsako ceno. Nič ne more nadomestiti kamer z variabilno optiko. Zato ta vrsta naprave ne bo nikoli izginila. V tem trenutku na trgu prevladujejo modeli, ki ne odsevajo kamere. To je razumljivo. Te naprave ne zahtevajo strokovnega znanja za delo z njimi. Vendar pa klasično ogledalo ni nikjer odšlo. V tem članku bomo razpravljali o najboljših optično spremenljivih kamerah. Najprej pa poglejmo razliko med brez zrcalno kamero in brez zrcalnega fotoaparata.


SLR fotoaparati

Te napredne naprave so namenjene profesionalnim fotografom. Vendar jih lahko uporabljajo nekateri ljubitelji. Če, seveda, vedo, kakšna je izpostavljenost, hitrost zaklopa, goriščna razdalja in drugi grozni pogoji. Načelo ogledala temelji na kompleksni zasnovi objektiva, ki je v samem fotoaparatu. Sliko prenesejo na digitalni senzor. Tako kot klasično ogledalo. Njena značilnost so leče. Da omogočajo doseganje najvišje kakovosti. Vendar, da bi upravljali tako opremo, morate iti skozi posebne tečaje. No, naredite nekaj sto tisoč fotografij brez pouka. Potem bo prišlo znanje. Te kamereTradicionalno vodilne kamere s spremenljivo optiko. Kljub naraščajoči priljubljenosti modelov, ki ne odsevajo. Znani ljudje ne bodo nikoli izbrali zadnjega, če je mogoče kupiti kakovostno ogledalo. In prav imajo v tem. Ampak dovolj o teh kul kamerah. Obrnimo se na poenostavljene modele.


Nereleksne kamere

Te naprave so bile izumljene relativno pred kratkim. Združujejo enostavnost upravljanja preprostih digitalnih posod za milo in zmožnost uporabe vrhunskih objektivov iz vseh profesionalnih Nikonovih izdelkov. Seveda se v tem primeru tehnologija uporablja precej napredneje kot pri običajnih milah, vendar je načelo eno: te kamere nimajo leče. Slika iz objektiva takoj vstopi v digitalno matrico. Te kamere imajo številne prednosti pred ogledali: veliko manjše velikosti, veliko lažje za uporabo in odlične za potovanje. Vendar pa strokovnjaki še vedno ne želijo preiti na ne-zrcaljenje. Ker kakovost še vedno ni enaka. Vendar pa je to tudi kamera z izmenično optiko. Zato jih bo treba v tem pregledu upoštevati. Toda dovolj besedil. Pojdimo na pregled.

# 1. Nikon D750 Body

Odpre našo oceno zrcala (kar je bilo pričakovano). Nikon fotoaparat z zamenljivo optiko. Ta model, ki ga zelo aktivno uporabljajo tako strokovnjaki kot amaterji. In poleg tega je komplet opremljen le s fotoaparatom. Ni objektiva Proizvajalci so izračunali, da newbies ne bo kupil to napravo točno, ampak nastrokovnjaki in napredni ljubitelji so že dolgo imeli svoj najljubši objektiv. Ni treba posebej poudarjati, da ta pristop omogoča ljudem, ki je ne morejo odstraniti. Nikon D750 Body je najbolj cenovno profesionalno ogledalo. Ima visoko kakovostni CMOS senzor z ločljivostjo 24 milijonov slikovnih pik, svetlo iskalo, rotacijski zaslon, Wi-Fi oddajnik in možnost neposrednega zapisovanja na dve pomnilniški kartici. Kljub temu pa lahko fotoaparat snema kakovostne videoposnetke Full HD. Resnično iskanje za profesionalnega in amaterskega. To je očitno ena najboljših kamer s spremenljivo optiko. Vendar pa preidimo na naslednjo uvrstitev.

št. Canon EOS 1200D

Ponovno ogledalo! Canonova optično spremenljiva kamera je odlična možnost za začetnike in napredne navdušence. Odlično deluje pri fotografiranju v vseh pogojih. Vendar pa ima eno pomanjkljivost (kot tudi vse SLR fotoaparate) - precej težko. Vendar pa je to eno redkih ogledal, ki lahko zadovolji začetnika. Ta naprava ima napredno (in dokazano) CMOS matriko z ločljivostjo 18 milijonov pik. Kljub temu pa lahko fotoaparat proizvaja vrhunske podrobnosti in jasne fotografije. In z zgornjo lečo ne bo stalo. Mnogi strokovnjaki izbirajo izdelke iz podjetja Kenon. Res je, da so zgoraj navedeni razredi veliko težji z vidika upravljanja. In nov fotograf bo pravkar prišel do tega modela. Glavna stvar je, da se naučite ravnati z njo (kar je precej enostavno) in dobite nekaj dobrih leč za vseprimere življenja. Potem se lahko preizkusite na tej fotografiji, nato pa pojdite na višjo raven. Vendar smo bili zmedeni. Nadaljujte s pregledovanjem.

