Zaznamki v Mozilli. Kako si opomore po zrušitvah?

Spletni brskalnik Mozilla Firefox je eden najboljših brskalnikov za sodobne računalnike. Je hiter, zanesljiv in ni tako prepričljiv kot "Chrome" v smislu RAM-a. Poleg tega so razvijalci tega čudeža popolnoma opustili votli in nezaslišano zastareli vtičnik Adobe Flash Player, ki dodaja tudi zanimiv program. Vendar pa tudi ta pozitiven brskalnik ni zaščiten pred napakami. In najpogosteje, s tako nenačrtovanim trkom trpi uporabnikova zaznamka, ki ga skrbno srečuje več mesecev. Najšibkejše mesto so zaznamki v Mozilli. Kako jih obnoviti v nekaj klikih? O tem bomo govorili.


Nekaj ​​o brskalniku

Mozilla Firefox uporablja motor, ki temelji na "Chromium". Za razliko od istega "kroma" pa je značilna manjša poraba RAM-a. Kar je povezano z njo, ni znano. Brskalnik podpira vse vrste dodatkov in razširitev. Med najbolj priljubljenimi blokirajo se oglasi "Adblock" in njegove alternative. Brskalnik je privzeto priklican predvajalniku flash. Uporabnik pa ga lahko namesti ročno. Na lastno odgovornost. Zelo zanimiva stvar je tudi vrstica z zaznamki "Mozilla". Je veliko bolj funkcionalen od ekvivalenta v Chromiumu.
Treba je opozoriti, da je brskalnik "Mozilla" drugi najbolj priljubljen. Na prvem mestu je zloglasni "krom". Vendar pa je v segmentu operacijskih sistemov, podobnih linuxu, ta brskalnik številka ena. Uporabniki Linuxa očitno vedo, kako varno je surfanje. Karkoli že je, celo Firefox je nagnjen k neuspehu. In to je potrebnoVeš kako obnoviti podatke, če se to nenadoma zgodi. Doslej si oglejmo, kako dodati Mozilla zaznamek. To so tudi zelo potrebne informacije.


Dodajanje zaznamkov

Nekateri začetni uporabniki se malo izgubijo, ko vidijo vmesnik posodobljenega Firefoxa. Ja, in stari uporabniki ne morejo vedno razumeti, kje. Redesign je prinesel veliko novega v brskalnik. Torej, kako dodati Mozilla zaznamek? Naj bo zelo enostavno. Dovolj, da ubije želeno mesto v naslovni vrstici. Ko je stran polno naložena, boste morali v naslovni vrstici klikniti zvezdico. Vse. Dodan zaznamek. Vidiš sebe - v njem ni nič nadnaravnega.
Vendar pa je dodajanje zaznamka še vedno podpičje. Najdite ga pozneje - tu je glavni problem. In tukaj se bo v vsej svoji slavi pokazal nov dizajn "Firefoxa". V starih različicah je bilo vse preprosto. Ampak tukaj morate odpreti meni, pojdite na "Knjižnica", izberite "Zaznamki" podpostavko in samo tam, v poglavju "Nedavno dodano" lahko najdete želeni element. Strinjam se, da je to še ena naloga. Za bolj udobno iskanje z zaznamki je najbolje, da na ploščo dodate pogosto uporabljene. To bo lažje. Zdaj pa razmislimo o vprašanju, kako shraniti zaznamke v Mozilla.

Shranjevanje zaznamkov

To operacijo lahko izvedete na več načinov: naredite varnostno kopijo (varnostno kopijo) ali shranite kot datoteko HTML. Upoštevajte obe možnosti. Zato moramo najprej odpreti orodje za upravljanje zaznamkov. V ta namen gremo v meni, izberemo element "Knjižnica", podpostavko "Zaznamki" in pogledamo na dnu besedila menija."Prikaži vse zaznamke". Potrebuje nas - kliknemo nanj. Prikaže se okno, v katerem lahko upravljate te elemente. Kako shraniti zaznamke v Mozilli s tem orodjem? To je zelo preprosto. Pojdite na element "Uvoz in varnostno kopiranje" in izberite podključ "Ustvari varnostno kopijo". Nato izberite kraj, kjer je datoteka shranjena. Mimogrede, datoteka bo imela zgolj "Mozyl" razširitev. Delo z njim z drugim brskalnikom ne bo delovalo.
Če želite spremeniti spletni brskalnik in premakniti zaznamke, jih morate shraniti v kakršni koli univerzalni obliki. V "Firefox" je tudi taka možnost. Že seznanjeni z nami, gremo k upravitelju zaznamkov. Samo z njegovo pomočjo se lahko podprete. Izberite že znano "Uvozi in varnostno kopiranje" in kliknite podključ "Izvozi zaznamke v datoteko HTML". Izberite želeni imenik in kliknite gumb "Shrani". Po vseh teh korakih bodo zaznamki shranjeni kot univerzalna datoteka HTML, ki jo lahko odpre kateri koli spletni brskalnik. Tudi napaka, kot je Microsoftov Internet Explorer. To so triki za ohranjanje vseh zaznamkov v Mozilli. Kako obnoviti informacije? Odgovor na vprašanje bo v naslednjem razdelku.

Obnovi iz varnostne kopije

Torej, recimo, da ste uspešno ustvarili varnostno kopijo zaznamkov. Toda potem se je brskalnik zaskočil (to se pogosto zgodi na "Vetrovih") in vse je izginilo. To je, ne vsi, ampak samo zaznamki "Mozilla". Kako jih obnoviti? Zelo preprosto. GremoPozna nas preko upravitelja zaznamkov, nato izberite "Uvoz in varnostno kopiranje" in kliknite "Obnovi varnostno kopiranje iz" - "Izberi datoteko". Izberite našo varnostno kopijo zaznamkov in pritisnite gumb V redu. Vse. Vaši zaznamki so obnovljeni.

Če uporabnik ni izdelal varnostne kopije

, lahko rečete, da ta metoda deluje samo, če obstaja varnostna kopija zaznamkov. In tukaj ni! Kako vrniti zaznamke v Mozilla brez varnostne kopije? Razvijalci brskalnika so skrbeli za brezskrbne uporabnike. "Firefox" vsak dan ustvari varnostno kopijo uporabniških zaznamkov. Po dodajanju novih zaznamkov se ustvari tudi varnostna kopija. Zato lahko vsebino obnovite tudi brez zloglasne ločene datoteke. V razdelku »Uvoz in varnostno kopiranje« izberite podpostavko »Obnovi varnostno kopijo iz« in izberite želeni datum in čas.

Zaključek

Torej smo pregledali zaznamke v Mozilli. Kako jih obnoviti, zdaj vemo tudi. Najbolj dragocena stvar v tem brskalniku je, da jih lahko obnovite, tudi če uporabnik ni varnostno kopiral. In kdo bo zdaj rekel, da "Mozilla" ni številka 1?

Sorodne publikacije