Kako narediti Windows 7 razširitve datotek?

Kako omogočiti prikaz razširitev datotek v sistemu Windows 7 Kaj je pripona datoteke in kaj potrebuje? Na ta vprašanja je treba odgovoriti, kot tudi povedati o spremembi podaljšanja in o primerih, v katerih je to potrebno za uporabnika.

Kaj je končnica datoteke?

Za začetek podajamo primer analogije. Na primer, doma je veliko različnih neprozornih pločevink z začimbami in začimbami. V kozarcih so vse informacije - ime začimbe ali začimb, blagovna znamka, proizvajalec, datum izdelave itd. Zdaj pa si zamislite, da je iz vseh pločevink odstranjeno ime vsebine. Kaj se bo zgodilo? Ne boste jih mogli uporabljati, ker ne veste, kje in kje ste.


Razširitev datoteke je nekaj podobnega naslovu vsebine. Pogosto se omenja kot trije znaki (obstajajo tudi podaljški štirih in celo pet znakov) in so napisani na koncu imena datoteke po piki. Na primer, ustvarili ste dokument v programu Beležnica in ga shranili kot Zametko. Priloga bo samodejno dodana na koncu datoteke, ko bo datoteka shranjena, pri čemer bo ime datoteke prikazano kot Zametka.txt. Omeniti je treba tudi, da imajo programi sami razširitve (exe, com, msi itd.). Na primer, ista beležnica izgleda kot Notepad.exe. Če datoteka nima razširitve, Windows ne bo mogel določiti programa, ki ga odpre, zato se bo odprlo okno za programe, ki jih izberete sami.

Kaj storiti za prikaz razširitev datotek v operacijskem sistemu Windows 7

Operacijski sistem zaPrivzeto skriva razširitve v vseh datotekah, ki ji niso znane. Spremeniti moramo funkcijo prikaza. Celoten proces bo pregledan v operacijskem sistemu Windows 7. Prikazovanje razširitev datotek se bo začelo šele po nekaj klikih:


 • Odpreti morate katerokoli mapo, v odprtem oknu v zgornjem levem kotu pa poiščite gumb "Razporedi". Ko kliknete nanj, se prikaže pojavni meni, ki bo moral poiskati zavihek »Možnosti mape in možnosti iskanja« in ga klikniti.
 • V oknu "Možnosti mape" pojdite na zavihek "Pogled". Spodaj je besedilo "Napredne možnosti" in pod njim - seznam teh možnosti. Funkcija, ki jo potrebujemo, je skoraj na samem koncu seznama. Premaknemo drsnik na dno in poiščemo vrstico »Skrij razširitve za registrirane vrste datotek«. Odznačite in pritisnite OK.
 • Takšne preproste manipulacije zadostujejo za prikaz razširitev datotek v operacijskem sistemu Windows 7.

  Zakaj vključiti prikaz razširitev

  Recimo, da ste našli in prenesli zvočno datoteko z imenom New_Year_music.mp3. Seveda se mora glasbena datoteka odpreti s predvajalnikom, recimo AIMP. Toda po tem, ko se ni začelo, in na splošno se ni nič zgodilo. In potem se izkaže, da se je računalnik pojavil na virusu.
  Dejstvo je, da je ime prenosa dejansko New_Year_music.mp3.exe. To pomeni, da je sistem prikril znano razširitev EXE in v napaki ste zagnali virus. Temu bi se lahko izognili, če bi Windows 7 pokazal razširitve datotek.
  Kot smo že zapisali zgoraj, Windows 7 privzeto ne boprikaži razširitve datotek, če veste, katere programe naj odprejo. Zdaj pa si zamislite, da morate prenesti datoteko na neko spletno mesto in morate določiti celotno pot do nje. Če je razširitev skrita, ne boste dobili ničesar.

  Kako spremeniti razširitve datotek v operacijskem sistemu Windows 7 in kaj potrebuje

  Urejanje datotek je zelo preprosto. To storite tako, da z desno miškino tipko kliknete datoteko in v kontekstnem meniju izberete vrstico »Preimenuj«.
  Zakaj morda morate spremeniti končnico datoteke? Recimo, da mora uporabnik prikriti datoteko "My_parails.txt", da je nihče ne more zagnati. Če preprosto spremenite ime - Windows, bo še vedno odprto v prenosnem računalniku. Ampak, če preimenujete, na primer, tukaj je, kako: System.asd, to je definitivno nihče ne more po nesreči odpreti. Obstaja še ena možnost: nekateri internetni viri ne dovoljujejo prenosa določenih vrst datotek. To omejitev lahko zaobidete tako, da preprosto spremenite razširitev.

  Sorodne publikacije