št. Komplet Olympus OM-D E-M10

Ampak to je brez zrcala. Z njo vodi ocenjevanje ne-zrcalnih kamer z variabilno optiko. Ta kamera je veliko enostavnejša od zrcalnih prototipov in je zato bolje. To je odlična priložnost za začetnega fotografa, da pride v svet odlične fotografije. Konec koncev, ta fotoaparat ima sicer velikost igrače, vendar cena in značilnosti tega nikakor niso igrače. Po nekaterih parametrih celo presega ogledalo (npr. Ločljivost senzorja). Vendar pa zloglasna CMOS matrika ni tukaj. Dimenzije niso dovoljene. V drugem pa so lastnosti precej dobre. Posebej zadovoljen z bogatim parkom spremenljivih objektivov pod tem fotoaparatom. Na splošno je ta model med najboljšimi Olympusovimi optičnimi kamerami. Nekateri fotografi podpirajo to idejo. V vsakem primeru vam ta fotoaparat omogoča zelo jasne, podrobne in natančne barvne fotografije. Neoboroženo oko ne more razlikovati posnetka iz te kamere in fotografije, posnete z naprednim ogledalom. Zato priporočamo, da fotoaparat kupite za začetek. Poleg tega stane manj kot najcenejše ogledalo. Vendar bomo še naprej razmišljali o drugih kamerah.

# 4. Komplet Sony Alpha A6000

Vrh brez zrcala, ki ga strokovnjaki s področja fotografije ne uporabljajo. Optična kamera Sony Alpha A6000 Kit je drugačnaodlične tehnične lastnosti in strogo oblikovan dizajn. Ta fotoaparat ima visoko kakovostno matrico z ločljivostjo 243 milijona slikovnih pik in veliko izbiro izmenljivih objektivov. Prav tako lahko fotoaparat posname Full HD video v progresivnem skeniranju in s hitrostjo 60 slik na sekundo. Vsa ogledala niso sposobna. Zato je ta naprava všeč, da uporablja strokovnjake. Vendar pa je princip nadzora kamere tako preprost, da se spoprijema z njim in začetnikom. Trenutno je to najbolj prodajana kompaktna kamera z variabilno optiko. In tudi kljub precej visokim stroškom, jih mnogi kupijo. Še posebej zato, ker je kakovost izdelkov Sony dobro znana po vsem svetu. Ta odsevna kamera bo odlično orodje za ustvarjanje mojstrovin. Zagotavlja vrhunsko kakovost fotografije. Ostrina, ostrina in globina barve - kot najboljše ogledalo. Seveda, ta kamera si zasluži pozornost. Vendar pa preidimo na druge modele. Imajo tudi veliko zanimivih stvari.

5. Fujifilm X-H1

Ta kamera, ki ni zrcaljena, se lahko upravičeno imenuje vodilni. In njegova cena, kot bi namigovala. To je ena najboljših optičnih kamer družbe Fujifilm. Mnogim strokovnjakom je bolj všeč, ne pa poceni ogledalo. In za to izbiro so vsi razlogi. Ta kamera ima matrico APS-C z največjo ločljivostjo 243 milijona slikovnih pik. Toda to so nepomembne stvari. Pravzaprav je fotoaparat veliko hladnejši. Ima možnost optične stabilizacije, burst način, možnost snemanja videoposnetkov v 4Kprogresivno skeniranje in hitrost 60 sličic na sekundo. In vendar zna pisati Slo-Mo s hitrostjo 120 slik na sekundo. Kvačkano za vse - hitri samodejno ostrenje. Obstaja tudi velika količina ročnih nastavitev. Ta kamera je najboljša kamera z zamenljivo optiko. Vendar je cena tega čudeža inženirske misli ustrezna. To je razumljivo. Takšna napredna kamera ne more stati niti peni. V vsakem primeru je ta kamera odlična možnost za profesionalce in začetnike. Profi bo tukaj našel vse, kar potrebuje, novinec pa bo z lahkoto razumel upravljanje.

