Če je baterija pregorela na telefonu, kaj naj storite?

Soočanje s situacijo, ko je baterija pihana v telefonu, je tisto, kar morate storiti, primarno vprašanje, odgovor na katerega je zelo preprost. Preden karkoli storite, morate ugotoviti razlog. Zakaj je baterija telefona raznesena? Kaj storiti? Kaj naj naredim? Kako se v prihodnje izogniti napihovanju?

Razlogi

Presenetljivo je veliko vzrokov za napihnjenost baterije. Začenši z dejstvom, da je najpogostejši vzrok okvare nepravilno delovanje. To je lahko uporaba telefona v vlažnih prostorih ali obratno pri visokih temperaturah. To lahko vzdržijo le posebni telefoni in pametni telefoni - s povečano zaščito.


Ni redkih težav z baterijo in ko naprava pade ali je baterija izpostavljena zobom in drugim ostrim predmetom. Vsak padec ima, čeprav majhen, vendar posledice. Razširjanje mitov, je treba omeniti, da fizični vpliv na baterijo ne bo izboljšala njegove učinkovitosti, ampak nasprotno. Drugi vzrok napake baterije je lahko tovarniško napačna življenjska doba baterije ali življenjska doba baterije. Prva je vidna po nekaj tednih delovanja, nato pa je mogoče garancijo zavrteti. Drugi pa preseneča veliko. Ampak, nenavadno je, da se ne sliši, baterija v pametnem telefonu ali telefonu se obrablja. Razlog za to je maksimalno število nabojev, vgrajenih v sam akumulatorski sistem. Včasih sama baterija kaže, da ni več uporabna - je odpihnila.
Drug razlog je lahko obtožbatablet ali telefon niso domači polnilniki, slabše pa so sumljivi in ​​poceni. Razlika v dovoljenih tokovih povzroči, da akumulator ustvari veliko količino plina, ki se, ne da bi moral iti ven, akumulira v akumulatorju in ga napihne. Mimogrede, o stalnem polnjenju z zunanjimi baterijami lahko rečemo isto. Mimogrede, četrta možnost, ki bi lahko privedla do spremembe v obliki baterije - pet minut, ali, nasprotno, okoli uro, kar negativno vpliva ne le na zmogljivost baterije, ampak tudi na njegovo sposobnost za delo v načelu \ t . Ne glede na razlog je bila baterija napihnjena v telefonu. Kaj storiti? Kaj se je treba izogibati? Ukvarjamo se z litij-ionskimi baterijami.

Skrita nevarnost

Pri litij-ionski bateriji se nabira velika količina plina, ki lahko, ko se sprosti, povzroči eksplozijo in celo izbruhne. Zato lahko poskusite vstaviti baterijo v napravo, tudi če "ni zelo otekla". To lahko načeloma loči celotno napravo, saj se bo baterija še naprej razstrelila in začela bo deformirati vse - matično ploščo, zaslon in senzor, primer. Poleg tega, ko je baterija v telefonu napihnjena, je pomembno, da odganjaš misel na prebod ali izgorevanje baterije. Seveda je na internetu veliko video posnetkov s precej zanimivimi poskusi na napihnjenih baterijah, ampak koliko jih ni prišlo v mrežo, saj so bili udeleženci takšnih videov v bolnišnici s poškodbami, zastrupitvami s plini in opeklinami kože, sluzi in tako naprej?

Uporaba

Dejstvo je, da je edina stvar, ki napihuje baterijo na telefonu, kaj lahko storite, da jo odstranite. Seveda je internet poln nasvetov za obnovitev izpada električne energije, vsi pa trdijo, da je varno in tako naprej, vendar bomo realni - napihnjena baterija, to je resna okvara in za doseganje popolnega in kakovostnega okrevanja je nemogoče. Lep videz ni jamstvo za zmogljivost naprave in, kar je najpomembnejše, za njeno varnost. Torej, ko je baterija pihana v telefon Nokia, kaj storiti? Ne mečite ga v smetnjak, ampak ga pošljite na posebno mesto za odlaganje. Pogosto so taki kraji v trgovinah tehnologije. Zanimivo je, da je v nekaterih državah možno dobiti pošteno količino smeti na običajen način, da odstranite baterijo!

Rešitev problemov

Torej, ko ste raznesli baterijo Samsungovega telefona, je tisto, kar je mogoče in kar je mogoče storiti, da dobite novo. Ne pozabite, da je pomembno kupiti kakovostno baterijo od preverjenih prodajalcev. Imenovati ga je treba in videti kot tisti, ki je postal neuporaben. Ne smete eksperimentirati ali jemati baterije z večjo močjo. Zamenjava je narejena izključno na popolnoma enakem modelu.

Alarmni klici

Če ste navedli, da je pri pečenju vaše roke pri delu z vašo napravo (na primer govoriti ali polniti pametni telefon), je to slab signal. To vedenje telefona kaže, da zahteva takojšnje testiranje in morda tudi zamenjavo baterije. Nič manj zaskrbljujoče je, kako dobro je prikazano polnjenjenapravo. Če nenehno pokaže drugačen odstotek polnjenja in se preprosto izprazni, je verjetno treba zamenjati.

Navodila za uporabo litij-ionske baterije

Po nakupu novega akumulatorskega paketa upoštevajte nekaj navodil za pravilno shranjevanje in uporabo:
 • Za polnjenje uporabite samo polnilnik, ki je priložen kompletu z napravo. Če je zdrobljen, ga ne zamenjajte s poceni, kot kaže praksa, ampak le poslabša situacijo.
 • Baterije ne hranite dlje časa.
 • Izogibajte se kratkemu stiku in ne poskušajte razstaviti baterije, pazite, da je tesno.
 • Naprave ne polnite z močnejšim polnilnikom kot vaš domači.
 • Nikoli ne trenirajte litij-ionske baterije. Takšne baterije ne morejo prenesti takšnih bremen.
 • Poskrbite, da baterija ni popolnoma izpraznjena. Pospešuje proces staranja.
 • Telefon polnite do konca. Ker je nemogoče jesti neprestano sendviče, ni treba "hraniti" telefona s kratkim polnjenjem.
 • Ne puščajte telefona v hladnem vremenu ali poleti v zaprtem avtomobilu. Ne dovolite previsokih temperaturnih nihanj.
 • Če veste, zakaj je baterija telefona raznesena, kaj storiti in kako se obnašati, se lahko pravilno odzovete na situacijo in se obrnite na servisni center, da zamenjate baterijo.

  Sorodne publikacije