Program za obnovitev trdega diska: Hitri vodnik za uporabo pripomočka HDD Regenerator

Čeprav so trdi diski slabši od SSD, mnogi uporabniki raje uporabljajo enake pogone zaradi svoje glavne prednosti - cene na megabajt. In ker so trdi diski še vedno priljubljeni, je vprašanje možnosti za njihovo obnovitev ostro. Ta članek opisuje najboljšo obnovitveno programsko opremo za HDD - HDD Regenerator.

Značilnosti HDD Regenerator

Značilnosti programa:
 • Oglejte si podatke SMART tabele;
 • preverjanje časa dostopa do sektorjev;
 • testiranje površine plošč za prisotnost pretepenih sektorjev;
 • popravilo trdega diska z obračanjem slabih blokov.
 • HDD Regenerator je edinstven program, ki ne samo, da poškodovane sektorje ne zazna, ampak jih resnično obnavlja.

  Načine za obnovitev magnetnega pogona

  Obnovitev trdega diska je treba razumeti kot zmanjšanje števila sektorjev netopirjev (ali slabih blokov). To operacijo lahko izvedete na dva načina. Prva je navadna. Uporablja se v skoraj vseh specializiranih javnih službah. Program za obnovitev trdega diska označuje lomljeni sektor kot neuporabljen. Podatki potem niso več zabeleženi. Informacije, shranjene v sektorju, se izgubijo.


  Druga metoda se uporablja samo v aplikaciji HDD Regenerator. Med obnovitvijo slabih blokov program vpliva na sektorje trdega diska z magnetnimi impulzi različne jakosti. Bloki se ponovno magnetizirajo in znova shranijo informacije. Podatki, žeshranjene na njih, se ne izgubijo. HDD Regenerator - plačani program za obnovitev trdega diska. Stane 90 $. Prenos poskusne različice je brez pomena, saj takoj zahteva nakup licence po prvem najdenem sektorju.

  Navodila

  Pred prenosom morate prenesti aplikacijo. Namestitev ni potrebna. Takoj po zagonu pripomočka na zaslonu se bo prikazala njegova delovna orodna vrstica z izbiro dejanj.
  V glavnem oknu programa kliknite besede Stars pod Windows. Program vas bo pozval, da izberete pogon, s katerim želite delati. Izberite pogon in pritisnite Začni postopek. Program za obnovitev trdega diska bo prikazal okno, ki vas opozori, da morate dokončati vse aplikacije, preden začnete. Če je mogoče, onemogočite čim več programov in kliknite V redu.


  Na zaslonu se bo razširilo okno ukazne vrstice s štirimi možnostmi: 1 - hitra kontrola; 2 - testiranje in (opcijsko) obnovitev; 3 - informacije o programu; 4 - si oglejte poročilo. Najprej morate klikniti na gumb "2" na tipkovnici. Na zaslonu se bo prikazalo novo pogovorno okno. Ponovno mora klikniti na "2". Program se bo začel preverjati brez obnovitve. Na koncu orodja se prikaže statistika. Najpomembnejši kazalniki v njem so število sektorjev, ki jih je treba prebrati dolgo, in število slabih blokov. Če je pred prvim odstavkom prikazano veliko število, je verjetno, da bo disk v bližnji prihodnosti neuspešen in da delo na računalniku ne bo več udobno. Če pripomoček na disku najde slabe bloke, ga morate izvršitiskeniranje z obnovitvijo.
  Če želite opraviti preverjanje s ponovno vzpostavitvijo sektorske zmogljivosti, morate opraviti vse zgornje akcije, v zadnjem pogovornem oknu z izbiro pa kliknite gumb "1". Po tem se bo začel obnovitveni program. HDD Regenerator bo na zaslonu prikazal število regeneriranih sektorjev in skupno število najdenih. Spremembe meritev se bodo pojavile v realnem času.
  Skeniranje je dolg proces. Njegovo trajanje lahko traja od nekaj ur do več deset ur, zato programa ne zaženite v načinu regeneracije, če računalnik morda potrebuje nujne naloge.

  Ustvarjanje zagonskega bliskovnega pogona

  Utility ne more vedno izvesti regeneracije, če se izvaja v sistemu Windows. Včasih operacijski sistem blokira dostop do pogona na nizki ravni. V tem primeru morate ustvariti zagonski pogon in izvesti obnovitev z zagonom v načinu DOS. Torej:
 • Zaženite pripomoček.
 • V glavnem oknu kliknite na "Boot USB Flash".
 • Izberite pogon, ki bo kasneje zagnal. Njegova zmogljivost mora biti več kot 1 GB. Če ima kartica flash pomembne podatke, jo morate shraniti na drugo mesto. Kliknite V redu.
 • Če program za obnovitev trdega diska v ruskem jeziku prikaže sporočilo o napaki, se vrnite za korak nazaj in kliknite na povezavo "Spremeni velikost".
 • Ko je pogon formatiran, se ponovno prikaže izbirno okno.
 • Izberite novo oblikovani pomnilniški ključ USB in kliknite V redu. PoDokončanje operacije bo zagonski pogon.
 • Nastavitev BIOS-a

  Izdelava naprave s programom na krovu je pomemben korak, vendar ne zadnji. Zdaj morate konfigurirati računalnik tako, da se ne zažene s trdega diska, ampak iz bliskovnega pogona.
  Torej:
 • Znova zaženite računalnik.
 • Pritisnite gumb Delete (Brisanje) takoj, ko se na zaslonu prikažejo informacijska sporočila. Gumb se lahko razlikuje. Sledite napisom na dnu zaslona.
 • Kliknite zavihek Dodatne funkcije.
 • Premaknite kazalec v vrstico Boot Sequence in pritisnite tipko "Enter".
 • Prevedite USB-HDD za zagonsko napravo USB.
 • Shranite spremembe s pritiskom gumba F10.
 • Izhod iz BIOS-a.
 • Po teh korakih se bo program za obnovitev trdega diska zagnal samodejno.

  Sorodne publikacije