Arhiviranje: Kaj je to v sistemih Windows?

V operacijskih sistemih Windows zadnjih generacij je vgrajeno orodje za shranjevanje uporabniških podatkov in ustvarjanje varnostnih kopij (slik) sistema za nadaljnjo obnovo v primeru kritičnih napak, kadar postopek standardnega učinka ne. Imenuje se "Arhiviranje". To je prvi način za shranjevanje informacij in nastavitev katerekoli vrste, da bi obnovili računalnik ne samo pri kritičnih napakah, ampak tudi v primeru poškodovanih medijev (trdih diskov).

Arhiviranje: Kaj je to?

Veliko uporabnikov novic gleda na to orodje, tako rekoč, s prsti, glede na to, da je popolnoma neuporabno, da ne omenjam, da arhivske kopije uporabljajo preveč rezerviranega prostora na disku.
Glavna napaka je, da vsi ne razumejo, da je arhiviranje sredstvo za obnovitev ne le delujočega sistema, ampak tudi nameščenih programov ali uporabniških datotek. Postopek je nekoliko podoben temu, kar se uporabnik srečuje pri obnavljanju s kontrolne točke Windows, ko sistem v določenem trenutku ustvari varnostno kopijo stanja. Razlika pa je v tem, da se standardna obnovitev programa, ki je nameščen od izbrane točke, odstrani iz sistema. V primeru arhiviranja (če nastavite urnik) se vse informacije shranijo samodejno, zabeležijo pa se tudi spremembe uporabniških datotek. Ja, in obnoviti sistem iz take kopije je veliko lažje in hitreje.

Varnostno kopiranje in obnovitev sistema Windowssistemi: kako deluje?

Samo orodje se nahaja v standardni nadzorni plošči. " Arhiviranje sistema vključuje dva glavna pristopa: shranjevanje le slike s sistemskimi datotekami in nastavitvami ter ustvarjanje kopije, vključuje tudi programe ali podatke po meri. Glede na izbrano možnost bodo ustrezno uporabljeni prostor na trdem disku, logična particija ali izmenljivi medij. Na podlagi dejstva, da so sodobni trdi diski precej veliki, kopije vsega, kar je na njih, je bolje shraniti na izmenljivi trdi disk. Če prostor dopušča, lahko podate pomnilnik in logično particijo, ki se lahko primerja s količino trdega diska. Na primer, pri arhiviranju podatkov na HDD velikosti približno 200 GB bo sistem zahteval vsaj 150 GB prostega prostora. Da, veliko. Toda vse, kar je mogoče shraniti, bo shranjeno.

Po zagonu pripomočka je priporočljivo, da najprej uporabite konfiguracijo varnostnega kopiranja, kjer lahko izberete logično particijo ali izmenljivi medij, da shranite kopijo.
Naslednje v oknu za izbiro podatkov ga lahko podate na samem sistemu ali določite njegovo lastno izbiro (ki je bolj sprejemljiva, saj se uporabnik odloči, kaj naj vključi v kopijo in kaj ne). Spodaj je seznam vsega, kar je potrebno, po katerem se odstrani kljukica za vključitev slik (če morate shraniti le uporabniške podatke). Če so potrebni za nadaljnjo predelavo, je bolje, da se ta izdelek ne dotika. Po preverjanju pritisnete gumb za zagon. Po načrtovanju bodo arhivi ustvarjeni samodejno, vendar bodozavzemajo precej prostora. Z upravljanjem prostora lahko sprostite prostor z odstranitvijo nepotrebnih kopij.
Obnavljanje podatkov se izvede v istem razdelku, vendar le s pritiskom na ustrezen gumb. V tem primeru lahko podatke obnovite na prvotno mesto ali na drugo lokacijo, izbrano prek gumbov za pregled. Podobne operacije je mogoče izvesti v razdelku za obnovitev sistema.
Ko pa izbrišete datoteko, jo obnovite v imenik, v katerem je bil prvotno nameščen, lahko uporabite meni PCM v imeniku z izbiro vrstice obnove prejšnje različice, na primer z želenim časovnim obdobjem.
Pri ustvarjanju kopij lahko dodatno ustvarite sliko sistema (privzeto mora biti sistemska particija vključena v kopijo). Po potrebi lahko dodatno določite logične odseke. Po zaključku postopka vas bo sistem pozval, da ustvarite obnovitveno disketo. Če imate namestitveni medij ali medij za obnovitev, lahko to operacijo zavrnete.

Aplikacije za arhiviranje

Kar zadeva delovanje specializiranih programov, arhiviranje ni le orodje za ustvarjanje kopij in slik, temveč tudi učinkovit način stiskanja podatkov za prihranek prostora, da ne omenjamo ohranjanja kopij v storitvah v oblaku. Med številnimi pripomočki lahko poudarite nekaj najbolj priljubljenih:
 • Paragon Backup Recovery.
 • Rezerva za poškodbe vode.
 • Varnostna kopija Iperiusa.
 • EASEUS Todo Backup.
 • Macrium Reflect.
 • ABC Backup Pro.
 • Active Backup Expert Pro.
 • ApBackUP.
 • Backup4all.
 • Acronis True Image.
 • Najnovejši program arhiviranja inizterjava je najboljša te vrste. Podpira shranjevanje v oblaku in lahko ustvarja particije, ki jih ni mogoče izbrisati s katerim koli orodjem Windows ali orodjem drugih izdelovalcev.

  Povzetek

  Kot vidimo, je arhiviranje eno od najbolj potrebnih orodij za uporabnika, ki vključuje ne samo ohranjanje lastnih informacij, temveč tudi ustvarjanje kopij sistema ali celo celotnih diskov (particij), s katerimi se obnovi stanje OS, programi. in vsi podatki so lahko v nekaj minutah. Zato je nemogoče zanemariti uporabo takega orodja.

  Sorodne publikacije