Programi za čiščenje računalnika pred virusi: pregled najboljših

Nakup dragih licenc za celovite protivirusne pripomočke bo upravičen za napredne in poslovne uporabnike. Podobnemu uporabniku ni nujno, da kupuje podobno programsko opremo - v dobri polovici od njih imajo običajne, najpogosteje proste rešitve, ki ščitijo računalnik pred virusi. Anti-virus programi so precej v prostranosti interneta, in najbolj raznolika. In če napredni uporabniki že dolgo iščejo najboljšo možnost, potem novinci pogosto dvomijo o izdelku. Poleg tega vsak pripomoček ne more pravilno očistiti računalnika pred virusi. Programi od manj znanih in brezvestnih razvijalcev in sploh lahko škodijo operacijskemu sistemu. Torej izbrati tako programsko opremo, mora biti zelo previdni. Kaj bomo storili v našem članku.


Najboljši pripomočki za čiščenje računalnikov iz škodljive kode

Predstavljamo najboljše programe za čiščenje računalnika pred virusi. Razmislite o ključnih značilnostih vsakega izdelka, njegovih prednostih in slabostih ter drugih značilnostih. Za bolj vidno sliko bo prikazan seznam pripomočkov v obliki ocene. Ocena programov za čiščenje računalnika pred virusi:
 • Kaspersky Free.
 • Bitdefender Antivirus Free Edition.
 • Comodo Internet Security.
 • Avast Free Antivirus.
 • Razmislite o vsaki koristnosti podrobneje.

  Kaspersky Lab

  izdelki podjetja Kaspersky Lab so večkrat prejeli številne nagrade na tem področju in tako dokazali, daučinkovitosti Na voljo je tudi brezplačna različica priljubljenega izdelka. Številne tematske revije postavljajo Kaspersky Free na prvo mesto v svojih ocenah, saj ga prepoznajo kot najboljši program za čiščenje računalnika pred virusi.


  Kljub dejstvu, da je brezplačni pripomoček resno skrajšan v primerjavi s celotnim produktom, je tukaj vse, kar je potrebno za zaščito računalnika običajnega uporabnika pred zlonamerno kodo. Med očitnimi prednostmi programa je močan protivirusni skener, ki deluje v tandemu z omrežnim filtrom in odlično zaščito pred phishingom. Vmesnik programa, ki varuje računalnik pred virusi, je preprost in razumljiv. Z njim bo razumel tudi novinec v tem poslu. Celotno glavno orodje se nahaja na glavnem zaslonu in je dostopno od prvega klika.

  Značilnosti pripomočka

  Namestitev in konfiguracija ne bi smela povzročati nobenih težav. Namestitev programa za čiščenje računalnika pred virusi se izvaja v standardu za način "Winds". Po namestitvi bo od vas zahteval, da se prijavite na Kaspersky račun, in če ne, ustvarite novega.
  Nastavitve so privzeto nastavljene za zaščito srednje ravni. Če pogosto obiskujete spletna mesta dvomljive kakovosti in vsebine, je najbolje, da to nastavitev povečate na največ. Kot žlico katrana je tukaj postopek skeniranja in čiščenja samega, oziroma čas, porabljen. Konkurenčni partnerji so veliko bolj verjetno, da se bodo spoprijeli s to nalogo. Razvijalec pojasnjuje tako dolgo skeniranje "pedantno"pripomočki: skrbno preveri vsak bajt v računalniku in to opravi v nekaj prehodih.
  Prav tako je treba omeniti, da so pripomočki za Kaspersky Secure Connection VPN opremljeni s programom za čiščenje računalnika pred virusi z omejitvami prometa. Če ne zaužijete več kot 1 GB zadnjih, potem ne bo nobenih težav. V drugih primerih boste morali razmisliti o plačanih rešitvah podjetja Kaspersky.

  Bitdefender Antivirus Free Edition

  Še en brezplačen in zelo priljubljen program za čiščenje računalnika pred virusi, ki je veja istega izdelka s plačilom za ogled. Podjetje Utility je prejelo številne nagrade na specializiranih razstavah in je bilo priznano s strani tematskih spletnih revij kot eno najboljših v svoji industriji.
  Tukaj imamo zelo učinkovit "gospodovski set" protivirusnega programa: zaščito pred lažnim predstavljanjem, čiščenje računalnikov pred zlonamerno kodo in omrežnim filtrom. Vse to deluje tako, kot bi moralo, poleg tega pa porabi vsaj sistemske vire. Če izdelki Kaspersky dobesedno oddajajo levji delež RAM-a v oči in uporabljajo moč procesorja v času drugega skeniranja in čiščenja, je Bitdefender omejen le na majhen del razpoložljivih virov. Programski vmesnik za pregledovanje računalnika z virusi je preprost in intuitiven. Še posebej ga razumem tam z nič. Vse, kar je uporabniku na voljo, je nekaj gumbov za izvajanje protivirusnega programa. V večini primerov ni potrebno preučevati dodatnih parametrov, ker so privzeti filtri pravilno konfigurirani.

  Značilnosti uporabnosti

  Namestitev programa poteka v običajnem načinu: izberemo mesto za shranjevanje datotek, se strinjamo s pravili pridobitelja licence in počakamo na zaključek postopka. Po namestitvi je pripomoček pripravljen za delo. Prijava v katerekoli račune ali aktiviranje kod ni potrebna. Takoj lahko začnete skenirati in očistiti računalnik pred virusi.
  Pripomoček deluje precej pametno, še posebej, če ga primerjate s prejšnjim izdelkom. Hkrati pa učinkovitost iskanja in odstranitve zlonamerne kode ni nič slabša od rešitev podjetja Kaspersky. Ampak kot se dogaja s prosto programsko opremo, so funkcije programa bistveno obrezane. Tukaj lahko konfigurirate omrežni filter, preverite nekatere nestandardne vrste zunanjih pogonov, itd. Vendar pa je to po dobrih mnenjih navadnih uporabnikov zelo dobra alternativa dragim protivirusnim izdelkom.

