Prenosni računalnik Lenovo IdeaPad G700: primerjava z analogi in pregledi strank

Na trgu se vsako leto pojavi veliko število naprav. Podjetja drug za drugim poskušajo dobiti prednost, da izkoristijo trg v enem ali drugem segmentu. Lenovo IdeaPad G700 je postal še en model kitajskega proizvajalca in je kljub svoji enostavnosti še vedno lahko našel kupca.

Podjetje

Družba Lenovo Group Limited uživa svoje oboževalce že 33 let. Podjetje proizvaja osebne računalnike, specializirane za elektroniko, in je največji proizvajalec v tem segmentu.
Na trgu osebnih računalnikov je model tega podjetja vzel petino celotnega obsega proizvodnje. Zadnjih deset let je podjetje aktivno tržilo mobilne pametne telefone in tako zasedlo peto mesto. Razvijalci so se naselili v središču Kitajske - Pekingu, čeprav je podjetje samo v Hong Kongu. Raziskovalni centri so se "razširili" po vsem svetu. V tem letu je država zrasla na 52 tisoč ljudi.

Izdelki

Prenosnik Lenovo IdeaPad G700 spada v skupino osebnih računalnikov. To je največja niša, v kateri podjetje posluje. Do leta 2017, od 43 milijard dolarjev, 70% prihodkov od prodaje računalnikov. V svetu je Lenovo na trg ujel 21% tega segmenta. Druga skupina so mobilne naprave, ki so prinesle 8 milijard dolarjev. in zasedajo veliko ali ne malo - 18%, tretja skupina je bila proizvodnja podatkovnih centrov. Ta izdelek je podjetju lani prinesel 4 milijarde dolarjev in je znašal 9% svetovnega trga. Drugi denar je bil zaslužen v drugih smereh.

Raznolikost

VsiVaš izdelek, vključno s podjetjem Lenovo IdeaPad G700, se nanaša na določeno družino. Tako se je zbralo iz ducata linij, predstavniki katerih so zlasti prenosni računalniki.
Na primer, ThinkPad je družina prenosnih računalnikov za družbe. ThinkCentre so namizni osebni računalniki. ThinkVision predstavlja svet monitorjev. IdeaPad - vrstica, v kateri je predstavljen junak našega pregleda, - lansira prenosni računalnik, ki je usmerjen na posameznega kupca.

IdeaTab je tableta, IdeaCentre pa je druga družina osebnih računalnikov. IdeaPhone - nova linija pametnih telefonov. ThinkStation spodbuja delovne postaje in strežnike ThinkServer. Najnovejša družina Essential nas seznani s proračunskimi prenosnimi računalniki.

O prenosnem računalniku

Tako kot vsaka druga naprava v podjetju, Lenovo IdeaPad G700 pripada družini IdeaPad, kot tudi seriji G. Kitajski proizvajalec si vedno prizadeva, da bi vsaka linija ustvarila svoj koncept, tako da bodo modeli zapomnjeni in zlahka prepoznavna. V tem primeru so poskušali prilagoditi nizkocenovni proračunski prenosnik v seriji G. Modeli se nanašajo na pisarniške izdelke. Naprave lahko opravljajo preproste vsakodnevne naloge. Glavne prednosti takšnih modelov so vzdržljivost in moč.

Videz

Zasnova modela Lenovo IdeaPad G70059387364 je pokazala odnos podjetja do svojih navijačev. Nihče ni bil razočaran. Videz se izvaja strogo in elegantno. Površina spominja na aluminij, čeprav je naprava pokrita s plastiko. Vse je narejeno kakovostno, brez ozadja in prask.Zahvaljujoč imitaciji aluminija je prenosni računalnik postal dražji od prave cene. To podpira tudi teksturirana plastika. Nenavaden vtis je pustil premaz, ki se je izkazal za preveč markiran: zbira umazanijo in odtise. Čeprav je brisanje prav tako enostavno. Pokrov se odpre gladko, brez nihanja in nihanja.
Iz slike na platnici je viden samo logotip podjetja. Ampak skromno se je premaknil v levi zgornji kot. Ko odprete pokrov, takoj opazite tipkovnico, ki je v ohišju nekoliko vdolbljena. Touchpad majhnih velikosti se premakne v levo.

Podrobnosti

Reže za dodatno povezavo so dovolj. Na levi strani je prezračevalna rešetka, iz katere izhaja zrak. Sledi režo za povezavo monitorja ali projektorja D-SUB (VGA), z njim pa tudi HDMI. Obstaja prostor za standardni omrežni kabel RJ-45. Obstaja USB tretja različica. Težava pri postavitvi vseh slotov je ena - preveč blizu lokacije, kar včasih preprečuje povezavo s sosednjimi napravami.
Toda desna meja je praktično brez vseh pomembnih in ne zelo vtičnic. Večina potrebuje pogon, dva USB priključka za priključitev slušalk. Tu je priključek za zvok. Zadnja stran je brezplačna, na sprednji strani pa so v preteklih časih prikazani kazalniki za vklop, napajanje, brezžična omrežja itd.

