Simptomi regulatorja tlaka goriva. Naprava in popravilo regulatorja tlaka goriva

Regulator tlaka goriva v injektorju je eden izmed delov DSI, ki vzdržuje tlak goriva v odvisnosti od izbranega načina delovanja motorja. Stabilnost motorja in učinkovitost šob sta neposredno odvisna od uporabnosti regulatorja tlaka goriva. Ker RDT spada v kategorijo membranskih ventilov, lahko znaki okvare regulatorja goriva in njegova okvara negativno vplivajo na delovanje motorja. Izvajanje redne diagnostike regulatorja, odpravljanje težav in potrebna popravila - postopki, ki jih morate vedeti o vsakem lastniku avtomobila.

Funkcije regulatorja tlaka goriva

Običajno delovanje šob motorja, ob upoštevanju posebnega načina njegovega delovanja, je odvisno od tlaka goriva v sistemu, katerega vzdrževanje ureja navedeni regulator. Preprosto povedano, glavna naloga RDT je ​​spremeniti količino in intenzivnost dovoda goriva v cilindre motorja.

Kje je regulator tlaka goriva

Regulacijski ventil za membrano, ki ima tlak goriva na eni strani in na drugi strani - silo vzmeti, se uporablja za natančnejše doziranje goriva in vzdrževanje stalnega tlaka v sistemu . Tovrstni regulator tlaka goriva VAZ je nameščen v sistemih, v katerih je "vzvratno". V njih je postavljen v rampo za gorivo. Redkejši del je nameščen v rezervoarju za gorivo, vendar s takimi sistemini povratne linije. Spodaj je opisan način delovanja regulatorja tlaka goriva glede na njegovo lokacijo.

Lokacija regulatorja v razdelilniku goriva

Eden od najpogostejših shem postavitve: regulator goriva VAZ je nameščen na dovodu goriva. Načelo elementa je črpanje goriva iz rezervoarja za gorivo s črpalko za gorivo. Na regulatorju pritisnite gorivo. Sama RTR sestavljajo dve ločeni votlini, ločeni z membrano: gorivne komore in vzmetna komora. Skozi posebne odprtine za vstop v regulator pride gorivo, ki pritiska na membrano z ene strani; Na drugi strani pritisne vzmet in pritisk sesalnega kolektorja. Če gorivo povzroči večji pritisk kot sila vzmeti in vstopnega tlaka, se regulator odpre, kar povzroči ponastavitev goriva na "vzvratno". Presežek goriva se usmeri nazaj v rezervoar za gorivo na povratnem vodu.

Lokacija regulatorja v rezervoarju za gorivo

RDF se nahaja neposredno v rezervoarju za gorivo v sistemih, ki nimajo povratnega voda. Prednost takega sistema je pomanjkanje dodatnega cevovoda. Potrebna količina goriva se napaja neposredno iz rezervoarja, kar pomeni, da v potopljenem prostoru ni nepotrebnega kopičenja goriva, zato ga ni treba vračati nazaj v rezervoar. Zaradi takšne zasnove se gorivo ne pregreje in manj izhlapi, kar je dodatna prednost.

Elektronsko vezje za regulacijo tlaka goriva

NastavitevTlak goriva v sistemu se izvaja s pomočjo elektronskega vezja, katerega konstrukcija ne vključuje prisotnosti mehanskega regulatorja. Nadzor tlaka v takih sistemih je zaseden z električno črpalko. Elektronski krmilni sistem, ki je nameščen v njej, določa napetost in uravnava količino dobavljenega goriva. Prednosti uporabe senzorja regulatorja tlaka goriva so največji prihranki in! Funkcija (a, b, c, d, e) {a [c] = a [c] || [], a [c] .push (funkcija () {Ya .Context.AdvManager.render (blockSettings12)}), e = b.getElementsByTagName ("script") , d = b.createElement ("script"), d.type = "text /javascript", d.src = "//an.yandex.ru/system/context.js", d.async =! 0e.parentNode.insertBefore (d, e)} (to, ta.dokument, "yandexContextAsyncCallbacks");
Šobe motorja se dobavljajo le za strogo omejeno količino goriva, ki je potrebna za izbrani način delovanja motorja in posebne pogoje njegovega delovanja. Previsok tlak se zaradi prisotnosti povratnega ventila ne dvigne na kritično vrednost.

Glavni simptomi okvare regulatorja tlaka goriva

Pri diagnosticiranju napajalnega sistema motorja je treba upoštevati znake okvare regulatorja tlaka goriva. Glavni simptomi, povezani z okvarami PDD, so zmanjšanje moči motorja in nezmožnost pridobitve potrebnega števila vrtljajev. Znaki okvare regulatorja tlaka goriva in motorja so naslednji:
 • Motor je nestabilen in deluje v prostem teku in v vdolbinah.
 • Poveča porabo goriva, zmanjša moč.
 • Motor se počasi odziva na stopalko za plin.
 • Med overclockingom avtomobila in v trenutkih pogazovki se pokažejo kreteni in okvare.
 • Avto ne kličevrti in ne pospešuje.
 • Simptomi okvare regulatorja tlaka goriva na avtomobilih z bencinski DIC so podobni okvari črpalke za gorivo ali njenega mrežnega filtra. Zato se preverjanje regulatorja tlaka goriva izvede v primeru zaznavanja napak v sistemu za gorivo motorja.