št. Nikon D3300 Kit

In spet Nikon. V splošnem se je fotoaparat tega proizvajalca izkazal kot profesionalni in amaterski krog. Te kamere z variabilno optiko so odlične za fotografiranje v vseh pogojih. Nikonovo ogledalo D3300 Kit pa je živ dokaz. Tu je visokokakovostna CMOS matrika z ločljivostjo 24 milijonov slikovnih pik, sistem za čiščenje matrik, posebna vrata za mikrofon, možnost snemanja video posnetkov v polni visoki ločljivosti pri 60 sličicah na sekundo, priročno iskalo, odličen zaslon z odličnimi podrobnostmi in še veliko več. Toda glavna prednost naprave - kakovostne slike z odlično globino polja in odličen prenos barv. Mimogrede, D3300 je najlažji fotoaparat v svojem segmentu. Mnogi fotografi, ki so se začeli fotografirati, so se odločili za to, da je roka navajena na težko kamero. Ta kamera je bila izdana že zdavnaj - leta 2014. Toda do sedaj je številka ena tistim, ki vstopajo v svet visokokakovostne fotografije. In to bo večdolgo časa. Vendar pa preidimo na naslednjega predstavnika profesionalnih in polprofesionalnih kamer.

št. Sony ILCE-7RM3

Strmo ogledalo brez reportaže, ki lahko zapre vse zgoraj navedene kamere skupaj. Ta kamera z optično spremenljivo optiko iz Sony ima zelo kul lastnosti in nič manj nenadne cene. Ta fotoaparat ima vgrajeno CMOS-matriko s polno sliko z ločljivostjo do 42 megapikslov. To je neverjetno veliko. Ni presenetljivo, da je kamera sposobna delati z velikimi reportažnimi objektivi. Kamera je sposobna pisati 4K video s hitrostjo 120 slik na sekundo in s progresivnim skeniranjem. Ta fotoaparat lahko uporabljajo strokovnjaki na vseh področjih. Funkcije te kamere bodo dovolj za vse obstoječe naloge. Treba je omeniti, da si ga ne morejo privoščiti vsi. Zato ni zelo primeren za začetnike. Ni vsak začetnik, fotograf je pripravljen, da postavi za brez zrcala (čeprav kul) približno 230.000 rubljev. Za mnoge je to nesprejemljiv znesek. Zato ga lahko uporabljajo predvsem strokovnjaki. Je precej lažja in kompaktnejša od ogledal tega razreda in lahko igra odločilno vlogo pri izbiri. Vendar pa se lažje premaknemo na kamere. Ni tako kul, kot dragi Sonny.

št. Panasonic Lumix G5

Ocena fotoaparatov z izmenično optiko bi bila nepopolna brez Panasonicovega izdelka. To podjetje je znano po visokokakovostnih fotoaparatih. In zdaj je izdala precej zanimivo brez zrcala. Ta kamera temelji na matrici Live MOS z največjo ločljivostjo 243 milijona slikovnih pik. Kamera lahko posnameVideo v polni visoki ločljivosti s hitrostjo 30 sličic na sekundo. Odličen rezultat za neodbojno kamero. Vendar to ni vse. Ta fotoaparat zagotavlja kakovostne fotografije v vseh pogojih fotografiranja. Profesionalci, seveda, ta kamera ne bo uporabljena, toda ljubitelji lahko začnejo ustvarjati mojstrovine. In potem lahko preklopite na bolj resno tehnologijo. Čeprav bo novinec tega fotoaparata trajal dolgo. Ta naprava je dokaj dobro sestavljena. Tradicionalna japonska kakovost. Ob izdelavi so bili uporabljeni le visokokakovostni materiali. Med kamerami z variabilno optiko to izgleda precej dobro, čeprav se uvršča med zadnja mesta. Ampak to ni zato, ker je slab, ampak zato, ker so zdaj vrednoteni samo profesionalni modeli. In ta "Panasonic" ni tako.

Ogledalo ali brez zrcala?

Odgovor na to vprašanje ni tako preprost, kot se zdi. Načeloma je vse tukaj odvisno od osebnih preferenc uporabnika. Če se vam zdi, da z lahkoto upravlja z ogledalom s polnim zaslonom, ki je zasnovan za profesionalce, potem ga pustite kupiti. Toda težava je v tem, da jih je tako malo. Torej na izletu pogosto nikoli ne zmešajte s kupom nastavitev. Zato danes popularnost ne-zrcaljenja pridobiva zagon. Izdelujejo lahko visoko kakovostne slike z minimalno udeležbo uporabnikov v procesu fotografiranja. Ali ni to čar za začetnega fotografa? Toda nakup ogledala je vreden vsaj, da bi razumeli, kako ga uporabljati. To znanje zagotovo ne bo odveč.

Zaključek

Tako smo obravnavali zgorajNajboljša optična kamera. Med njimi so tako legendarni modeli zrcalnih kamer kot tudi povsem novi neodsevni modeli. Vse nudijo kakovostne slike. Nekatere pa uporabljajo tudi strokovnjaki. Izbira je v celoti odvisna od potreb uporabnika. Če se hoče profesionalno ukvarjati s fotografijo, potem obstajajo zelo zanimivi modeli za izvajanje načrta. Drugi bodo našli veliko zanimivih modelov v stanju brez zrcalnih kamer.

Sorodne publikacije