Kaj so zavihki v Wardu? Namestite in izbrišite zavihke

Tabs v "Ward"-je razdalja od začetka črte do prvega znaka. To orodje v programu pomaga označiti odstavek ali novo vrstico. Na voljo je tudi v standardnih nastavitvah. To pomeni, da ga ni treba prenesti in namestiti. Poleg tega je privzeto vedno vklopljen.

V članku bomo preučili, kako narediti zavihke v Wordu, s privzetimi nastavitvami in kako neodvisno nastaviti zahtevane parametre.

Kako nastaviti zavihke

Najprej in najprej, govorimo o zavihkih v Vardo 2007. Obstajata dva načina, kako ga uporabiti: z uporabo ravnila ali z istim orodjem v programu. Prva možnost je enostavnejša, druga pa omogoča nastavitev natančnega položaja. Oglejmo si podrobneje o vsaki od njih.


Izdelava zavihkov z ravnilom

Ravnilo v Vardo je večnamensko orodje. Seznam funkcij je precej velik, vendar bo ta članek govoril samo o tem, kako ga uporabiti za nastavljanje zavihkov. Torej, kot smo že ugotovili, lahko tabeliranje v "Ward" nastavimo z uporabo ravnila. Da bi jo dali, morate le na levi strani miške (LKM) na vodoravni črti v mestu, kjer ga želite namestiti. Ampak to še ni vse. Dejstvo je, da obstaja več vrst zavihkov. Možnost izberete na stičišču dveh ravnil (vodoravno in navpično), torej v zgornjem levem kotudelovnem območju. Na sliki lahko vidite točno lokacijo.
Skupaj je štiri vrste. Morate se odločiti, kaj želite - in potem lahko nadaljujete z njihovo lokacijo v letalu.

Vrste tabeliranja

Kot smo že omenili, je tabeliranje v "Ward" predstavljeno v štirih različicah. Zdaj pa na kratko o vsakem od njih. Opomba: izbrano vrsto lahko naučite tako, da miškin kazalec postavite na indikator - po nekaj sekundah se bo ime pojavilo.
 • Na levem robu. Ta tip zavihka pomeni, da bo besedilo napisano od začetka označene oznake, in ko je komplet premaknjen na desno stran.
 • Center. Ko jo vtipkate, se bo osredotočila na legendo.
 • Na desni strani. Vneseno besedilo se bo premaknilo na levo stran namestitve. To se bo nadaljevalo, dokler besedilo ne zapolni prostora z indikatorjem, po katerem se bo postopek nadaljeval kot običajno.
 • Z naglico. Ta učinek ne vpliva na poravnavo besedila. Ko se uporablja, nastavi navpično tveganje na listu.
 • Ker smo se ukvarjali s tabeliranjem v Wardu, natančneje, z njegovimi oznakami in pogledi, lahko varno preidemo na drugi način uporabe tega orodja.


  Izdelava zavihkov z istim orodjem

  Z ravnilom lahko hitro nastavite želeni tip vdolbin v dokumentu. Vendar pa glede točnosti izgubi orodje z zavihki malo. Uporabniki so pogosto vprašani, kje je "Vardo"Tabulacija. Obstajajo dva načina, kako priti do nje. Prvi način je, da uporabite ravnilo. Samo namestite eno od vrst kartic in dvokliknite nanj. Drugi način traja več časa. Za začetek morate vnesti nastavitev »Odstavek«. Če želite to narediti, kliknite ikono v spodnjem desnem kotu orodne vrstice odstavka na domači strani aplikacije in v oknu kliknite gumb Tab.
  Torej se vam odpre okno. Kot lahko vidite, so v njej štirje deli. Zdaj bomo šli skozi vsakega od njih.
 • V razdelku "Položaj kartice" lahko neodvisno določite točen položaj nastavitve kazalnika, kar bi bilo izjemno težavno za ravnilo.
 • V razdelku "Privzeto" lahko nastavite privzeto stopnjo, ki bo privzeto nastavljena.
 • V razdelku "Poravnava" izberete enega od zgornjih vrst zavihkov.
 • V razdelku "Polnilo" lahko izberete ogrado, ki bo izginila pri vnosu besedila.
 • Ko določite vse nastavitve, kliknite gumb "Namesti". Mimogrede, potem lahko še naprej postavljate druge parametre tako, da jih namestite. Nato boste morali klikniti gumb »V redu«, da bodo spremembe začele veljati.

  Brisanje zavihkov

  Pogosto se zgodi, da sčasoma tabeliranje v "Ward" zavzame skoraj celotno linijo, kar je seveda zelo neprijetno. Torej, končno, je vredno povedati, kako odstraniti vse nastavljene znake. Takoj je treba opozoriti, da bodo odstranjenisamo znaki, že izdelani zavihki v besedilu ne bodo izbrisani - morali bodo ročno izbrisati. Če želite izbrisati, morate vnesti orodje za zavihek. To lahko storite z eno od zgornjih metod.
  V pogovornem oknu morate v oknu označiti nepotrebno vrednost in klikniti na gumb "Izbriši". Ali pa kliknite »Izbriši vse«, če se želite znebiti vseh predhodno vnesenih vrednosti. Na koncu kliknite V redu, da bodo spremembe začele veljati. Zdaj veste, kaj je zavihek in kako zahtevati želeno mesto. Pametna uporaba tega orodja vam bo olajšala delo v Vardo.

  Sorodne publikacije