Monoblok. Kaj je in zakaj?

Pri izbiri računalnika se med monoblok in standardnimi osebnimi računalniki preplavijo mnogi. Medtem velika večina uporabnikov niti ne ve, kaj je monoblok in zakaj je potreben. Razumeti je zelo preprosto. Dovolj je, da razumemo osnovna načela takih računalnikov in vse bo takoj postalo jasno. Torej, monoblok - kako je?

Kaj so ti računalniki?

Monobloki se od običajnih računalnikov razlikujejo po tem, da so vse komponente sistema v telesu monitorja. Take rešitve so odlične za tiste, ki želijo prihraniti prostor. Tudi ti sistemi so zelo tihi. Njihova raven hrupa je primerljiva s tišino prenosnika. Monoblock je kompakten računalniški sistem, ki ga skoraj ne moremo primerjati z močjo navadnih osebnih računalnikov, ki vključuje sistemsko enoto in druge komponente.


Monobloke aktivno uporabljajo profesionalni oblikovalci in fotografi. Opremljeni so z visoko kakovostnimi zasloni in precej dobrimi procesorji. To računalnikom omogoča preprosto rokovanje s "težkimi" programi oblikovanja. Pomembno vlogo ima tudi razpoložljivost zadnje generacije RAM-a. Je energetsko učinkovita. Zato je poraba energije celotnega sistema v celoti precej manjša kot pri stacionarnih osebnih računalnikih.

Kje se je vse začelo?

Prvo podjetje, ki je uvedlo monobloke, je legendarna Apple. Njen iMac je revolucioniral računalniško oblikovanje. V skladu z Apple je monoblok domači računalnik,ki si jih lahko privoščijo vsi. Vendar pa glede na cene na iMac-u ta izjava ne izgleda res.


Po družbi s Cupertinom se je začela razkrivati ​​izpust monoblok vsem, ki niso leni: HP, Lenovo, ASUS, Acer. Skoraj vsak proizvajalec osebnih računalnikov in prenosnih računalnikov meni, da je njihova dolžnost, da sprosti monoblok. In kar je najbolj zanimivo je, da je ta izdelek priljubljen. Res je, v ozkih krogih. Večina uporabnikov raje uporablja standardne računalnike. Zato obstajajo razlogi.

Prednosti monoblokov

Preučimo nekatere prednosti računalnikov z monoblok sistemom. Kar je zelo koristno v smislu varčevanja s prostorom - in tako jasno. Tudi takšni računalniki so običajno opremljeni z Bluetooth in Wi-Fi oddajniki. Uporabniki ne bodo morali kupiti ustreznih modulov. Številni modeli so opremljeni tudi z zaslonom na dotik, ki omogoča upravljanje teh naprav veliko bolj priročno. Tiho delo takšnega sistema je lahko tudi plus. Praviloma so monobloki opremljeni z zelo kakovostnimi zasloni. Omogoča vam, da jih uporabljate za potrebe profesionalnih oblikovalcev. Zmogljivost monobloka je precej dobra. Takšni računalniki so ponavadi opremljeni s pogoni SSD, zmogljivimi procesorji Intel. AMD se običajno ne ukvarja z monoblok. Vendar pa se grafične kartice uporabljajo mobilno (z indeksom "M"). In veliko so šibkejši od svojih "sošolcev". Toda takšni računalniki niso namenjeni igralcem. V skladu s tem je grafična kartica deseta. Poraba energije celotnega sistema se prav tako upošteva kot prednost. Glede na to, da monobloki uporabljajo mobilne komponente, soporaba energije, primerljiva s prenosnimi računalniki.

Slabosti monoblokov

Obstaja več kot le prednosti. Kakšen slab monoblok? Kaj je to - njene slabosti? Konec koncev je na prvi pogled vse v njem popolno. Začnimo s ceno. Računalniki te vrste so dvakrat dražji od njihovih večkomponentnih bratov in sester. To je posledica dejstva, da za izdelavo takšnih kompaktnih delov in pravilno postavitev v omejen prostor primera stane veliko denarja. Očitno je tudi, da je uporaba naprednejšega hladilnega sistema očitna. No, vprašanje o tem, kje kupiti monoblok-računalnik, se ne pojavi. Prodajo se v katerem koli računalniškem salonu. Naprej. Glede na to, da so sestavni deli takega računalnika v zaprtem prostoru z omejenim dostopom, zamenjava okvarjenih delov ni mogoča vsaj z lastnimi rokami. Kontaktirati se morate s strokovnjaki. Iz istega razloga nadgradnje računalnika ne bo mogoče. Prav tako je nemogoče uporabljati komponente drugih proizvajalcev drugih proizvajalcev. Tudi notranjost prahu ni mogoče očistiti. Primer ni mogoče odstraniti. To je tako muhast - monoblok. Kaj je to, če ne draga igrača?

Druga uporaba izraza "monoblok"

Pogosto se monoblok imenuje tudi telo telefonov. Monoblock telefon - kaj je to? Ta koncept opisuje sodobne pametne telefone z zaslonom na dotik. Njihovi primeri vsebujejo vse komponente, ki jim omogočajo, da se imenujejo monobloki. Tudi stare gumbe "cevi" so v bistvu monobloki. To pomeni, da ni samo draga instrašno nepraktični računalniki. Monobloki v svetu pametnih telefonov so skoraj vse naprave tega razreda. Gumbi telefoni se prav tako štejejo za monobloke (razen za vse vrste "školjk", drsnikov itd.). V svetu mobilne industrije je takšna izvedba lupine prednostna naloga. Toda to je popolnoma drugačen razred naprav. Zato je primerjava z računalniki nekoliko napačna.

Zaključek

Monoblock - Kaj je to? Zdaj veste odgovor na to vprašanje. To je računalnik, nastavljen po načelu "vse v enem". Ima številne prednosti, ki se zdijo nekoliko privlačne. Vendar pa ima takšna oblika računalnika veliko več slabosti. In glavni je neupravičeno visoka cena. Za takšen denar lahko zgradite tradicionalni računalnik z veliko boljšimi tehničnimi lastnostmi. Zato je nakup monobloka zelo dvomljiv korak v smislu ekonomičnosti in praktičnosti.

Sorodne publikacije