Orodja

Ker je Lenovo IdeaPad G70059387364 pisarniški stroj, bi morale biti vhodne naprave zelo pozorne. Dejstvo je, da če imamo igralni prenosnik, se bo z veliko verjetnostjo uporabnik povezal z njim in miško ter tipkovnico.Toda takšni pisarniški modeli običajno ne potrebujejo pomožnih naprav, kar pomeni, da morajo biti vhodne naprave udobne za uporabo.

Delovna površina ima tudi imitacijo aluminija. Vse izgleda lepo in drago. Plastika je vzdržljiva in zanesljiva. Tipkovnica je vgrajena v telo, ima tip otoka. To je lastniški razvoj AccuType. Gumbi so izdelani iz visoko kakovostne gume. Še posebej za udobno delovanje tipk so bile super. Uporaba tega dela je priročna: napredovanje tipk je hitro, kratko in enostavno. Kljub velikosti gumbov je bil nameščen tudi digitalni blok. Ruska in latinska črka sta obarvana belo. Za nadzor nekaterih funkcij je gumb Fn oranžen.
Sledilna ploščica je, kot je bilo prej omenjeno, centrirana, vendar premaknjena v levo. Poleg območja dotika sta dva gumba, ki posnemata PCM in LKM. Občutljivost sledilne ploščice je povprečna.

Zaslon

Zaslon je postal čip prenosnika Lenovo IdeaPad G700. Prejel je dobre ocene. To je posledica dejstva, da je njegova diagonala 173 palcev, medtem ko ima večina proračunskih modelov le 15 palcev ali celo manj. Ločljivost zaslona je 1600x900. Samsung je delal na zaslonu.
Uvedena je poceni matrica TN. Za razliko od IPS, svetlobe in kontrasta ne smemo pričakovati. Toda tudi ta varianta se je izkazala za dobro delo. Nekoliko temnejše barve in njihova globina prenosa so nekoliko temnejše. Če želite delati z grafičnimi urejevalniki, potem ta zaslon zagotovo ni primeren za to.

Zmogljivost

Lenovo IdeaPad G700 je nekoliko drugačen,odvisno od spremembe. Dejstvo je, da poleg osrednjega indeksa G700 lahko obstajajo dodatne številke, ki kažejo na razliko v žlezi. Da bi se izognili nakupu mačke v vrečki, skrbno preučite vse te vrednosti. Odvisno od "polnjenja" se stroški naprave razlikujejo. Na splošno je še vedno povprečen, saj je prenosnik zasnovan za delo in študij. Najbolj priljubljena različica je procesor Intel Pentium 2020M. Ta čip ima integrirano grafiko. Njegova taktna frekvenca je 2.400 MHz. 22-nm procesorski procesor z arhitekturo Ivy Bridge.
Trdi disk je prejel zmogljivost 500 GB in pomnilnik RAM 4 GB. Integrirana grafika je združljiva s pospeševalnikom HD grafike. Kot smo že omenili, so bile cenejše različice Lenovo IdeaPad G700. Recenzije so prejeli pozitivno, ker je bilo takšno železo celo dovolj za igre. Na primer, obstajal je model s procesorjem i7-3612QM, ki je to proračunsko napravo takoj prevedel v kategorijo produktivnih večopravilnih modelov. V vsaki spremembi je bila litij-ionska baterija z zmogljivostjo 4400 mAh. To je odličen kazalnik za delavce in naloge usposabljanja. V posebnem varčevalnem načinu lahko prenosni računalnik ostane do 13 ur. Z aktivno uporabo - do 6 ur, z neprekinjenim predvajanjem videa - do 4 ure.

Ocene

Ocene Lenovo IdeaPad G700 so dobre. Na "Yandex.Market" uporabniki so postavili napravo trdno quadrupole. Obstajal je velik zaslon, udobna tipkovnica, zmogljivost in Core i3. Nekatere spremembe so lahko delale z igrami v letu 2015. Dovolj za vse in 500 GB pomnilnika.Slabosti najdemo tudi v tem modelu. Nekateri rezultati, nasprotno, razburjeni. Nekateri so kupili prenosni računalnik za igranje iger, pozabili pa so skrbno preučiti ravnilo in serijo, ki ji model pripada. Čeprav je bil v računalniku močan procesor in dobra grafična kartica, se naprava še vedno ni ujemala, ker ni bila namenjena igralnemu segmentu.
Preostali nezadovoljni z uvrstitvijo slotov, kot je bilo obravnavano prej. So zelo blizu drug drugemu, kar preprečuje istočasno povezavo dveh sosednjih kablov. V drugem je laptop izpolnil vsa pričakovanja. Je zanesljiv, vzdržljiv in eleganten. Z delom ali študijem sem vesel. Model je bil obetaven in za mnoge kupce ostal dolgo časa.

Sorodne publikacije