  Preprosto povedano, v primeru zgoraj opisanih simptomov okvare motorja se lahko težava ne skrije le v okvari releja, motorja bencinske črpalke ali kontaminacije njegove mreže, ampak tudi v regulatorju tlaka goriva.

  Napake RDF: vzmet

  Glavni neuspeh regulatorja je oslabitev vzmeti, zaradi katere pride do prezgodnjega odvajanja goriva v "obratno". To vodi do stradanja motorja: primanjkuje goriva za obratovanje pri visokih vrtljajih, pri pritisku na stopalko za plin ali v prehodnih načinih. Okvarjena vzmet regulatorja povzroča nizek tlak goriva v rampi goriva, kar vodi v nižjo moč motorja, težave pri delovanju ECU in nestabilno delovanje motorja.

  Onesnaževanje RDT

  Drug problem pri regulatorju je njegovo onesnaževanje in manjša količina pretoka. V tem primeru je motor pritisnjen ne glede na izbrani način delovanja. V primeru hude kontaminacije regulatorja se tlak v sistemu dramatično poveča, kar lahko privede do sproščanja goriva skozi tesnilne dele in točke povezave vozlišč. Proizvajalci vozil vedno upoštevajo verjetnost, da je delovanje šob inčrpalka za gorivo se bo sčasoma zmanjšala. Ta problem je rešen s polnjenjem večje količine goriva s črpalko za bencin. Presežek goriva poveča tlak, če se ne more vrniti v povratni vod.

  Nastavitev regulatorja

  Regulator tlaka, ki je nameščen v rampi goriva, lahko začne začeti z določenim časovnim obdobjem. Simptomi takšne težave so razlika v tlaku v sistemu in trzanje avtomobila. Še en znak okvare regulatorja tlaka goriva, ki ni nič manj pogost, je banalna obraba vseh delov: preprosto rečeno, sčasoma ventil popolnoma upravlja svoj vir. Življenjska doba tega elementa motorja je odvisna od kakovosti goriva, prisotnosti različnih nečistoč v njem, načina delovanja avtomobila in mnogih drugih dejavnikov.

  Diagnostika regulatorja tlaka goriva

  V svojih simptomih je okvara RDF v veliki meri podobna okvari filtra za gorivo ali bencinske črpalke. Naenkrat je treba opozoriti, da je, če se med ugotavljanjem napak v sistemu za gorivo odkrijejo napake, najboljši izhod iz situacije RDT nadomestitev regulatorja tlaka goriva. To je mogoče pojasniti z dejstvom, da zamenjava posameznih delov, pranje in čiščenje naprave ne bo spremenila v popolno zmogljivost. Glede na to, da so stroški RDT celo zelo dostopni in sprejemljivi, je popravilo regulatorja tlaka goriva preprosto neprimerno.
  Dijagnostiko RDF je mogoče izvesti z rokami na enega od najbolj preprostih in učinkovitih načinov: preveriti v gorivutlaka goriva. To naredite s pomočjo merilnika tlaka. Meri se pri prostem teku motorja; Manometer je vzporedno priključen na vakuumsko cev med šobo in cevjo za gorivo. Meritve kažejo spremembe tlaka v sistemu. Povečati se mora, medtem ko je v razponu od 03 do 07 Bar. Če takih indikatorjev ni bilo, je treba ponovno priključiti cev za regulator goriva in ponovno uporabiti manometer. Vtič šobe se izklopi za merjenje tlaka goriva na koncu rampe goriva. Pluta ima poseben obroč: treba ga je preveriti za neoporečnost - ne sme biti elastična. Če so na njem še vedno napake, se spremeni ločeno ali v kombinaciji z vtičem.

  Popravilo regulatorja tlaka goriva

  Po končanem diagnostičnem pregledu sistema in pregledu tesnilnega obroča se iz šobe izvleče dežnik. Izklopite ga lahko s kovinskim pokrovom ventila. Cev merilnika tlaka se nato poveže s šobo, nato pa se celotna konstrukcija fiksira s sponkami. Meritve tlaka se izvajajo samo pri delujočem motorju. Standardni kazalniki tlaka morajo biti 29-33 kg /cm 2. Nato iz regulatorja tlaka goriva talno cev odstranite, medtem ko se odčitki merilnika tlaka zabeležijo: tlak naj se poveča na 70 kPa s 20 kPa.
  Regulator tlaka goriva se spremeni, če so vrednosti zelo nizke ali enake nič. Zamenjava tega dela ne predstavlja nič zapletenega: toTo lahko storite sami v običajni garaži. Pred začetkom postopka iz napajanja motorja se vlije tlak. V ta namen se odvija matico, ki pritrjuje cev za gorivo, po tem pa se odvijajo vijaki, ki jih na razdelilniku goriva pritrjuje sam regulator na večini avtomobilov z vbrizgavanjem. V nadaljevanju od luknje v rezervoarju goriva je skrbno odstranjen regulator, po katerem se RDD popolnoma razstavi. Pred tem je cev za gorivo popolnoma izklopljena. Zadnja faza je vgradnja novega ali popravljivega regulatorja v rampo, po katerem se s pomočjo merilnika tlaka preveri delovanje in uporabnost celotnega sistema za gorivo. Pred namestitvijo novega regulatorja tlaka goriva strokovnjaki priporočajo mazanje tesnilnih obročev za bencin: to bo olajšalo namestitev novega dela. Podobno se izvede tudi pri zamenjavi samih tesnilnih obročev.

  Sorodne publikacije