Kako omogočiti piškotke v brskalniku Yandex in kaj predstavljajo?

Računalniška tehnologija je dosegla nezaslišane višine, ki jih je bilo pred 50 leti mogoče imenovati čarobno. Ta članek bo razpravljal o tem, kako omogočiti piškotke v storitvi Yandex.Browser, kot tudi, kaj ti piškotki predstavljajo, kako delujejo in zakaj jih vključiti v svoj brskalnik? Članek je priporočljiv za začetnike in običajne uporabnike, saj je ta sistemski parameter neposredno odgovoren za vašo internetno varnost. In to je izjemno pomembno v 21. stoletju.

Kaj so piškotki?

Dogodki leta 2017 so vsem pokazali, da v omrežju ni anonimnosti, in ne more biti, če niste preveč hladen heker, ki ima svoj otok, kot dobro znani značaj. Če prevedete besedo piškotek, se bo v prevodu "piškotkov" izkazalo - to so šale programerjev, ki so v daljni preteklosti oblikovali globalno internetno omrežje.


Kako omogočiti piškotke v brskalniku Yandex? Podpora ni treba vključiti, ker je aktivna od samega začetka katerega koli brskalnika, ki uporablja standardne metode povezovanja HTTP in druge. Torej, kaj je samo ta piškotek? To so podatkovni paketi, ki jih uporabljajo strežniki za naslednje namene:
 • avtentikacija uporabnikov, to je identifikacija internetne osebnosti. Vsi vedo, da takšen IP naslov, "piškotki", opravljajo skoraj enako vlogo.
 • Ohranjanje statističnih podatkov o vsakem uporabniku določenega spletnega mesta.
 • Nadziranje povezave odjemalca in strežnika.
 • Obstajajo tudi drugi cilji, ki si prizadevajo za piškotke. Zadnji odstavek je bil napisan"Povezava odjemalca in strežnika", toda kaj je odjemalec? Pod stranko pomeni brskalnik, ki uporablja povezavo z globalnim internetom. Strežnik, kot lahko razumete, je spletno mesto, na katerega vstopa uporabnik.


  Po zgornjih točkah lahko zdaj rešite vprašanje, kako omogočiti piškotke v brskalniku Yandex. Prav tako je treba omeniti, da lahko omogočanje te možnosti igra vlogo v korist napadalcev, vendar bomo o tem govorili v naslednjem delu članka.

  Kako omogočiti piškotke v storitvi Yandex.Brazer?

  Da bi aktivirali to funkcijo, boste morali namestiti najnovejšo različico brskalnika "Yandex", novejšo različico, manj nevarnosti za vašo varnost. Mimogrede, če od časa do časa ne kuhate piškotkov, zelo obremenjujejo sistem in jih lahko ukradejo tudi hekerji, po katerih bodo napadalci vedeli popolnoma vsa vaša gesla in logiko z vseh strani.
  Navodila za omogočanje piškotkov v storitvi Yandex.Brauser:
 • V zgornjem desnem kotu je posebna ikona s tremi vodoravnimi črtami, kliknite nanjo in nato se pojavi okno, kjer morate izbrati «Prikaži dodatne možnosti »
 • Med drugim si oglejte "Upravljanje elementov".
 • Prikaže se pogovorno okno, preden lahko izberete več možnosti za delovanje brskalnika s piškotki. Izberite prvi element, ki vam omogoča uporabo spletnih mest s piškotki.
 • V zaključku

  Upamo, da je ta članek odgovoril na vaše vprašanje o tem, kakoomogočiti piškotke v storitvi Yandex.Brauser? Treba je omeniti, da če nepoznana spletna stran zahteva piškotke, je zelo verjetno, da to spletno mesto skuša škodovati vašemu sistemu, zato vam priporočamo, da jih vključite samo na zaupanja vredna mesta.

  Sorodne publikacije