  Comodo Internet Security

  Tretje mesto je dobro dokazan prost izdelek znanega razvijalca Comodo. To rešitev lahko imenujemo pravi kompleks za zaščito računalnika pred zlonamerno kodo.
  Tukaj imamo ne le navaden antivirus, temveč tudi požarni zid, skener v oblaku, protivirusni program (program za odstranjevanje računalniško generiranih virusov) in polnopravni peskovnik (namensko okolje za varno zagon aplikacij). Prav tako je treba omeniti prisotnost posebnega načina igre ", kjer je poraba sistemskih sredstev znatno zmanjšana, in pojavna sporočila so popolnoma onemogočena. Program je že neupravičen za "polnjenje"računalnik, in s tem načinom, in sploh ne čuti.

  Vmesnik pripomočka je preprost za razumevanje začetnika. Na voljo je tudi dobro zasnovan sistem pomoči, kjer lahko najdete odgovore o funkcionalnosti. Skoraj celoten komplet orodij se nahaja na glavnem zaslonu v obliki velikih ikon, tako da vam ni treba potepati po meniju.

  Značilnosti pripomočka

  Program je nameščen kot običajen paket, pri namestitvi ne bi smelo biti težav. Ko prvič zaženete pripomoček, vas bo pozval, da se prijavite v račun Comodo, vendar je ta korak mogoče preskočiti, ker se funkcionalnost programa ne spreminja.
  Nastavitve lahko tudi dotaknete brez nepotrebne potrebe. Privzeto so prikazani vsi trenutni prednastavljeni filtri. Edina stvar, ki jo lahko naredite, je nekoliko zmanjšati raven aktivnosti požarnega zidu. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, je tukaj malo paranoičen in se odziva na vse zaporedje. Na splošno se je pripomoček v svojem delu zelo izkazal. To ni nič manj učinkovito kot druge plačane analogije, vendar ni brez pomanjkljivosti. Uporabniki se še posebej pritožujejo nad obsesivno oglaševanjem drugih razvijalcev. Problem je rešen z nakupom napredne Pro-verzije, in tisti, ki imajo dovolj razpoložljivih zmogljivosti, morajo prenesti pop-up pasice.

  Avast Free Antivirus

  Microsoft močno spodbuja to rešitev, zato jo lahko pogosto vidite kot alternativo lokalnemu programu Windows Defender. Toda kljub takšnemu agresivnemu napredku si proizvod res zaslužipozornosti Še 400 milijonov uporabnikov se ne more zmotiti in pripomoček pustiti za kljukico.
  Posebne značilnosti te rešitve so razpoložljivost dobro zaščitenega upravljalnika gesel, ki varno shrani vse vaše zaupne informacije, kot tudi zelo razumno razširitev brskalnika. Slednje deluje kot blokator oglasov na spletnih mestih, zato v tem primeru ne morete namestiti dovolj težko za šibke naprave AdGuard ali AdBlock.

  Utility Features

  Vmesnik pripomočka je kompetentno kategoriziran, kjer vsako orodje jasno kaže, kaj in kako lahko. Antivirus ponuja uporabniku napredno skeniranje v oblaku, zaščito pred lažnim predstavljanjem in rootkitov ter polnopravni peskovnik. Poleg tega obstaja poseben "način igre" z minimalno porabo sistemskih sredstev, ustvarjanje zagonskih diskov za zagon sistema iz nič, prav tako pa obstaja tudi posebna aplikacija, ki ocenjuje ranljivost .jpeg-omrežij. Namestitev programa poteka v običajnem načinu: določite kraj za shranjevanje datotek, se strinjate s pogoji razvijalca programske opreme in počakajte, da se postopek namestitve konča. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, so privzete prednastavitve preveč stroge za običajno brskanje po spletu, tako da je spodaj določeno število varnostnih nastavitev.

  Posebne značilnosti programske opreme

  Prav tako je treba omeniti, da je program zelo izbirčen za svoje konkurente. Če vaš računalnik že ima protivirusno programsko opremo, bo "Avast" nenehno "prisegel" na to in označil datoteke drugega pripomočka kot zlonamerno kodo.Optično branje in čiščenje računalnika pred virusi poteka razmeroma hitro: nekoliko hitreje kot Kaspersky, vendar nekoliko počasneje kot Bitdefender. Zahteve za sistemske vire lahko imenujemo minimalne. Tudi med aktivnim delom pri iskanju in uničevanju zlonamerne kode program porabi manj kot 1 GB RAM-a in praktično ne vpliva na moč procesorja. Tako je za lastnike šibkih avtomobilov to zelo dobra možnost. Od slabosti, ki jih lahko omenimo le ugriza banner, ponuja za nakup plačane licence izdelka. Občasno se pojavlja enkrat na dan, prav tako pa tudi vsakič, ko odprete protivirusni program za skeniranje in čiščenje računalnika. Kljub temu si program zasluži namestitev, še posebej, če ste navaden uporabnik, ki ne želi plačati dodatnega denarja za popolno protivirusno programsko opremo.

  Sorodne publikacije