Darksiders 2 "Bloody": mimo, zgodba

Darksiders 2 uradno sprosti 14. avgusta 2012. Igra je bila dobra pomoč v obliki prvega dela franšize, ki je zagotavljala dobro raven prejšnje prodaje. Zgodba igre temelji neposredno na svetopisemskih temah, čeprav se zaplet ne zdi znan. Razvijalci so lahko vdihnili novo življenje v zgodbo o štirih konjeniki apokalipse in dodali svoje udarce in fantastične trenutke. Igra je dobila veliko dodatkov in DLC, največji od katerih je bil Deathinitive Darksiders 2 "Blown Off"

Plot

Nastavitev igre se odvija po svetu po Apokalipsi. Eden od kolesarjev vojne za apokalipso, obtožen vseh smrtnih grehov, bo šel skozi sodišče okroglega sveta. Takšen razpored primerov ne ustreza enemu od njegovih bratov - smrti. Nefilim se odloči, da bo rešil svojega brata in odkupil svoje grehe. Da bi to naredil, bo moral sam preklicati zločin in se obrniti na življenje tretjega kraljestva ljudi.


V iskanju rešitve problema Smrt presega tri kraljestva, da bi se srečala z varuhom skrivnosti. Strinja se, toda s pogojem, da mu bo kolesar vzel amulet z dušami vseh živih in mrtvih nefilimov. Smrt je bila zavrnjena, vendar je med bitko amulet padel, njegovi drobci pa so se zbledeli v jahačeve prsi.

Oživljanje človeštva

Glavni protagonist je odšel k starejšemu bratu, da bi prebudil starodavni titan in zdravljenje drevesa življenja pred poškodbami. Na Absalom je vplivala tudi ona in z njimi so stopili v stikBitka, iz katere je izšla Smrt, zmagovalec. Ko je dosegel zadnjo točko, je moral voznik dobiti dva velika ključa, ki sta jih varovala angela in demoni. Oba sveta sta bila prizadeta zaradi slabe bolezni in edini, ki ju je lahko rešil, je bil Death Rider. Junak je uspel dobiti ključe, toda cena oživitve človeštva je bila smrt vseh nefilcev.


Priloga k Darksiders 2 "Blown away"

Koncept igre se ni premagal, temveč zato, ker razvijalci preprosto niso mogli končati serije. Po izdaji glavnega dela je na izdelek prišlo več desetine aplikacij in DLC-jev, v glavnem delu pa je bilo dodanih le nekaj kompletov orožja in oklepov. Zgodba igre še ni končana in, kot se je izkazalo, je smrt ostala živa. Njen novi sovražnik so imenovali mistična bitja, povezana s prehodom nekaterih nalog. Mesto, kjer Darksiders 2 "Blacksmiths" vlečejo svoje nesrečen obstoj se imenuje "Eternal Throne". Glede na zgodbo mora igralec uničiti problematična bitja. Po opravljenem iskanju v Dolini Očeta kamnov Fijori, Utribi in Bounweir, Death prejme za nagrado edinstveno pljuvanje "Iskromet".

Sorodne publikacije