Kako v celoti odstraniti "Opera" iz računalnika. Odstranitev, ponastavitev in obnovitev brskalnika

Opera Web Browser je eden izmed najbolj priljubljenih brskalnikov in je med petimi najboljšimi med vsemi uvrstitvami. Ampak z njim so pogosto težave, in nekateri uporabniki pri spreminjanju "Opera" v drug brskalnik so pogosto vprašani, kako v celoti odstraniti "Opera" iz računalnika z operacijskim sistemom Windows. To je enostavno narediti, toda najprej je treba upoštevati posebnosti samega brskalnika, pa tudi nekatere situacije, ko odstranitev brskalnika morda ni potrebna.


Značilnosti brskalnika Opera

Preden nadaljujete neposredno z reševanjem problema, kako popolnoma odstraniti Opera, upoštevajte nekatere značilnosti brskalnika. Verjetno veliko uporabnikov ve, da različice programa danes na istem internetu lahko najdejo veliko število (tako uradnih kot neuradnih).
Takoj je treba opozoriti, da ko uradna izdaja prve namestitve NIKOLI ne ustvari ključev sistema registra. To je podobno kot običajne prenosne aplikacije in ne zahtevajo namestitve. Zato, z uradnimi različicami, tudi ko ročno odstranite vprašanje, kako odstraniti "Opera" iz računalnika popolnoma in popolnoma, iskanje preostalih registrskih ključev ne zagotavlja. Uporablja se samo standardna odstranitev programa in preostalih map. Če govorimo o alfa in beta različicah, ki so jih ustvarili navdušenci na podlagi uradnih sprememb, bo register moralda bi se odnesli Zdaj pa se bo glavni problem, kako popolnoma odstraniti "Opera", obravnavati izključno za uradne izdaje. To lahko storite na dva načina. Ampak o tem kasneje.


Kako izbrisati stran v »operi«?

Brskalnik "Opera", tako kot mnogi njegovi kolegi, žal ni imun od vpliva hekerskih virusov, ki samovoljno spremenijo začetno stran in objavijo ogromno oglaševanja. Ko je antivirus nemočen, se uporabniki preprosto znebijo brskalnika.
Vendar to ni vedno primerno. Najprej morate odstraniti ali deaktivirati vse sumljive dodatke, preveriti pot do izvršljive datoteke prek menija PCM v bližnjici programa (tako da na koncu po Lancher.exe ni bilo dodano nič, na primer start.webalta.ru) ali vnesite naslov sumljive strani v datoteko hosts, ki se lahko odpre v "Beležnici", ki se zažene v imenu skrbnika. Na koncu morate nastaviti drugo začetno stran (na primer prazno), če je bila spremenjena. Tukaj je odstranitev samega brskalnika in to ne bo potrebno.

Kako obnoviti privzete nastavitve brskalnika?

V nekaterih primerih, namesto da bi rešili problem, kako v celoti odstraniti "Opera" iz računalnika, je veliko lažje obrniti brskalnik, tako rekoč, v tovarniško stanje s privzetimi privzetimi nastavitvami.
To lahko storite v razdelku Pomoč, kjer je izbran element "About". Na strani, ki kaže vse poti, po katerih brskalnik shrani svoje podatke in parametre, morate uporabiti elementnastavitve, odprite ustrezno mapo in odstranite Operaprefs.ini iz nje, nato pa obnovite prvotne nastavitve (potreben je ponovni zagon sistema).

Kako v celoti odstraniti "Opera" iz računalnika?

Toda predpostavimo, da nobena od zgoraj navedenih uporabniških možnosti ni zadovoljena in res se želi znebiti brskalnika.
V tem primeru lahko praviloma uporabite razdelek program in komponento, kjer je na seznamu izbrana vrstica z imenom programa in kliknjen je gumb za brisanje. Nato lahko kot dodatno možnost preverite direktorije ProgramsFiles in ProgramFiles (x86) in izbrišete njihove imenike Opera, če obstajajo. Nato je treba podobne akcije izvesti z mapami v imeniku AppData (gostovanje in lokalno) v uporabniškem imeniku, ki je izbran iz razdelka Uporabniki v sistemski particiji. Kot že omenjeno, odstranitev uradnih izdaj z registrom ni potrebna.

Uporaba namestitvenega programa

Če se vprašanju, kako popolnoma odstraniti operacijo iz računalnika s preprostejšo metodo, obrnete, je najbolje, da se obrnete na specializirane aplikacije, da odstranite čim več programov (npr. IObit Uninstaller). Kot v primeru standardnega brisanja, se iz seznama izbere želena različica brskalnika (če jih je več), pritisnete gumb za preklic smeti, začne se močan pregled, po tem pa se vsi najdeni rezultati izbrišejo s funkcijo brisanja datotek.

Ali lahko obnovim oddaljeni brskalnik?

Torej, z odstranitvijo so ugotovili.Nič posebej zapletenega, kar bi lahko povzročilo težave, ni. Zdaj pa poglejmo, kako obnoviti izbrisano operacijo in jo sploh lahko naredimo. Načeloma lahko. Najlažji način bo povrnitev sistema v prejšnje stanje. V tem primeru bo obnovljen brskalnik z vsemi nastavitvami. Kaj pa, če je uporabnik izbrisal vse shranjene obnovitvene točke in njihove ustrezne varnostne kopije sistema?
V primeru popolne odstranitve s čiščenjem preostalih sestavnih delov obnovite opero, če je obnovitev uporabljena, je to nemogoče. Če ste brez dodatnega čiščenja naredili preprosto odstranitev skozi oddelek programa in komponent, lahko poskusite. Ob zagonu lahko namestitveni program izda okno, v katerem bodo nameščene namestitvene postavke (Spremeni), Popravilo (Popravilo) in Odstrani (Odstranitev). Izberite drugi element in sledite navodilom čarovnika. "
Nazadnje je optimalna možnost obnovitve stanje, ko je bil račun prvotno ustvarjen z vgrajenim orodjem Opera Link, ki omogoča sinhronizacijo vseh nastavitev ali zaznamkov s strežnika razvijalca. V tem primeru bo dovolj, da vstopite v osebno pisarno in uporabite ustrezen razdelek.

Sorodne publikacije